Kardinális szelet
Hozzávalók:
8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár
A tojásfehérjéket verd habbá úgy, hogy közben beleszórod a kristálycukrot. A két egész tojást a tojássárgájákkal meg a porcukorral keverd fehéredésig, add hozzá a vaníliás cukrot meg a lisztet, és alaposan dolgozd el.
Fektess a tepsire két darab 15 * 40 centis sütőpapírt. A fehér masszát töltsd csillagcsöves nyomózsákba és nyomj a papírokra hosszában 3 – 3 csíkot úgy, hogy köztük 1 – 1 ujjnyi távolság maradjon. Ezt töltsd ki a sárga masszával.
Tedd a tepsit előmelegített sütőbe és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Fejtsd le róla a papírt, majd az alsó felüket kend meg baracklekvárral és tapaszd őket egymáshoz.
Rövid ideig pihentesd, majd kétujjnyi szeleteld fel. Szitálj rá porcukrot.
Én piramisszerűen csináltam.
Csináltam 2 db - 4 fehércsík közé nyomott 3 sárga csíkot.
1 db - 3 fehércsík közé nyomott 2 sárga csíkot
1 db - 2 fehércsík közé nyomott 1 sárga csíkot és még maradt egy fehér csík a végén amit ki tudtam nyomni a zsákból. Ezeket építettem egymásra.
|
A tojássárgájától lesz sárga.
„szia andi! nekem egy kérdésem lenne, ímádom ezt a sütit az egész család könnyü is, ariálhato is, többször elolvastam a receptett de ennyíre hülye má nem lehetek, kérlek segíts,írod fehér csíkok azt értem közéje sárga csík, na ezt nem értem mit kell beleteni hogy sárga legyen, kérlek segíts, szeretném ha e-mailre írnál vissza íde ritkán járok fel kevés ídőm van, ma megcsináltam a madártejszelettet isteni és fincsi lett .üdv.melcsi”