1 kg liszt,0.5 kg margarin, 3 dl hideg tejszín és annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen, 6 db tojássárgája, 5 dkg só, 1 db élesztő
A lekenéshez tojás.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságura nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egésztojással is de a csak sárgájával szebb színe lesz ). Ezután hűtőbe tesszük 2 órára, addigra áthűl úgy a tészta, hogy szépen szeletelhető legyen.
A kívánt formára vágjuk. Felvágás után újra lekenjük tojással és megszórjuk, amivel szeretnénk. Pl. : reszelt sajt, köménymag, darált mák, lenmag, szezámmag, durvára őrölt mandula, darált dió.
180 – 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp : a 3 dl tejszín helyettesíthető 3 dl tejföllel!
Állitom hogy fel veszed a versenyt bármelyik sztár séf munkájával, annyira tökéletesek a munkáid akár "doktori diszertációt "is irhatsz ,szerintem te született tehetség vagy............
Köszi a sok ötletet az oldaladról ,sokan mazsoláznak itt ,,
Ez a süti valami csodafinom. Évek óta a férjem kedvenc sütije, és a környékünkön csak egyetlen cukrászdában kapható. Sosem tudunk eleget venni belőle. Most, hogy megtaláltam a receptet, kipróbáltam, és azóta csak sütöm... sütöm...sütöm, de mostmár a barátoknak is, és egész családnak :) Köszi szépen mégegyszer!
Szeretném megsütni ezt a sós teasüteményt. Viszont az lenne a kérdésem, hogy ha előtte való este gyúrom be a tésztát, valamint nyújtom ki, de csak másnap reggel szeretném kisütni, nem gond hogy egy éjszakát áll a hűtőbe? Válaszodat előre is köszönöm!
Evamano
Szia Evamano, nyugodtan elkészítheted előre a tésztát, hűtőben semmi baja nem lesz. Üdv, Andi
Finom klassz pogácsákat sütöttem belőle.Először én is kis formákat csináltam de a tészta nagyrészét kisebb pogácsáknak szaggattam ki és szerintem finomabb mint a kicsi formácskák.Ezt a receptet fogom ezentúl pogácsának használni.Köszönöm Andi !
most sütöttem ki egy adag ilyen sós teasütit, de nem olyanok lettek külalakra, mint a te sütijeid itt a képen. Ezek itt olyanok, mint amit a boltban lehet kapni. De az enyémek eldőltek és az ízük sem olyan, mint amit a boltban lehet kapni.
Mit rontottam el? Amúgy gáztűzhellyel sütöttem ki. Ez befolyásolta, hogy nem lett olyan jó?
Szia Andi! szeretném megkérdezni, mivel szintén alkalomra szeretném elkészíteni, meddig áll el, és elött egy héttel elkészíthető? köszönöm. nagyszerűek a recik, sokat lehet tanulni belőlük. külön jó, hogy képek is vannak hozzá.
Szia! Elkészítheted az alkalom elött egy héttel, de kellően fóliázd le folpack-kal, hogy ne érje levegő. Semmi baja nem lesz. Üdv. : Andi
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Szia!
Igen! Miután még egyszer elolvastam a receptet,már rájöttem,hogy fölösleges volt a kérdésem! Köszönöm azért! :) Szép napot! :)