Provanszi rántott hús
Hozzávalók:
- 6 vastag szelet karaj, egy tányér liszt,
- egy tányér zsemlemorzsa, 2 db tojás,
- 1 tányér olaj, só, bors,
- 1 db. Globus Provanszi melegszendvics-krém.
Elkészítése:
A karajszeleteket félig kettévágom, hogy be tudjam őket tölteni. Sózom, és egy kicsit kiklopfolom őket, de csak óvatosan, nehogy elszakadjanak.
Megtöltöm a melegszendvics-krémmel, és összetűzöm fogpiszkálóval a szájukat.
Begyújtom a sütőmet, 180 fokra.
Előkészítek egy kisütőpapírozott tepsit.
A tojásokat felverem egy tányérba, a másikba a lisztet teszem, a harmadikba a zsemlemorzsát, a negyedikbe pedig az olajat.
Minden hússzeletet előbb a lisztbe, majd a tojásba, majd a zsemlemorzsába, végül az olajba mártok, és belerakom a tepsibe őket. A maradék olajat a tetejükre csurgatom, és mehet a sütőbe. 20 perc után kiveszem őket, és óvatosan megfordítom mindet, és újabb 20 percig sütöm.
A receptet és a fotót Jámborné G. Erika küldte!
|
Én annyit változtattam, hogy serpenyőben sütöttem ki, és sajtot is töltötem bele. Nagyon jó elgondolás, kipróbálom majd másfajta ízesítéssel is.