♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Májas bucik

 

Májas bucik / 12 db

 

Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 1 kis doboz kefír fele, 1 nagyobb méretű főtt burgonya, 1 evőkanál olaj, 0.5 dl tej, 2.5 dkg élesztő, 1 kiskanál só

 

25 – 30 dkg megtisztított csirkemáj, bacon ( Kb. 12 – 14 szelet )

 

A lekenéshez : 1 db tojássárgája

 

A kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve

Hagyjuk a szalonnás májat kihűlni.

 

Közben elkészítjük a tésztát.  A főtt burgonyát  törjük össze.

A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.

 

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra ( kb. fél cm vastagságúra) és egy kör alakú ( kb. 8 cm átmérőjű ) szaggatóval szaggassunk a tésztából 12 db-ot.

A muffin tepsit jól vajazzuk ki! A kis kör alakú tésztáinkba tegyük bele a szalonnás májat úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön és helyezzük a muffin tepsibe.  Ha egy kicsit nagyobb lenne a máj darabka a kelleténél akkor nyugodtan vágjunk le a végeiből, a végén a maradék tésztánál fel tudjuk használni. Kenjük le az elkészült bucikat tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben 170  - 180 fokon süssük készre, kb. 15 – 20 perc alatt. Figyeljünk rá, mert gyorsan színt kaphat, eléghet!

 

A maradék tésztámból és a levágott májdarabkákból még a képen látható 2 db kifli is készült.

A jól bevált virslivel töltött kifli és a töki pompos tésztájából készült, fele anyaghányaddal számolva.

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
15 hozzászólás
2014.11.13. 15:12
Merwoman

kedves manó , hol találom a szakállas fánkot ?

 

mert a pogi megvan ! :)

 

2010.11.20. 14:23
Csenge

Szija Andi!
Rendszeresen az oldaladról sütök de most lene egy kérdésem!
Baj hogyha nem szezámmagot teszek a tetejére???
És ha mondjuk ne csirke májat használnék hanem kockára vágott malacka májat:D????
Nagyon rosszul sikerülne?
Várom a válaszodat!
Üdv,Csenge

Kedves Csenge! A tetejére bármit szórhatsz, nem rontja el. Sertésmájból is készítheted, de szerintem nem lesz olyan " zsenge " mint a csirkemáj. Azt ajánlom, hogy próbáld ki. Üdv. : Andi

2010.09.29. 21:48
Wicuska

Szia Andi :) A szakállas fánk után,ezt az ételt készítettem el,talán te is érzed az illatát :) Igaz,nekem nem volt ilyen klassz muffinsütőm/de már lesz/,megoldottam,hogy kifliformára alakítottam.Férjem nagy örömmel ette,és ezntúl a szokásos szendvicsek helyett ilyen finomságokat igényel munkástáskába. :)

Köszi ezt a receptet is,különleges,mint az összes az oldaladon.Holnap a Flamingo szelet lesz soron.

Üdvözlettel:Manó

2010.08.30. 20:15
Didi

Természetesen a bucival lettem a 3. helyezett. Mégegyszer köszi :)

Korábban már nyertem is, sajtkrémmel töltött pogácsával :)

Szia! Jajj, de jó! Gratulálok mégegyszer! Andi

2010.08.27. 12:56
Didi

Kedves Andi!

Megsütöttem a bucikat, de nem csak májas, hanem baconba tekert aszalt szilvás változatot is készítettem. A családi-baráti körben nagyon tetszett, ezen kívül 3. helyezett lett egy sós aprósüti versenyen. Köszi-köszi :)

Szia! Jó ötlet az aszalt szilvás töltelék. Gratulálok a helyezéshez! Megkérdezhetem, hogy milyen sós sütit sütöttél? Üdv. : Andi

2010.08.25. 14:34
mabe1984

Kedves Andi!

Ez az első recept, amit elkészítettem, de máj helyett főtt csülök darabokat raktam bele. Isteni finom lett. A férjemnek is nagyon ízlett. Azt mondta, hogy csinálhatok máskor is.

Köszönöm a receptet.

2010.08.22. 19:55
Juli

Kedves Andi!

Ha kikapcsolódni akarok, sütök-főzök, persze kötelességből nem szeretek, de számomra a konyhai sürgés-forgás kikapcsolódás. Tegnap a hosszú hétvége alkalmából kipróbáltam a bucikat, hihetetlen egyszerű elkészíteni és nagyon finom lett, igazi vendégváró:)

köszönöm a receptet

üdv Juli

2010.08.19. 15:52
Ildikó

Szia Andika!

Csak gratulálni tudok neked!

Ha kell egy új, és ízletes recept,csak ide kattintok,és meg van oldva a problémám,én tőled már sokat tanultam.Nagyon szépen köszönöm!!!!

Ez is jól néz ki, majd írok,hogy mit szólt hozzá a család többi tagja.

2010.08.04. 10:52
Balázs Hajni

Sziasztok, nálunk ez most a családi kedvenc! Sajttal és sonkával szoktam tölteni és imádják!!!

Remek recept!

2010.07.29. 11:27
Merwoman

Szia

a 0,5dl pont egy decivel kevesebb,mint a 1,5dl !

szóval mennyit is tettél bele, és mi a sok ? 


2010.06.27 20:29
Nikosz

„Szia! Ma megcsináltam és nagyon finom lett, csak a tej mennyiségével voltak gondjaim, kicsit soknak bizonyult nekem az a 0.5dl . Én csak 1.5 dl használtam fel hozzá és így is lágy lett a tészta egy kicsit! De nagy sikert arattam vele!”

2010.06.30. 20:45
Nikosz

 Bocsánat  elírtam a mennyiséget!  A receptben leírt mennyiségnek a negyedét tettem hozzá és így lett jó a tésztám állaga! :)

2010.06.28. 21:27
Brigitta

A 0.5 (fél) dl kevesebb mint az 1,5 dl.

2010.06.28. 21:26
Kat

Nem lehet, hogy 0,5 liternek nézted?

Hiszen többet tettél bele, mint amennyit sokalltál :)

2010.06.27. 20:29
Nikosz

Szia! Ma megcsináltam és nagyon finom lett, csak a tej mennyiségével voltak gondjaim, kicsit soknak bizonyult nekem az a 0.5dl . Én csak 1.5 dl használtam fel hozzá és így is lágy lett a tészta egy kicsit! De nagy sikert arattam vele!

2010.06.24. 14:36
orsolyákné bottlik ilona

Nagyon jól néz ki ,azt hiszem el fogom készíteni .

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa