♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Boszorkánypogácsa

Boszorkánypogácsa / Lajos Mari recept

10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze. Ha kicsivel több citromot teszünk bele, kellemesen pikáns, kissé savanykás ízű sütit kapunk.  

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
15 hozzászólás
2021.08.24. 18:00
Judit
A kedvenc sütim már évek óta. Karácsony nincs nélküle, most pedig Tesóm lagzijára sütöm. Megbízhatóak a recepjeid, innen mindig bátran választok, gratulálok!
2016.07.22. 11:09
Bogcsi

Ennyit tudok mondani róla

2013.10.31. 13:41
atikabatika

Szia Andi!

Én most  először készítettem el ezt a sütit, és fanasztikus lett.                 Igaz kicsit változtattam a recepten, és  narancslekvárt használtam hozzá, de így is nagyon ízlett mindenkinek. 

 

2013.06.06. 08:23
Brigonia

ezt is sokszor megsütöttem már! Gyors és nagyon finom!

 

2011.07.29. 16:54
Geszlerne

Szia Andi!

Én éppen most sütöttem meg ,de nekem olyan furcsa hogy semilyen hajtószer nem kellett bele!Nekem egy kicsit tömény mintha sületlen lenne!Ez normális?Vagy ha áll egy kicsit másmilyen lesz?

2011.03.03. 19:32
vicus0902

Szia Andi!

Jók a receptek.;D:)):)

2011.01.11. 11:32
Nagy Katalin

ez nagyon guszti és nem nehéz megcsinálni holnap meg is fogom nyami ,alig váromkati

2010.08.05. 13:22
Zöldfülű

 Én is elkészítettem a sütit és tényleg ízlett mindenkinek! ^^

Lenne egy kérdésem is: ha a diót valami mással, pl.: csokival helyettesítem, akkor is jó lesz? Tudom, elég butuska kérdés, de még a zöldfülű kategóriát is alulról súrolom... Igaziból azért vagyok erre kíváncsi, mert a csoki elég más jellegű "anyag" és biztos megolvad olyan magas hőfokon...

Előre is köszönöm a segítséget! ^^"

Szia! Szerintem ebben az esetben nem lehet csokival helyettesíteni a diót. Elolvadna teljesen. Andi

2010.06.18. 18:04
Török Éva

Isteni ez a süti! Gyors és egyszerű, ez mindenkinek sikerül.

Vica

2010.05.16. 19:18
sanyi95

Hihtetlenül jó lett, miután egy 8 fős gyerekcsapattal megcsináltam xD Tisztára élvezték ezt a süteménykészítést, és utána mindenki örömmel fogyasztotta; nagyon jó lett!

Ők nekem, én pedig neked köszönöm Andi! :)

2009.11.15. 20:53
oriGiny

A kedvenc karácsonyi aprósütim. Nagyon kis semmilyennek tünik, de isteni finom! Omlós, nem túl édes, karakteres, gyümölcsös íze azok számára is kedvenccé teszik, akik pedig hamar megcsömörlenek a linzer-szerü süteményektöl! Akar hetekig is eláll a fémdobozban, így minden nap lehet belöle csemegézni. Ès ez még nem minden: ahogy telnek múlnak a napok, ez  a süti egyre csak finomabb!:)

2009.05.04. 14:21
Ági

Ma végre ezt is meg sütöttem!!:))Bátran mondhatom és ajánlhatom mindnekinek,hogy csinálja meg,mert megéri!!!Nagyon fini.

2009.04.08. 11:49
Hami

Bari ilyet süt:D:D

2009.03.02. 11:14
Andi77

Köszike! Nekünk is bejött és tényleg nagyon finom, egyszerű...

2009.02.18. 15:17
Tóth Gabriella

Megsütöttem, és bátran mondhatom, hogy ez Isteni finom és egyszerű sütemény.Köszönöm ezt a receptet.

Tóth Gabi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa