♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Dió sarok

Dió  sarok

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg. liszt, 12,5 dkg cukor, 13 dkg margarin, 1 tk sütőpor, 2 tojássárgája

 

A diós része: 20 dkg cukor, 1 tk vaníliás cukor, 4 ek hideg víz, 20 dkg margarin, 2 ek rum, 2 tojásfehérje, 30 dkg darált dió (vagy mandula vagy mogyoró), 10 dkg durvára vágott dió (vagy mandula vagy mogyoró)

 

Lekvár, csokoládé

 

A sütemény készíthető mandulából, mogyoróból vagy dióból. Én darált diót használtam és durvára darált mogyorót az elkészítésénél, tehát keverve is elkészíthető.

Először elkészítjük a tésztát.

A lisztet a sütőporral, a cukrot a vaníliás cukorral elkeverjük és a liszthez adjuk. A tojások sárgáját a liszthez adjuk. A tojásfehérjét majd később használjuk fel. 13 dkg hideg margarint apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a liszthez és a tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, akkor fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.

Amíg a tészta a hűtőben pihen, azalatt elkészítjük a diós részét a sütinek. Egy lábosban a cukrot, a vaníliás cukorral, vízzel és 20 dkg margarinnal kevergetés közben addig melegítünk, amíg a margarin el nem olvad.

A tűzről levesszük és hozzáadjuk a 30 dkg darált diót és a 10 dkg durvára vágott mogyorót és a rumot is hozzáadjuk. Hagyjuk kihülni a masszát (fontos).

Míg hül ez a massza és már 1 óra is eltelt, akkor kivesszük a hűtőből a tésztát és fólia között sütőpapíron kinyújtjuk. Rajzolunk egy 30 x 30 cm-es négyzetet a sütőpapírra és arra nyújtjuk ki (mivel a kész süteményt úgy kell feldarabolni, hogy négyzetet vágunk és azt felezzük, így jön ki a forma. 10 x 10 cm-es négyzetekre kell felszelni, aztán kettévágni őket. Fotón látható.)

A kinyújtott tésztát bekenjük lekvárral, de nem vastagon. Én narancs lekvárt használtam, de elkészíthető barack lekvárral is. A lekvár azért kell, hogy a tészta ne morzsolódjon ki, miután kihül.

Ezután felverjük kemény habbá a 2 tojásfehérjét, majd fokozatosan a masszához adjuk és rákenjük a tésztára. Ügyeljünk, hogy egyenletesen kenjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Még melegen daraboljuk fel, kihülés után pedig a sarkait csokoládéba mártjuk.

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
23 hozzászólás
2018.05.22. 22:44
Micsinainé Hajni.

Szia  Andi ! Mióta felfedeztem az oldalad csak innen keresek süti receptet.Ezt a sütit egy kedves barátnőm szülinapjára sütöttem meg.Nagyon ízlett neki és a többi barátnőmnek is. Sajnos ő már nincs közöttünk de minden évben megsütöm a születése napján és ezzel emlékezünk rá. Nekem mindig sikerült még a csokiba mártást is megcsináltam.Köszönöm ,üdv Hajni.

2011.11.18. 17:45
Zita22

Én ma megpróbáltam elkészíteni ezt a sütit, de valamiért egyszerűen képtelenség volt a tésztát nemhogy kinyújtani, de még összegyúrni is. Nagyon nehezen tudtam összeállítani. Valakinek valamit ötlet, hogy miért lehetett ez? Mindent a recept szerint csináltam és már gyakorlott sütikészítő vagyok :) Erről az oldalról is sokat sütöttem már és mind sikerült. Végül kis golyókat formáltam, kilapított és egy pohárral kiszaggattam, erre tettem lekvárt és a diót, majd csokit a felére. Az íze nagyon jó lett így is, csak egy kicsit sokáig tartott elkészíteni :)

2011.03.01. 11:13
ilyes

Erika!

Nekem nem lett ilyen szép,de az ize az nagyon finom volt és az a lényeg!

2011.02.04. 16:33
simam

 Szia Andi,

kérdésem lenne.Meddig áll el ez a sütemény? Meddig friss?Vagy ez is olyan,mint a keksz,hogy minél tovább áll annál puhább? Utaztatni szeretném ezért két -három nappal előbb el kell készítenem.Mit gondolsz?

Köszi

Ildi

Szia Ildi! Azt nem mondom, hogy olyan mint a keksz, és annál jobb minél tovább áll,de két - három nappal előtte nyugodtan elkészítheted. Folpack-ba csomagold be légmentesen, és nem lesz vele gond. Üdv. : Andi

2011.01.06. 18:23
gabi

 SZIA! nagyon jók a sütik és nagyon jók mert sok van bellöle

  nem unalmasak.

2011.01.06. 18:20
gabi

SZIAAndi! nagyon jók a receptjeid így tovább

2010.12.02. 12:47
almasi anamaria

szia  andi.Mar rengeteg receptedet ki probaltam ez is az egyik kozuluk.Nagyon izlik mindenkinek erosen finom.Mindig varjuk az ujabbnal ujabb recepteket.Remeljuk  meg van sok jo recepted amit majd meg osztasz velunk.Koszonjuk szepen!!     Udv anamaria

2010.06.30. 14:50
Nyitrai Imréné Pircsi

Szia Andikám! Megcsináltam a diós sarkot, és nagyon finom lett. Igaz nem mártottam csokiba mert kicsit tört. De azt tapasztaltam, hogy még későbbre meg szikkadt, márthattam volna, de akkor meg már gondoltam így is fincsi. Köszike a receptet. Aki szereti a diósat, nagyon merem ajánlani, mert nagyon finom. Puszi

Kedves Pircsi, örülök, hogy ízlett! Puszi : Andi

2010.01.19. 15:50
Mariann

Szia!Szeretném a darabos diós receptjét elkérni ha megvan!Ugyani megvolt de sajnos eltűnt!

2009.12.26. 19:43
Er. Szlovákia

Ez volt az egyik karácsonyi sutink, egész pici háromszogekre vágtam, a siker hatalmas volt !

2009.12.07. 12:28
pethe tiborné irén

Szia Andi. Szuper az oldal, sok jó ötletet vettem innen karácsonyra. Az is jó, hogy ilyen részletesen leirod a különböző fázisokat. Ne hagyd abba!!!!!!!!   köszi Irén

2009.09.07. 12:09
lastia

Szia!

Hétvégén megsütöttem a sütit mondhatom isteni!!!!!!

Köszönöm.

2009.09.01. 12:37
Berni

Szia

ezt a sütit mi is imádjuk, bár én mogyoróból csinálom! :) szerintünk úgy az igazi. :)

2009.08.03. 20:10
zazazi

Hú,erre már ránézni is kész gyönyörűség.Imádom az ilyen sütiket.Holnap megsütöm. 

2009.08.02. 15:32
Koháriné Zsani

szia Andi!

tegnap kipróbáltam és isteni finom!

2009.07.07. 10:47
Papp Imréné Emike

Szia Andi! Köszönöm szépen a receptet. A hétvégén biztosan ki fogom próbálni. Emike

2009.07.05. 21:55
marikajozsi

Szia Andi ! Köszönöm szépen a recepteket.Nagyon  jó mind kettő.Ki is fogom próbálni .Marika

2009.07.05. 21:26
magdusanyus

Szia Andi,koszonom areceptet,ma megsutottem és nagyon finom. Továbbra isérdeklodve várom az ujabb recepteket elore is koszi.

2009.07.05. 21:21
katica

szia Andi!ez hasonlit mágnás dios pitére.Igaz?Nagyon GU(sztán néz ki!!!!!!minél több sütit tegyél fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Katica

2009.07.04. 14:06
Czakó Bálintné

Szia Andi! Köszi , biztos megsütöm, nagyon jól néz ki, és szeretjük a diós sütiket.

Nagyon szép hétvégét!! Ági

2009.07.04. 06:06
Ancsa

Köszi Andi az értesitést,nagyon mutatós és izletes sütinek látszik,elkészitem,hétvégére mindig kell valami finomság!Szép hétvégét,szia!

2009.07.03. 20:28
Kocsisné Zsuzsa

Szia Andi!

Gratulálok  az ötlethez ,hogy létrehoztad ezt  a klassz oldalt.

Néhány hónap múlva nyugdijba megyek  és jobban ráérek

én is küldök néhány nagymama receptet.

Minden olvasódat és Téged is üdvözöllek: Zsuzsa

2009.07.03. 19:37
Galambné Erika

ERIKA

Köszi Andi a receptet már a hétvégén ki is fogom próbálni,mert imádom a diós sütiket és ez nagyon jól néz ki.

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa