Szilveszteri malackák / 19 db
Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só
A tetejére : egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész feketebors vagy napraforgómag.
Szükségünk lesz 3 különböző méretű pogácsa szaggatóra ( egy nagy méretű, egy közepes, és egészen kicsi ) + egy szívószálra.
Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.
Tehát nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából.
A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük őket a felvert sós tojással. ( Ezek lesznek a malacfejek )
A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. ( Ezek lesznek a malacfülek )
A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. ( Ezek lesznek a malacorrok )
A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.
Feketeborsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A receptet egy kedves ismerősöm oldalán találtam.
www.szamoca.eoldal.hu
Sütés elött :
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
|
Szia Andi! Tegnap én is úgy döntöttem, hogy a te receptedet használom fel az idei szilveszteri nasihoz. Kisfiam imádta a malackák készítését. Alig vártuk, hogy kihüljenek és megkóstólhassuk. Nagyon finomak lettek, mi mazsolával készítettük. Viszont legközeleb megpróbálom kevesebb vajjal, nekem egy kicsit már zsíros volt. Köszönöm a receptet! B.U.É.K.