Ostoros rétes
Tésztához: 60 dkg liszt, 3 tojássárgája, 4 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 dkg cukor, csipet só, 2 evőkanál étolaj.
Krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor.
Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztát 6 részre osztva fél óra alatt megkelesztjük. Eközben kikeverjük a margarint a porcukorral és a kakaóporral. Ha megkelt, a tésztákat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a beiglit. Hármat-hármat összefonunk és zsírozott, lisztezett tepsibe téve még félórát pihentetjük. Sütés előtt lekenjük tojássárgájával és kb 180 fokon megsütjük. Ha megsült szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Én a kakaós töltelék helyett szoktam darált dió, margarin és darabolt magozott meggy keverékét is használni, isteni finom úgy is.
A receptet és a fotókat Támbáné Pálfy Viktória küldte!
|
Megsütöttem a hétvégén,isteni!Köszi a receptet!