1/2 kg leveles tészta, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj
Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, az egyik felüket néhány helyen bevagdossuk.
Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaniliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, és ráöntjük az almalével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk.
Kívülről is megkenjük tojással, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Andi nagyon köszönöm ezt a receptedet is,nagyon finom lett. A kedves hozzászólók 2013. után hogy-hogy nem írtak,biztosan már természetesnek veszik,hogy mindig minden mennyei amit Andi receptjei után elkészítenek,igaz?
A fiam egy időben nyaggatott, a piros fedelű gyorsétteremben kapható almáspite miatt, úgyhogy ezzel a recepttel próbálkoztam. A töltelék isteni, tényleg egészen hasonlít az ottanira, a tészta meg jobb, mert én azt a ropogós, nyúlós izét annyira nem szeretem. Köszi ezt is!
Sziasztok!Én is szoktam Májas kockát csinálni!Ugyanígy leveles tészta. A májat elkészitem, nagyon apróra vágom és dinsztelt hagymára teszem rá egy kicsit pirulni hagyom majd őrölt borssal és majorannával megszórom:Amikor kész akkor pedig a felkockázott tésztára rakom a májat és összehajtom!Ezután mehet a sütőbe!(Úgy is fincsi ha a sütés elött megszórod egy kis sajttal)Mi nagyon szeretjük!Üdv:CSUBI
2010.01.14 08:19
Kata1982
„Szia Andi! Tegnap megsütöttem az almás táskákat,valami isteni fincsi lett!!!!!!!!! A férjemnek is ízlett,a 21 hónapos kislányom pedig azt sem tudta hogy tömje be,annyira ízlett Neki! Köszönöm a receptet! Érdeklődnék,hogy nincs-e valami jó tipped esetleg májas töltelékre? (Fornetti-Májas kocka) Kata.
Kedves Kata! Én is szeretem a Fornettis májhas kockát :) Sima leveles tésztát szoktam úgy tölteni, hogy apróra vágott ( de nem darált ) májjal resztelt májat készítek és azt töltöm a tésztába. Szerintem finom. Andi”
Nagyon szuper az oldalad, gratulálok hozzá. Tegnap megsütöttem az almás táskát mindjárt dupla adagot készítettem , nagysikere volt a gyerekeknél. Vanilia fagyival és csoki öntettel ették. A többi recept is klassz, mindig találok valami finomat közöttük. Üdv.: Melinda
Szia Andi! Tegnap megsütöttem az almás táskákat,valami isteni fincsi lett!!!!!!!!! A férjemnek is ízlett,a 21 hónapos kislányom pedig azt sem tudta hogy tömje be,annyira ízlett Neki! Köszönöm a receptet! Érdeklődnék,hogy nincs-e valami jó tipped esetleg májas töltelékre? (Fornetti-Májas kocka) Kata.
Kedves Kata! Én is szeretem a Fornettis májhas kockát :) Sima leveles tésztát szoktam úgy tölteni, hogy apróra vágott ( de nem darált ) májjal resztelt májat készítek és azt töltöm a tésztába. Szerintem finom. Andi
Megsütöttem az almástáskát, és isteni finom lett, csak én nem reszeltem az almát hanem apró kockákra vágtam,( így kevesebb leve lett mint reszelve, de vízzel pótoltam, kb 1,5-2 dl-rel) így teljesen olyan lett mint a MC Donalc-os forró almástáska. ISTENI FINCSÍÍÍÍÍ másnap megint meg kellett sütni, mert az előzőnapi azonnal elfogyott.
Szia Andi!Tegnap elkészitettem az almás táskát.Isteni finom,sikere volt!Ráadásul egyszerü is.Arra gondoltam hogy a töltelékkel kicsit lehetne variálni,pl.csirkemájjal.Mit gondolsz?Amugy nagyon jok a receptjeid,már nagyon sokat kiprobáltam,és az mind szuper volt! Üdv maya!
2009.02.24. 13:33
yolanda
Szia Andi!
Hány fokon kell sütni a sütiket?
yoli
2009.02.15. 20:20
kata
Kedves Andi!
Egy hirtelen ötlettől vezérelve elkészítettem az almás táskát vasárnapi uzsonnának. Egyszerűen kiváló ez a recept, isteni lett!
Ma találtalak a neten, rendszeres látogatója leszek az oldaladnak!
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Andi nagyon köszönöm ezt a receptedet is,nagyon finom lett. A kedves hozzászólók 2013. után hogy-hogy nem írtak,biztosan már természetesnek veszik,hogy mindig minden mennyei amit Andi receptjei után elkészítenek,igaz?