♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Sonkás-sajtos tekercs

                                         

 

 

Sonkás - sajtos tekercs

Hozzávalók: 1 kg liszt, 10 dkg rétesliszt, 6 dl tejföl, 1 dl tej, 1 dl olaj, 1 ek. cukor, 1 ek. só, 1 cs. 11 grammos szárított élesztő, 2 tojás

Töltelék: kb. 30 dkg sonka, 20 dkg krinolin, vagy virsli, 4 db lilahagyma, 1 fej fokhagyma, 0,5 dl olaj, 10 dkg margarin, 20 dkg sajt, őrölt bors

Elkészítése
: a folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a többit is, és jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük.

Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát vékony kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük ( nem pirosra!). A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, és 1-2 percre rádobjuk a sonkára, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal megszórjuk.

Ha készen van, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint, és belereszeljük az egy fej fokhagymát. A lila hagymát vékonyra szeljük.

Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lila hagymával, sajtot reszelünk rá, és összetekerjük.

Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél óráig. Megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot, és 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.

Megjegyzés: Én kenyérsütő gépben dagasztottam, kelesztettem, és házi sonkával készítettem. Fantasztikusan finom lett!
Az utolsó tekercsnél a margarinos fokhagyma után megkentem tejföllel, utána tettem rá a sonkát, hagymát sajtot. Annak sokkal zaftosabb lett a tölteléke. Szerintem úgy még finomabb.
A tejföl kicsit lehúzza, nem lesz olyan magas, de nagyon ízletes.

 

Ebből a mennyiségből kb. 50 db lesz!

 

 
 
Print
 
 
51 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.10.26. 21:04
bieliktimea

Szia Andi! Most csináltuk meg ezt a receptet és szuper lett! Imádom az oldalt , sok receptedet csináltam már meg és mind kifogástalan lett!

2013.09.15. 17:22
szcsenge

Szia Andi!
Megsütöttem és a tészta igza, megkelt, de az állaga ragacsos volt és nyúlós- mindent pontosan mértme ki és elég sokáig gyúrtam.
Nem volt itthon elég tejfölöm, így mindneből 1/3-ad adagot használtam. A tésztát elfeleztem, mielőtt nyújtottam volna és arra ráment az összes töltelékmennyiség. A második kinyújtott tésztalapra újat csináltam, csak virsli nélkül és ugyanolyan íze volt.
A csigák nekem vékonyak, szárazak és tésztaízűek voltak(a sonka ízéből semmit nem éreztem.
P4ersze a család megette, de én nem vagyok elégedett.

MIT RONTOTTAM EL???

 

2012.12.30. 20:05
monica75

Ma megsütöttem, szerintem kell bele a hagyma mennyiség, mert féladaggal csináltam és csak 1 hagymát tettem bele és kevés lett, így ne féljetek bele tenni a hagymát. Az íze szuper...

2012.06.14. 16:48
Saszi

Kb. háromszor elkészítettem már, általában bulikra viszem, olyanokra, ahol fogy némi alkohol. Oda pont ilyen kaják kellenek:) Viszont, ha csak úgy magában eszegetném, a hagyma mennyiségét minimum a felére csökkenteném. Józanon egy kicsit sok:) Egyébként imádják, és ez az adag kb. egy óra alatt el is fogyott.

Vega változatban sárga és piros pritamint tettem a hagymára. Nem volt rossz, de husival ütősebb:)

2011.03.03. 11:14
Judit

Szia Andi!

Kb mekkorákra vágtad a tésztát. Trapéz alja és teteje kb hány centis, mert gondolom ez a sütés közben még kel és ne legyen hatalas :) Köszi ha válaszolsz!! Judit

Kedves Judit! Két éve készítettem, így pontos centimétereket nem tudok már mondani hozzá. A felső képen a 3 db tekercs egy desszertes tányéron van fényképezve, ez talán mérvadó lehet. Üdv, Andi

2011.01.15. 17:39
Zsuzsiiii

Fél adagot sütöttem tegnap,nagyon finom volt.A  lilahagymát megdinszteltem, és nem szárított élesztővel csináltam,szerintem tök mindegy a gépbe mit teszel.Tényleg nagyon finom,nálunk lencsegulyás mellé volt.Köszi ezt a klassz receptet is!

2010.12.31. 09:04
Lola2

Szia Andi!

Már egy néhány receptedet elkészitettem,nagyon jók mind a süti mind akaja receptjeid. Gratulálok az oldaladhoz és köszönöm a sok finomságot.

Léci ird le h. a száritoot élesztőt fel kell futtatni előre tejbe vagy sem. Csak 1-szer használtam ahol azt irta a liszthez kell hozzákeverni de nem tetszett az állaga a tésztának .Most dillemmába vagyok mert Szilveszterre szeretném elkésziteni a sjtos-sonkás tekercset és nem tudom mitévő legyek.

                                                                                             Üdv Lola2

 Boldog Új Évet,egészséget és minden jót kivánok neked! a sok finom receptet

2010.11.25. 13:31
Timi

Szia Andi!

Hétvégén elkészítettem a sonkás-sajtos tekercset. Nagyon finom lett, csak kicsit kemény lett a külső része. Te mennyi ideig szoktad sütni?

Szia! Percre pontosan nem tudom megmondani, de ez attól függ, hogy mekkorára van vágva a tekercs. Sajnos túlsütötted, azért lett kemény a külső része. Üdv. : Andi

2010.11.23. 22:54
Csillus59

Csillus59

Szia Andi! Nagyon sok szeretettel gratulálok az oldaladhoz, már nagyon sok finomságot ki próbáltam a receptjeid közül. Most ez következik,remélem sikerülni fog!!!!!!!

2010.11.22. 16:26
Edina

Szia Andi!

Ma kipróbáltam a sonkás-sajtos tekercset.Nagyon fincsike lett,csk az enyémek igen nagyocskák lettek.Te milyen hosszu tekercset szoktál készíteni,hogy ilyen szép formásak a tekercseid?Néztem több oldalon is ,de a tiédet találtam a leg szebbeknek,de nekem nem lett ilyen nagyságu.Kérlek irj!!!

Udv.:Edina,es további sok sikert a sutéshez!

2010.10.11. 10:13
Mara59

Szia Andi! Nemrég regisztráltam, nagyok jók a receptjeid.

Ezt a sonkás sajtost most hétvégén készítettem el. Nagyon finom volt.

Legközelebb a húsospalacsinta töltelékkel készítem + a sajt, vagy

füstölt sonka és szalonna darabokkal töltöm, majd megírom milyen lett:))

Szia!

2010.09.23. 14:29
Noraa24

Szia Andi!

Az lenne a kérdésem, hogy a  10dkg rétesliszt feltétlenül kell hozzá, vagy elég a az 1 kg sima liszt is. Amúgy én félfogós lisztet használok. Köszi. Nóra

Szia Nóra! Nyugodtan készítheted 1 kg sima liszttel is. Üdv. : Andi

2010.09.14. 18:51
Anita

  Szia!

Nem sok a 6dl tejföl a sütibe?

2010.08.30. 19:27
Fekete Anikó

Megtaláltam a kakaóscsaigákat,Bocsi hogy előbb nem néztem szét!

2010.08.30. 19:19
Fekete Anikó

Eddig sose sikerült kelttésztát csinálnom,ez olyan lett mint az álom.Nem tudtam elrontani és villogtam vele.Az utolsó morzsáig elfogyott a sonkás tekercs.Ezer köszi!Csak még egy kérdés:kakaós csigára rágják már holnapra a fülem.Ugyanebből a tésztából készíthetem?Ja és ezentúl a te oldalad a nyerő!

2010.08.23. 12:56
Pocika61

Ez egy isteni vendégváró, ill. a fiúk nagyon szeretik. Nem kell folyton dumálni nekik, hogy piálás közben egyenek. A hétvégén is megsütöttem és jelentem senki sem  volt illuminált, holott fogyott rendesen a pia.

Férjem és az én munkahelyemen is visszatapsolták.

Csak ajánlani tudom. Nekem nem jött be tejföllel. Én csak simán sütöm nélküle. Aki még nem próbálta ne hagyja ki.

Üdv:

Pocika

2010.07.05. 20:17
kovács zsófia

biztos finom lehet maj anyával megsütjük

2010.05.27. 14:56
Nobi

Szia Andi!

Nagyon finom ez a tekercs. Már kétszer elkészítettem, de sajnos mind a kétszer eldőltek a tekercsek a sütőben. Mit csinálhattam rosszul? Várom válaszodat:Nobi

2010.05.19. 14:18
Kriszikee

Huhh, ez nagyon-nagyon jol néz ki!!!

2010.04.01. 13:44
Ica

Szia Andi!

Most tévedtem ide ,de nagyon örülök neki a vadrózsa (a neve is gyönyörű)

lesz a locsoló váró nálam.Ez már biztos!Köszönöm ezt a remek receptet és

kívánok nagyon kellemes ünnepeket.Üdv:Ica

2010.03.29. 14:52
viwanda

Szia Andi.

Azt szeretném kérdezni hogy milyen lisztből kell késziteni,bocsi én külföldön élek és azért kérdezem és hogy az élesztőnek feltétlenül száritottnak kell lenni vagy jó a kocka is,?

Amúgy gratulálok a receptjeidhez,nagyon jók,szeretem sütni-főzni igy már kinéztem jó néhány receptet amit elkészitek.

Szia! Az 1 kg liszt, sima fehérliszt. Természetesen lehet friss élesztővel is készíteni. Andi

2010.03.28. 16:39
Zsuzsi

Atya Ég!De jól néz ki!Nagyon szuper ez az ötlet!Ha legközelebb vendégek jönnek,tuti ilyet csinálok!

2010.03.28. 12:57
zsani1984

Sziasztok!

Megsütöttem,isteni finom lett! Mi bableves mellé ettük,nagyon fincsi és laktató! Köszi a receptet

Zsani

2010.03.13. 16:06
vica

szia andi! már rég megszerettem volna írni a véleményem de csak most jutottam el idáig...ISTENI JÓÓÓ a sajtos tekercs recepted!!!már számtalanszor csináltam de sosem elég belőle. Én annyit változtattam rajta hogy  a töltelékeket összeturmiXoltam és még tejföllel összekevertem és így kentem a tésztára.. így is jó lett. köszike ezt a sok finomságot amit megosztasz velünk mindíg!!  VICA

2010.02.28. 16:16
ajpline

Sziasztok!

Nagyon szuper az oldal, már sokat kipróbáltam belőle, a sonkás sajtost is,de nekem nem lett elég a töltelék és tejföl+ketchup+oregano+sajt+delikát összeállítással  készítettem 1 rudat ,isteni finom lett, olyan pizzás  jellegű .A családnak mind a kettő ízlet. Köszi Andi nélküled ez nem jött volna öszze.Marika.

2010.02.25. 13:16
Rena29

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lesz ez a süti másnapra vagy érdemes aznap készíteni?? Szülinapi bulira szeretnénk jópár finomságot csinálni, de nem tudunk mindent aznap elkészíteni. Köszi a választ, előre is!!

UI: Nagyon jó az oldal!!:-))))))

Szia! Én ezt a helyedben frissen készíteném, mert úgy a legfinomabb.Ez nem süti, hanem inkább szendvics helyett való. Készíts inkább előre valamilyen sütit. Üdv. : Andi 

2010.02.12. 09:53
Kati

Szia.Légyszi írd meg,hogy hogyan használtad a kenyérsütöt mert én csak most kaptam és nemhasználtam csak az elöírás szerint.( hány percig?az egész adagot egyszerre rakod bele?)Köszönöm.

2010.01.19. 10:11
Ildikó

szia!

nagyon nagyon finom lett, köszi :)

2010.01.18. 13:36
anyus42

szia andi!  megcsináltam a sütit és nagyon izlett a családnak. azóta többszőr csináltam és mindig sikerült. a virslivel töltött kifli receptje is nagyon jó! köszi,  anyus 42

2010.01.08. 19:38
tita7702

Szia Andi.
Megcsináltam én is a tekercseket és nagy sikere volt.Köszi a receptett.

2009.12.19. 11:24
szamimami

Szia!

Isteni az oldalad, minden nagyon finom, amit elkészítettem és tényleg olyan, mint a képeken.

Én nem szeretem a szárított élesztőt, ezért kérlek, ha lehetséges tedd már mellé, hogy normál élesztőből mennyi kell hozzá!

Szia! Szerintem 1 kocka élesztő az 1 kg liszthez biztosan kell. Andi

2009.12.15. 19:34
Anna Maria

Szia Andi.Nagyon koszonom a recepteket!A sonkas tekercset jo parszor mar elkeszitettem,mert nagyon izlik mindenkinek.A baratoknak is csak ajanlani tudtam az oldaladat,oszinte elismeresem a sok receptert,kepert,a sok munkaert!Kitartast es egeszseget tovabbra is!

Anna Maria

 
2009.11.19. 18:09
Ani

ÉN GÉP HELYETT  KÉZZEL KÉSZITEM ÉS MENNYI ÉLESZTÖ KELL HANEM SZÁRITOTT?

2009.11.11. 20:55
folyoangela

Szia Andi!

Kipróbáltam a receptet isteni finom lett, fél adagot sütöttem meg belőle, szép nagyok lettek legközelebb kisebbre vágom össze.

2009.10.23. 19:42
annapanna

tegnap megsütöttem.Az ize jó,szuper,csak jó lenne látni képen,hogy hogy kell csinálni a tekercset,ugyanis nekem csúnyál lettek.Segitség......:(.

2009.10.16. 16:46
baarp

Helló!

Én ma gyorsban elkészítettem, nagyon finom lett, sonka helyett füstölt tarját tettem bele. Fele adagot megkentem tejföllel és valóban zamatosabb úgy. Mi lenne ha pirított gombát is tennék bele?

2009.09.25. 12:23
Edit

Már kész vagyok vele.Mennyei finom!!!Végül a a hagymát nem pirítottam meg.Bonyolultnak tünt először,valójában semmi ördöngösség nincs benne.Köszönöm ezt a csodálatos receptet!!!

2009.09.25. 09:27
Edit

Szia Andi!

Szeretném kérdezni, hogy a lila hagymát nem kell megpirítani?

2009.08.29. 09:02
Monika

Szia Andi : A tegnap kiprobaltam a vadrozsa receptjet es isteni finom lett,az egesz csaladnak nagyon izlett es biztosan tobszor meg fogom meg sutni. Koszi szepen a receptet nagyon szuper .Tetszik az oldal nagyon minden nap bongeszem es mas recit is ki fogok probalni Udvozlettel Moncsi

2009.08.24. 11:40
Gyöngyi

Szia Andi!

A töltelékbe 1 teljes fej (nem gerezd?) fokhagymát bele kell reszelni???

Köszi: Gyöngyi

Szia Gyöngyi! Én nem tettem bele annyit, igazából ez már ízlés kérdése. Nekem sok lett volna za 1 fej :) Andi

2009.07.27. 20:30
Scherlyn

Szia Andi!

Már későn olvastam el a válaszodat, és megpirítottam a magokat, de szerintem így mégjobb lett. Nagy sikert aratott a sütid, köszi a receptet!

2009.07.23. 18:20
Bori

Egy kicsit bátortalanul csak fele mennyiségből próbáltam ki, de nyugodtan készíthettem volna teljes adagot, mert rekordgyorsasággal elfogyott! Nagyon finom!

2009.07.22. 20:19
Scherlyn

Szia Andi!

Len-és szezámmaggal szeretném elkészíteni a süteményt, előtte meg kell pirítani a magokat szárazserpenyőben?

Szia! Én nem pirítottam meg elötte. Andi

2009.04.17. 18:43
Sirály

Szia Andi,

Kipróbáltam a vadrózsa receptet, nagyon finomra sikerült. Gratulálok az oldaladhoz.:)

2009.04.15. 09:39
kiki

Nagyszerű módja a maradék sonka felhasználásának. Köszönöm szépen!  Isteni lett! Kiki

2009.04.07. 06:15
evaneni

Szia Andi! nagyon finom ez a süti kipróbáltam gratulálok az oldalhoz.

2009.03.27. 21:04
Klára

Isteni!!!

2009.03.24. 11:43
Adri

Szia Andi! Isteni ez a vadrózsa, a család rövid időn belül elkapkodta! Már több receptet is kipróbáltam Tőled, nagyon jó ez az oldal. Köszi. Adri

2009.03.09. 23:47
Flora

Sziasztok.A receptek nagyon fincsik,sokat probaltam mar kozulluk ,a holnap is nagyon jo,igy tovab!:)

2009.03.01. 13:32
Hédi

Szia. Én még csak most néztem meg a honlapodat. Fantasztikus jó dolgok vannnak rajta. Én is szeretek sütni főzni. Nagy acsaládom. Gratulálok ! Szia. Én Hédi vagyok Miskolcról.

2009.02.28. 12:00
Suci

Nagyon finom ez a sonkás tekercs, már nagyon sokszor kipróbáltuk! Szerintem szinte a te konyhád a LEGS LEGJOBB! Így tovább Andi!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa