♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Túrófánk

 

 

Túrófánk

 

Hozzávalók : 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl,  3 tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipet só

 

Elkészítés : A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal is. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat is. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, és kisebb adagokban keverjük a túrós masszához.

 

Bő olajban, közepes hőfokon süssük ki a vízbe mártott kanállal kiszaggatott fánkokat.

Kb. 30 – 40 db fánk lesz a hozzávalókból, attól függően, hogy mekkora kanállal szaggatjuk őket. Frissen a legfinomabb.

 

Tálaláshoz : baracklekvár, vaníliás porcukor, de akár forrón beforgathatjuk fahéjas porcukorba is.

 

Könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető farsangi különlegesség.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Ez egy nagyon jó recept,én sok-sok éve jutottam hozzá.A sütése fontos,süljön át rendesen.Tényleg nagyon finom,jó kis fánkocska!

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
26 hozzászólás
2021.02.03. 17:22
Gordos Erika

Szia Andi! Nagyon szeretem a receptjeidet, még soha nem csalódtam.Ha keresek valamit, mindig nálad kötök ki! További sikereket kívánok!

2019.01.13. 17:16
Beatrix
Ma csináltam először. A férjem teljesen odavan érte. Köszi
2016.11.30. 13:02
balázs Timi

Szia Andi!

Kapásból két adagot készítettem. egyszerű, gyors és nagyon finom.Mindenkinek ízlett. köszi a receptet.

Timi

 

2014.03.19. 17:34
Krisztina

Szia Andi.A recepted alapján készítem mindig a túrófánkot,sőt már tovább is adtam sok fánk kedvelőnek.Egyszerűen isteni,a gyermekeim imádják :) Köszönet érte.

2013.07.17. 13:25
Betti97

Elkészítettem és isteni finom lett:)

Köszönöm a receptet:)

2013.03.21. 17:02
Kék Szilva
Megsütöttem teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel. Nagyon finom lett.
2012.10.21. 13:33
hvandi

Szia Andi!

Elkészítettem a fánkot és nagy sikere volt!  Fahéjas porcukorral meghintettem, tettem mellé barack lekvárt, a fiam nem győzte enni, pedig elég rossz étvágyú. Külön tetszett, hogy nem kellet forgatni a gubicsokat, maguktól billentek át.   Örülök, hogy rábukkantam az oldalra, mert számos recepted tetszik.

Üdv: Andi

2012.07.21. 12:11
Franciska

Nagyon finom, olcsó és  gyorsan elkészíthető.

Tökéletes fogás egy gulyásleves után.

Köszi ezt a jó kis receptet.

Üdv. Franciska

 

2012.06.21. 16:38
Zsuzsiiii

Rájöttem,hogy azért volt lapos mert fedő alatt sütöttem de már nem teszem.S láss csodát nekem is szép lett.

2012.05.16. 21:29
zsuzsiiii

Sziasztok

Bár már régóta ismerem a receptet de nekem mindig visszaesik a fánk miután átfordítottam az olajban.Gyönyörű magasak aztán visszaesnek?Van valakinek ötlete,hogy miért?Az íze isteni,nagyon szeretjük de lapos lesz a végére.

2012.05.16. 15:18
erzsi40

Nagyon  fínom  túrófánk  ma  elkészitettem  ízlet a  családomnak: !!

2012.04.14. 10:56
csenge

szia szerintem nagyon finom a süti.

2012.04.06. 12:09
ramikedves

Kedves Andi!

Már sokszor elkészítettem ezt a finomságot, nagyon finom és könnyű elkészíteni! Elfoglalt anyukáknak is tökéletes recept! Köszönöm, hogy létrehoztad ezt az oldalt és nagyon sok sikert kívánok továbbra is!!!!

Rami :)

2012.03.31. 12:55
Zsuzsa

Kedves Andi!

Bár elmúlt farsang, de ma csináltam meg életem első fánkját.. Mint ahogy a többi kipróbált recepted ez is elsőre sikerült, sőt még a formájuk is olyan szabályos lett, mintha ezer éve ezt csináltam  volna :) A párom teljesen odavolt, gulyásleves mellé kitünő szombati ebéd volt.

Köszi a receptet.

Zsuzsa

2012.02.28. 16:44
dzsera

halli!!!

Meg  sütes alatt allnak ezek a finomsagok!

a recept cool, de a kanalazasi formazasho nekem külön iskola kellene, mivel az enyemeim kicsit oooooolyan betekert mumia alakuak lettek. :D

majd eszrevettem, ha kis teaskanallal formazom, sokkal szebbek lesznek es gyorsabban is atsülnek!

 

de többet biztos h nem fogom forron fahejas porcukorba atforgatni, mert totalisan maccsagos lett., ragacsos es ...ah, nekem nem tetszett, de izlesek vilaga.,

Az Andie nagyon guszta, nem tudom h csinalja ennyire jol...de elismeresem ;)

2012.02.18. 13:10
Szilvi08

Szia!

Ma elkészítettem a fánkot nagyon finom lett mindenkinek nagyon ízlett!Köszi!

Szilvi

2012.02.10. 11:02
Kriszti

Köszönöm a válaszod! Reggelente így is 5kor kelek és nem egyszerű egyedül egy 4 éves gyerekkel időre elkészülni, útnak indulni és 7kor már a helyemen csücsülni az irodában. És csokimázazni szeretném, annak meg idő míg megköt. Most azon gondolkodom, hétvégén csinálok egy próbaadagot. Neked pedig további sok sikert!

Szia! Ebben az esetben megértem, ha nem szeretnéd reggel készíteni Remélem ízleni fog majd az oviban. Üdv, Andi

 

2012.02.10. 07:59
Kriszti

Kedves Andi!

Évek óta szép csendben "lopom" a receptjeidet, eddig egyikben sem csalódtam. Az amerikai krémeseddel hatalmasat arattam, senki nem hitte el nekem, hogy házi készítésű. :) Most ezen a túrófánkon akadt meg a szemem. Az oviban farsang lesz a jövő hét csütörtökön, süteményt kértek az óvónők, de mivel reggeltől estig dolgozom, valami egyszerűt és finomat kellene összedobjak. A kérdésem, hogy ha este megcsinálom, csokimázba mártom, akkor másnapra mennyire szikadhat ki? Értem, hogy melegen a legfinomabb, de azért nem akarok hajnalok-hajnalán kelni. :) Evőkanállal szaggadtad ki, hogy 30-40 db lett belőle? Mennyi ideig kell sütni, hogy jól átsüljön? Válaszod előre is köszönöm!

Szia! Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy eddig sikered volt az elkészített ételekkel. Evőkanállal szaggattam a masszát, és gyorsan megsül, de ne hirtelen süssed, hanem közepes hőfokon. Mi megettük a maradékot másnap, és nem volt szikkadt. Egyébként nem tudom mennyire nincs időd esetleg reggel az elkészítésére, de fél óra alatt a sütéssel együtt elkészül. Üdv, Andi

2012.02.07. 16:28
Zombor Kriszti

Kedves Andi!

Csak megkérdezném, hogy ebbe a fánkba nem kell tenni rumot? Mert a többinél írtad, hogy azért kell bele, hogy ne szívja tele magát zsírral. Ma sütöttem meg a szalagos fánkodat! Isteni tészta. Kétféle fánk lett belőle: fánkkarika is (vaníliás, fahéjas), és a recept szerinti szalagos fánk feketeribizli lekvárral (kicsit megvariáltam, így a család összes tagja jót falatozott.  Már a sütireceptjeid több mint felén túl vagyok!! Köszönet az összesért!!!!!!  Mindegyik jól sikerült, sőt mondhatni tökéletes lett. 

Gratulálok az oldaladhoz, csak így tovább. Minden nap benézek egy jó ebédért, vagy egy finom desszertért.

Üdv , Kriszti

Kedves Kriszti! Tehetsz bele esetleg egy kis rumot, de nem hiányzott belőle, és nem is szívta magát tele zsírral. Örülök, hogy sikered volt az elkészített fánkokkal. Sok sikert kívánok a további receptek kipróbálásához! Üdv, Andi

2012.02.06. 20:21
Várfoki Marcsi

szia Andi! elkészítettem a túrófánkodat (is)!! nagyon fínom, pillanatok alatt elkészül. nem ez volt az első recepted amit kipróbáltam, de nem is az utolsó. üdv: Marcsi

2012.02.05. 10:51
VANDA

TEGNAP ELKÉSZÍTETTEM EZT A FINCSI FÁNKOT,ANNYI KÜLÖNBSÉGGEL,HOGY NORBI LISZTKEVERÉKET  +NORBI CUKROT(EBBŐL CSAK 1 EVŐKANÁLLAL)HASZNÁLTAM,ILL. 1 EVŐKANÁLLAL TÖBB TEJFÖLT TETTEM BELE.NAGYON FINOM LETT!KÖSZI A RECEPTET!

2012.02.04. 13:34
kata1165

Szai Andi!

Nos elkészítettem a fánkot, igaz végül nem ezt, hanem a túrós fánkkarikákat! 

CSoda történt!!!!!! Valóban fánk lett belőle! Jelentem életemben először sikerült!

:-)))) Nagyon nagyon köszönöm a receptet, igazán boldog vagyok, hogy végre sikerült!

Várom további receptjeidet.  Üdv: Kata

 

2012.01.29. 15:00
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

 

Nagyon szépen köszönöm a receptet!

Sok finomságod talált már itt is elkészítésre a konyhámban, ez se fog kimaradni:-)))

Éva

2012.01.29. 10:05
Börcsök Mária

Drága Andi! Elöszőr is köszi az újabb szuper receptet! Lenne egy kérésem: ha nagyon zsíros a túró, elhagyható-e a tejföl? Köszi előre is a választ. További jó munkát kívánok, üdv Marcsi Újvidékről

Kedves Marcsi, ezt igy nem tudom megmondani, de nem hiszem, hogy a majdnem 2 dl tejfölt tudná pótolni a zsíros túró. Tegyél bele akkor egy kicsit kevesebbet, fél pohárral. Remélem ízleni fog. Üdv, Andi

2012.01.29. 09:05
kata1165

Szia Andi!

Pont most sütöm sokadjára a kókuszkockádat! /kiváló recept!/

A fánk az az édesség amit még sohasem sikerült jól elkészítenem. Lenne néhány kérdésem.

1. kell-e pihenni hagyni a bekevert tésztát sütés előtt?

2. lekell-e fedni az edényt az egyik oldal kisütésekor mint a szalagosnál? (mondjuk nekem lefedéssel sem lett szalagos a fánkom sose, se nem volt könnyű a tésztája)

Szóval ha vannak apró praktikák legyszivi írd már meg  mert soha nem volt még fánkészítésével sikerem, de nagyon szeretjük a fánkféléket. Rengeteg receptedet elkészítettem már, hátha a fánk is sikerül végre. :-))

                                                                 Köszi:Kata

Kedves Kata! Nem kell pihentetni a tésztát, pont ez miatt nagyon gyorsan elkészíthető. Nem kell lefedni sem. Próbáld ki ezt a fánkot, szerintem nem fogsz benne csalódni! Üdv, Andi

2012.01.28. 20:18
Zsuzsiiii

Ez egy nagyon jó recept,én sok-sok éve jutottam hozzá.A sütése fontos,süljön át rendesen.Tényleg nagyon finom,jó kis fánkocska!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa