♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Szalagos fánk

Szalagos fánk

 

Hozzávalók a tésztához:

 

50 dkg liszt, 2 dl tej, 4 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 6 dkg olvasztott vaj, 5 db tojássárgája, egy csipetnyi só, 0.5 dl rum vagy pálinka

 

A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.  A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.  Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb. 30 perc alatt.

 

Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat kb. 15 percig pihentetjük. A  fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.  A fánkok első oldalát  fedő alatt süssük. Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.

 

A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral vagy vanília pudinggal töltve tálaljuk.

 

A recept az Apróséf oldalról származik.

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
47 hozzászólás
2023.03.24. 14:55
Szabina
Szia, bocsi hogy én válaszolok. Nem jó! Abban nincs alkohol. Itt most nem a rum íz miatt fontos ez.
2023.01.26 14:43
Trecskóné Uri Krisztina
Szia.Andi.kérdésem annyi lenne,hogy a rum helyet a rumaroma is jó?
2023.01.26. 14:43
Trecskóné Uri Krisztina
Szia.Andi.kérdésem annyi lenne,hogy a rum helyet a rumaroma is jó?
2021.02.12. 18:17
B.Viktória

 

Kipróbáltam nagynon nagyon finom és tökéletes a recept. 

Köszi!

2020.02.11. 09:25
2012.02.12 Andi válasza.udv!
2020.01.05 13:20
R. Eszter

„ Sziasztok! Nem tudom van-e még valaki, aki látja a hozzászólásom. Ez életem első fánkja, a nagymamám sütött mindig, de sajnos őt már nem tudom megkérdezni erről a pálinkás dologról. Szóval, raktam pálinkát a tészába, ahogy írtad, tényleg nem tocsog az olajban, zseniális. Viszont ha felnyitom a pánkot penetráns pálinkaszag száll fel belőle, pedig meg van szépen sülve :D Ha most megeszek kettőt, attól még autóba ülhetek? :D Vagy elrontottam valamit? Lehet pálinkából elég 25 ml is...

Nagyon köszönöm előre is!

2020.02.11. 09:23
Eva
Üdv Eszter! Az alkoholtartalom elpárolog, viszont megakadályozza, hogy suteskor megszivja magát a fánk olajjal. Az oldal sajnos tényleg "magára maradt" úgy tűnik, de a receptek ettől még mind kiválóak!!!
2020.01.05. 13:20
R. Eszter

Sziasztok! Nem tudom van-e még valaki, aki látja a hozzászólásom. Ez életem első fánkja, a nagymamám sütött mindig, de sajnos őt már nem tudom megkérdezni erről a pálinkás dologról. Szóval, raktam pálinkát a tészába, ahogy írtad, tényleg nem tocsog az olajban, zseniális. Viszont ha felnyitom a pánkot penetráns pálinkaszag száll fel belőle, pedig meg van szépen sülve :D Ha most megeszek kettőt, attól még autóba ülhetek? :D Vagy elrontottam valamit? Lehet pálinkából elég 25 ml is...

Nagyon köszönöm előre is!

2013.02.07. 13:57
ocean1978

Köszönöm ezt a jó kis fánk receptet! Nagon sokat sütök, a férjem rettentő édesszájú, de ma sütöttem életem első fánkját a recepted alapján és valami isteni lett! Köszi :)

Üdv: Vera

2013.02.02. 13:20
janbri
Szia Andi! Nemrég lettem készen a fánksütéssel.Gyönyörűek lettek,és az íze:-) Már sokmindent elkészítettem a Te receptjeid alapján és 1 kivétellel minden nagyon jól sikerült.Karácsonykor életemben először(38 éves vagyok) bejglit sütöttem az oldaládról,isteni lett!!!Mindenkinek ajánlom nyugodtan próbálja ki a fánk receptet!
2012.02.13. 09:54
foxi-kleopatra

Szia Andi!

Köszönöm a gyors választ!:)Még egy kérdés:a liszt finom liszt legyen?Mert a nagymamám receptjében fele rétes fele finomliszt!Remélem sikerülni fog,nagyon izgulok!Csináltam már párszor de ha másnak csinálom jobban izgulok,főleg gyerekeknek:)Köszönöm szép napot!

Szia! Sima fehér lisztet használtam. Andi

2012.02.11. 18:32
foxi-kleopatra

Szia Andi!

Azt szeretném kérdezni hogy a rum lehet-e rum-aroma vagy rendes rum kell bele?Gyerekeknek szeretném készíteni:)

Előre is köszönöm a választ:)

Szia! A rum nem az íz miatt kell bele, hanem azért, hogy ne szívja magába a tészta az olajat. Ha gyerekeknek készíted is beleteheted nyugodtan, mert elillan belőle a sütésnél, érezni egyáltalán nem lehet majd benne. Üdv, Andi

2011.11.22. 20:09
Zsuzsiiii

Nekem valahogy a fánk készítése sosem megy igazán.Volt,hogy sikerült,talán kétszer,de általában ronda vagy tömör.Pedig ez a recept is nagyon jó,kolléganőm hozott is kóstolót de én az enyémből sose tudnék vinni.Ügyes mindenki akinek szép is és finom is!

2011.08.28. 15:32
Zsuzsiiii

Gyönyörűek! 

2011.01.29. 20:06
ancsa810724

Kedves Andi!

Tegnap megsütöttem a fánkot. Remek recept. A fiaim és a férjem is imádta. Még egy kicsit fel is turbóztam, megtöltöttem pudingal és lekvárral.

De magában is nagyon jó íze van.

Nagyon köszönöm!!!!

Üdv:Anikó

2011.01.18. 10:42
fjutti

Kedves Andi!

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a fánktésztát nem is kell kidagasztani, pl. a robotgép dagasztóspiráljával? Elég dagasztás az, ha kézzel jó alaposan összedolgozom? Ezenkívül nekem kicsit kevésnek tűnik a tej mennyisége a 1/2 kg liszthez 2 dl? Esetleg, ha nem áll össze ennyi tejtől, akkor nem ártok vele, ha teszek még hozzá? Sütöttem már fánkot,  más reci alapján, de most ezt szeretném kipróbálni! A rumot kihagynám, viszont egy kis citromhéjat, vaníliáscukrot tennék bele.

Nagyon köszönöm!      fjutti

Szia! Ha van, akkor nyugodtan dagaszthatod robotgéppel is. Nekem elég volt a 2 dl tej, de persze, ha muszáj lehet még bele tenni. A rumot nem lenne szerencsés kihagyni, mert nem az íze miatt kell bele, hanem azért mert meggátolja, hogy a fánk magába szívja az olajat. Remélem sikerül elkészítened, és ízleni fog. Üdv. : Andi

2011.01.15. 16:23
Káldi Lászlóné

 Szia Andi                                                                                     

Gratulálok az oldaladhoz , ezt csak szívvel , lélekkel lehet benned meg van .  Nagyon sokan vagyunk akik itt találjuk meg azt a receptet amait  keresünk. Mindíg van újdonság .

2011.01.15. 14:38
Klári55

Szia Andi!

Ma megsütöttem a fánkot,nagyon finom, a tojásfehérjéből pedig házi krémest csináltam és igy  mindent felhasználtam.

Köszönöm a sok finom receptet

2010.09.09. 10:55
Kata

Szia Andi!

Nagyon jó a recept, nagyon szép szalagos fánkokat sikerült készítenem! Egy kis citrom héjával bolondítottam meg, és a rumot kihagytam... Állagra és ízre is csodás lett....

Köszönöm, hogy egy ilyen jó oldalt csinálsz, ahol mindig találok jó ötleteket!!!! Sokmindent kipróbáltam már innen, de még egyszer sem kellett csalódnom! :-)

Kata

2010.09.09. 05:34
Rita

Szia Andi!

Nemrég találtam rá az oldaladra, ahonnan a szalagos fánkot próbáltam ki. A többi étel és sütemény is jól néz ki, biztos, hogy azokat is ki fogom próbálni.

:-) :-) :-)

Rita

2010.06.24. 12:05
zsiz

Szia Andi.

Én ma találtam erre az oldalra  ma már a krátersütit meg is sütöttem,hogy milyen lesz,most sül nagyon köszönöm a lehetőséget.Zsiz 

2010.04.21. 21:40
Anikó

 Szia!AZ élesztőhöz nem,de megkérdeztem egy idős,tapasztalt nénit,ő is arra gyanakodott amire én,vagyis a cukorra!Cukor nélkül dagasztottam be,ahogy a receptedben javasoltad és ahogy csináltam is az elején és megint jó lett!!A cukor volt a bűnös!Köszi a gyors választ!!!Fantasztikus már a látványa is az ételeidnek!!!!Gratulálok,profi vagy!!!!Bár én is ilyen ügyes lennék.......

2010.04.18. 21:09
Horváth Lászlóné

 jA,ANNYIT VÁLTOZTATTAM,HOGY RAKTAM A TÉSZTÁJÁBA KRISTÁLYCOKROT,MERT ÉDESEN SZERETJÜK A TÉSZTÁT!!

Szia! Nem került véletlenül só az élesztőhöz? Andi

2010.04.18. 21:05
Horváth Lászlóné

 Szia Andi!Kérlek segíts!Képzeld az első és a második alkalommal is finom lett,aztán már azóta 2x próbáltam újra és nemsikerült!Pedig nagyon figyeltem,mindent ugyanúgy csináltam!Meleg konyhában dolgoztam,vigyáztam ne legyen hideg a liszt,az élesztő szavatossága sem járt le,nem is égettem meg forró tejjel,mégsem akart megkelni még másfélóra múlva sem!!Ráadásul nemsült át!!vigyáztam ne forró olajba süssem,és ne hirtelen,mégis belül nyers maradt!SZERINTED MIAZ OKA??kÉRLEK VÁLASZOLJ MIELŐBB!!KÖSZI,ANIKÓ

2010.04.02. 17:06
SiposKriszti

Nagyon jok a receptek, lehetne az elkeszites idejet es a nehezsegi fokot is feltüntetni? Köszi.

2010.03.25. 10:22
gömbike

  Kedves Andi sok receptedet kipróbáltam már, a családomnak mindig nagyon izlik .Ez a fánk is isteni lett.

2010.03.02. 22:35
Sekka

Szia Andi!

Ez volt életem első fánkja, és nagyon jól sikerült, ja és még szalagos is lett, aminek külön örültem.

Ezer köszönet!!!! 

2010.02.27. 08:42
Norcyka82

Szia Andi!! Nem írtad hogy belekell tenni a rumot!!! és mikor??

Meg anyit szeretnék kérdezni hogy kb menyi fánk lesz belőle??

Köszönöm!! Kellemes 7végét!!

2010.02.18. 12:18
kevin

jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

2010.02.11. 15:58
Judó

Szia! Andi

     Ez a fánk , sokkal jobb vaj nélkül és 2 tojássárgával puszi.

2010.02.11. 07:11
cica

Isteni a fánk !! puszi

2010.01.27. 11:53
Mariann

Életem első fánkja :) Sikerült :)

Kösziiiiiiiiiiiiiiiiii

Nagy sikert aratot mind a munkahelyemen mind pedig otthon :)

2010.01.23. 17:48
Csilla

Szia!

Megsütöttem a fánkot, és isteni fincsi lett. A férjemnek is nagyon ízlett. Apósom, aki cukorbeteg (neki nem forgattam meg porcukorba), már könyörgött, hogy rakajam el előle, mert ebből az összeset meg tudná enni.

Nagyon köszi a receptet!

Üdv! Csilla

2010.01.21. 14:48
maca

Kedves andi ebböl az adagból ,hány darab lesz?Mert  farsangra kell?

2010.01.21. 14:45
maca

Szia!!Nagyon jól néznek ki és meg is fogom csinálni mert lesz farsang a fiamnak és oda szeretnék vini.

Köszike

2010.01.15. 19:06
galnoemi

Szia Andi!

Tegnap megsutottem a szalagos fankot.Nagyon izlett a ferjemnek.A 6 honapos kisfiam miatt nagyon eltolodott a keszitese de nagyon megerte.Es kulsore is eleg szep lett.Koszi a sok-sok receptet.Hetvegere a Raffaello szeletet keszulok megsutni.

Puszi:Noemi

2010.01.11. 16:52
dutkolaszlone

Szia Andi! Miért nem lesz szalagos a fánk nekem? Hagyom kellni is rendesen. Köszi a segitséget. Jutka

2009.12.09. 15:17
ziza

Szia Andi!

Nem túl sok az a 5 db tojássárgája? A fehérjével mit kezdek?Köszi a választ..

2009.10.04. 16:06
Szitás Andrásné Marcsi

Szia Andi nagyon finom lehet a szalagosfánk,kifogom próbálni,

2009.09.07. 20:55
Marta Porteleki

Megsutottem a fankot en is, egykis valtoztatassal, tobb soval, mert nem szeretem ha sotlan a kelt teszta , raktam meg bele citromhejat, vaniliat is. Isteni finom lett, ajanlom kiprobalasra!   Koszonom a soki finom receptet, otletet!

2009.07.06. 17:26
ildikó

szia Andi!Körülbelül mennyi fánkot tudok késziteni egy adagból,mert heten vagyunk.Köszi Ildi

Szia Ildi! Ha jól emlékszem akkor 20 db körül lett belőle. Andi

2009.06.22. 14:20
zsani

nekem a tészta jó lett.

a Fánk finom volt nagyon és nemis nézett ki nagyon rosszul de nem volt olyan szép mint a képen. Köszi  receptet.

2009.06.04. 21:04
IDA

NEM TUDOM  MIT RONTOTTAM EL DE NEKEM  NEM ÁLLT ÖSSZE A HOZZÁVALOKKAL.MÉGTENNEM KELLET HOZZÁ TEJET.

2009.03.08. 13:12
Kovácsné Daróczi ERZSÉBET

Erzsi

Köszi szépen a receptet nagyon finom volt a fánk izlett mindenkinek.További sok sikert kivánok!

2009.02.24. 13:16
Bodnárné Győri Éva

Szia

Nagyon finomak lettek a fánkok.

2009.02.23. 08:34
Tünde

Szia Andi!

Köszi szépen a szalagos fánk receptet. A hétvégén megsütöttem, és gyönyörűek lettek a fánkok.

További sok sikert kívánot!

Üdv,

Tünde

2009.02.11. 08:53
Gréti

Szia!

A fánkokat hány fokon kell sütni én fritőzben szeretném ?

Gréti, 180 fokon kell sütni. Én azért nem sütném fritőzben, mert az olaj édes lesz a tésztától. Andi

2009.02.09. 22:48
VJudit

szia Andi,

tetszik a recepted és nagyon szépek a fánkok is. Egy kérdésem lenne: a rumot hová teszed? A tésztába, vagy a lekvárba?

Köszi, ha válaszolsz!

Judit

Szia Judit! A rum vagy a pálinka a tésztába kell! Andi

2009.02.09. 22:28
linne

Szia Andi!

Nagyon finomnak néznek ki, a hétvégén én is tervbe veszem a fánksütést!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa