Virslivel töltött kiflik / 12 – 13 db
Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 evőkanál olaj, 0.5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 teáskanál só,
12 db virsli, 12 szelet szalonna, sajt
Elkészítés : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Közben a virsliket tekerjük körbe egy szelet szalonnával. A sajtot vágjuk hosszú vékony darabokra.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki és osszuk el 12 darabra úgy, hogy a szalonnás virsliket be tudjuk a tésztába göngyölni. A virsli két oldalára a feltekerés előtt tegyünk a sajtdarabokból.
( de készülhet akár sajtkrémmel is )
A feltekert kifliket tegyük sütőpapíros tepsire , kenjük le őket egésztojással, szórjuk meg reszelt sajttal, köménnyel vagy akár szezámaggal. 170 – 180 fokon süssük őket kb. 30 percig aranysárgára.
Nálam most dupla adag készült, az egyik adag csak virslivel és sajttal lett töltve, a másik pedig szalonnás virslivel és sajttal. Egyébként a Töki pompos tészta receptjéből készült. Ajánlom mindenkinek, nagyon finom!
|
Köszi Andi.Közben meg is csináltam és tényleg nagyon jó lett.Annyira finom a tésztája , na és én pirított kockázott baconnal töltöttem.Hát valami csodás.Mégegyszer köszönöm.