♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Mézes krémes

 

Mézes krémes

 

A lapokhoz : 45 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, 3 evőkanál zsír, 1 tojás, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 4 evőkanál tej

 

A  hozzávalókból gyúrjunk egy félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük el.  

A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket kb. 23 * 31 cm-es lapokra. Helyezzük őket sütőpapíros sütőlapokra ( vagy tepsi hátuljára ) és előmelegített sütőben kb. 200 fokon pár perc alatt süssük meg a 4 lapot. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok.

 

Krémhez : 5 dl tej, 10 dkg búzadara, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 20 dkg baracklekvár vagy valamilyen pikáns lekvár.

 

A tejet hidegen keverjük el a búzadarával, majd forraljuk fel, főzzünk belőle tejbegrízt. Langyosra hűtsük ki. Eközben keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a fertőtlenített tojásunk sárgájával,  ( ez nagyon fontos! ) majd keverjük hozzá gépi habverővel kisebb adagokban a langyosra hűlt tejbegrízt.

 

Összeállítás : A tölteléket felezzük el, az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot, és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot és vonjuk be olvasztott csokoládéval. Ehhez kb. 20 dkg csokoládét olvasszunk meg így…. olvasztott csokoládé készítése.

 

Megjegyzések : Ezt a süteményt fogyasztás előtt 1 – 2 nappal el kell készíteni, mert addigra fog kellően megpuhulni, összeérni a süti. Én egy kicsit sokalltam a krémet, így nem tettem bele az összeset, de utólag azt mondom elfért volna benne, akkor egy kicsit magasabb is lett volna. A krém készítésénél a tojás fertőtlenítése így történjen : tegyük az egész tojást kb. 40 fokos vízzel teli edénybe úgy, hogy azt ellepje. Öntsünk hozzá kb. 5 cl hypót, hagyjuk benne 5 percig úgy, hogy a tojást az ujjunkkal folyamatosan mozgatjuk. Utána folyó vízben jól öblitsük le. Nyers tojás felhasználásakor ezt a folyamatot soha ne hagyjuk ki!

 

 

 
 
Print
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
45 hozzászólás
2022.11.15. 11:20
Mészárosné

Tojást nem teszek a krémbe. A nyers tojás nélkül is jó a krém.

Üdv.  Mné

 

 

2020.12.27. 19:42
Anitaanya
Szia! Én ugy gondolom nem baj ha nem szivodik be a batacklekvar mert igy latvanyos a sutin. 😊Maximum ha azt szeretned hogy kicsit be ivodjon hamarabb nekiallhatsz tolteni. Amikir meg nincs teljesen kihulve a teszta lap.
2017.12.21 10:37
Erika

„ Régóta sütöm ezt a sütit, és nekem is a lekvárral van a gondom. Miért nem szívódik egy kicsit a tésztájába, nekem is kifolyik. Egyébként a recept nagyon jó, gratulálok!

2017.12.21. 10:37
Erika

Régóta sütöm ezt a sütit, és nekem is a lekvárral van a gondom. Miért nem szívódik egy kicsit a tésztájába, nekem is kifolyik. Egyébként a recept nagyon jó, gratulálok!

2014.03.08. 17:50
Zsuzsiiii

Nagyon jól sikerült a sütim,köszi a receptet !

Örülök ,Zsuzsiiii!

2012.09.29. 05:41
Zsuzsiiii

Hát ez csúcs


2011.01.01 17:35
Tompáné JULIKA

„Kedves Aliz! a multkor az egytál ételt köszöntem meg most ezt a finom mézes krémest nagyon gusztusos és finom ráadásul kiados  egy tepsiből jo sok szelet volt. AZ vagyok aki a multkor andinak irt véletlenül. Köszönöm szépen a sok finom süti recepteket és a sok ételrecepteket. A bocis muffin a legfinab a világon,de én  ugy is szoktam ,hogy 2 adagot keverek be külön külön de egy tepsibe mint piskotát kisütöm és teszek belle saját készitésű konyak meggyet tetejére csokit reszelek és ugy sütöm . Lehet izesiteni az egyiket dio,vagy kakaó ,agy mák ,vagy turo és ugy a kétfélét kisütni,hogy az egyik a sima a másik izesitett és egy tepsibe rakni. Pazar igy is a Muffin. PAPIROL JULIKA

kedves

2012.04.28. 13:00
erika07

Aida,

Hogy tudod nekem meg írni hol kapható, nagyon szeretnék be szerezni ilyet nagyban meg könnyiti a munkát. köszi erika

2011.11.10. 12:58
Aida

Kedves Andi!

 

A mézes krémes receptje nagyon tuti nekem mindig sikerül. 

Van egy tiipem remélem tudok segíteni másoknak is az egyik nagyáruházban kapható szilikonos sütőpapír de nem papír alapú nagyon sokszor felhasználható és semmi nem ragad le.

Használat után a mosogatóban elmosod megszárad és újra felhasználhatod.

Nekem kb: 2 éve van meg és hetente 2-szer sütök legalább és strapabíró.

Nem írtam le azt, hogy hol kapható és mi a neve nem tudom mennyire szabad de ha valakit érdekel szívesen segítek. 

Üdv: Aida.

2011.07.19. 19:20
natura

Szia Andi!

Szombaton megcsináltam ezt a sütit. Páromnak és természetesen nekem is nagyon ízlett. Nagyon finom lett. Persze én találtam apró kifogásolni valót: amikor szétvágtam darabokra, és amikor fogtuk a kezünkben, akkor a lekvár rétegénél a tészták mindig elcsúsztak, és a lekvár egy része kifolyt belőle, pedig nem tettem bele túl sokat, és a szétvágással vártam másfél napot. 

Amikor múltkor zserbót csináltam, akkor is ugyanez volt a gond. Finom volt, de mindenhonnan folyt a sütiből a lekvár.

Mit csinálok rosszul?

A választ előre is köszönöm!

2011.07.17. 16:50
Renike0119

kety!

Tegyél bele egy pici étolajat,nem fog összetörni tőle:)

2011.04.19. 08:19
kety

Nekem mindig oszetoredezik a csoki maz, vajon miert?????????

Szia! Légyszi olvass bele ebbe a rovatba. Üdv, Andi

//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019

 

2011.04.12. 12:12
mariann

ez a süti nagxon finom a lányom most fog ballagni középiskolábol és ezt akarom neki megsütni mert az őkedvence 

2011.02.22. 22:51
coolett

Szia Andi!

Megcsináltam a receptet, isteni finom lett!!

Csak egy tippet adnék, ha aznap már fogyasztani szeretnétek a sütit: A tészta hozzávalóit a liszten és a szódabikarbónán kívül gőz fölött kell összekeverni. Ha összeállt a massza, langyosra kell hűteni, és utána összegyúrni a liszttel és a szódabikarbónábal. A recept többi része ugyanaz, viszont így a tészta, sütés után szinte rögtön omlós lesz. :-)

Ezzel a recepttel nekem az a "bajom", hogy sosem sikerül 4 lapot nyújtani, mindig csak hármat, pedig szerintem ennél vékonyabb már nem lehet nyújtani. De a lényeg, hogy nagyon finom, a férjem kedvence!

Köszönöm! :-)

Üdv: coolett

2011.01.13. 09:34
krita80

Andi! Ez valami isteni lett! még soha nem készítettem, de nagyon jól sikerült! ha nem is lett ilyen szép, de az íze!!!

Köszönöm!!!

Rita

2011.01.01. 17:35
Tompáné JULIKA

Kedves Aliz! a multkor az egytál ételt köszöntem meg most ezt a finom mézes krémest nagyon gusztusos és finom ráadásul kiados  egy tepsiből jo sok szelet volt. AZ vagyok aki a multkor andinak irt véletlenül. Köszönöm szépen a sok finom süti recepteket és a sok ételrecepteket. A bocis muffin a legfinab a világon,de én  ugy is szoktam ,hogy 2 adagot keverek be külön külön de egy tepsibe mint piskotát kisütöm és teszek belle saját készitésű konyak meggyet tetejére csokit reszelek és ugy sütöm . Lehet izesiteni az egyiket dio,vagy kakaó ,agy mák ,vagy turo és ugy a kétfélét kisütni,hogy az egyik a sima a másik izesitett és egy tepsibe rakni. Pazar igy is a Muffin. PAPIROL JULIKA

kedves

2010.12.22. 12:10
Sömenek Katalin

Nagyon jól néz ki és finom is!!!xd

2010.12.18. 18:23
Erika

 Ez  a süti nagyon jól néz ki   ki fogom probálni 

2010.12.01. 15:07
Meli

Szia!

A mai nap csináltam meg ezt a finomságot, mivel nem volt itthon méz, kihagytam, zsír és szódabikarbóna helyett pedig margarint és sütőport raktam, ezzel helyettesítettem, de a eredmény fantasztikus lett.

Gratulálok az oldaladhoz, én is imádok sütni-főzni, innen sokat ellesek;)

2010.11.28. 17:01
banyesz

szia andi kezdö internetezö vagyok de ate receptjeid aleg jobbak egy hatvan eves mami csak igy tovabb ...banyesz

2010.11.17. 11:25
kati

Szia mekkora méretű tepsin kell eszt sütni. köszike

2010.11.10. 13:06
Móni

Most lettem kész a sütivel. Nem mondom,hogy könnyen ment a lapok nyújtása,de csak összejött. :) A krémem kicsit hígnak tünik,de remélem majd dermed még idővel.(és gondolom ez a normális állag)

Gratulálok kedves Andi,ez is egy remek recept!! Szép napot mindenkinek!

2010.11.08. 13:08
kati

Szia Andi csak aszt szeretném kérdezni, hogy nem lesz kemény a tészta lehet vele dolgozni? mert már játam úgy hogy alig bírtam kinyujtani a tésztát előre is köszi.

Szia! Szerintem könnyen lehet a tésztával dolgozni. Andi

2010.11.03. 22:16
Picúr

 Kedves Andi!

Jól olvasom, hogy az ujjunkkal kell mozgatni a tojást a hypos vízben (még ha híg is az oldat)? Kémiai tanulmányaim szerint ez nem túl bőrkímélő, senkinek nem javasolnám.

Köszönöm az újabb finom receptet!

Picúr

Kedves Picur! Igen, jól olvastad. Nem kell feltétlenül az ujjunkkal, a lényeg az, hogy a tojás mozgásban legyen. Egyébként nem hiszem, hogy az ujjunk végének bármi baja lenne egy vizzel higított hypos oldatban. Máskor is bele nyúlunk, és nem csak az ujjunk végével......Üdv. : Andi

2010.11.03. 18:38
Pawky

Helló!

Húú, ez egy isteni recept *-* Csak mamám nem tezs bele lekvárt, mert mi anélkül jobban szeretjük és olyan isteni *-*
kár hogy csak karácsonykor süt :)

2010.11.02. 20:24
szilvi

Ez tuti recept!    Csak egy baj volt vele: a hétvégén nagyon hamar elfogyott,nekem szinte alig maradt!!!   

Legközelebb elteszek egy párat magamnak a vendégek elől

2010.10.31. 10:27
Ildi

 nykata!

Köszike a választ. Nekem tegnap nem mutatta az oldal,de ma minden ok.

2010.10.30. 20:18
nykata

Ildi

Szia olvasd végig minden le van irva

külön kell a lapokat sütni és utánna tölteni...

szuperul le van irva

2010.10.30. 19:33
Ildi

 Szia Andi!!

Én most fogom megcsinálni ezt a finom mézes krémest,de sajna nincs leírva,hogy hány fokon süssem a sütit.Ja és össze rakva rakjam be sülni?? Kérlek válaszolj.

 Előre is köszönöm.

2010.10.28. 20:37
S.Ica

Kedves Andi!

Gratulálok a finom süteményhez,ezt minden generáció szereti,süti,mert nagyon finom!!!Ahogy Marika írta:nem megy ki a divatból!

Az én receptem annyiban más csak,hogy  a tésztába kakaópor és kiskanál fahéj is van és minden lapot megkenek a krémmel,a két középső lapnál a krém alá kerül pár kanál lekvár,de csak vékonyan.Karácsonykor és nagyobb ünnepekre mindig sütök ilyet,de legközelebb így is kipróbálom!

Üdvözlettel:

Ica

2010.10.26. 20:11
Eszter

Kedves Andi!

Az oldalon láttam a kiwi szeletet, és az lenne a kérdésem , milyen a féldara liszt, és hol lehet kwi szirupot venni ami a süti tetején van?Nagyon guszta ez a süti szeretném kipróbálni.Köszönöm

Üdv: Eszter

2010.10.26. 16:18
anyatigris79

Ez az egyik kedvenc sütim, de nem igazán találtam még meg az igazi receptet!

Ki fogom ezért próbálni a tiedet is!:)

Hát ha ez a NAGY Ő!!!:):):)

Köszi!:)

2010.10.26. 13:56
pretyi

Hahó!

Nagyon guszta!Nem küldenétek nekem egy szeletet fénypóstával?Ki fogom próbálni.Nagyon sok mindent sütöttem már az oldalról és minden nagyon jól sikerült.Tényleg tutik a receptek!A karácsony közeledtével várom,hogy valami karácsonyi újdonsággal lepj meg minket kedves Andi!!!

További szép napot!!Jahhhh!És várom a sütit !Sziasztok     Pretyi

2010.10.25. 23:01
Dettike66 Waco

Ejj.. Erkölcstelen  amit Lila müvel!

Én imádom ezt az oldalt! Andi így tovább, imádom a dolgaid!

2010.10.25. 21:49
Eszter

 lila!

 Nyomdafestéket nem tűrő leveled felháborító, és  modortalan bunkó ember vagy, amiért így nyilvánulsz meg az oldalon!! Nem kell ezt az oldalt nézegetni, és megbántani olyan embereket akiktől tanulni lehet!!! Én hálásan köszönöm Andinak a kedvességét, hogy megosztja velem a receptjeit, és ilyen embereket semmibe véve, továbbra is várom leveleit!! 

2010.10.24. 13:28
ibolya

 nagyon fini süti,köszike!

2010.10.24. 08:45
marika

Ez a süti nem megy ám ki a divatból,nagyon sokan szeretik!!!

2010.10.24. 08:39
marika

Kedves Andi!

Köszönöm szépen  a recepteket,amit küldesz, nagyon jók.

Én is ismerem több változatátt ennek a sütinek ,nagyon finom.

Ne feledkezzünk meg azokról akik még most kezdenek sütni.

Vagy aki még nem ismeri ezt a változatát. Egy-egy recept mindig

jól jön,én nagyon örülök neki,szerintem más is.

Gratulálok !!! Nagyon szép, mutatós,és biztos finom ez garantált !!!

üdv:Marika

2010.10.24. 06:53
Ica

Andi! Ez valóban nagyon finom süti,de ezer éves.Ezt már 25 évvel ezelött nagy sláger volt.

üdv:Ica

2010.10.23. 20:00
Kostyál Ria

Szia Andi.

Nálunk a mézes krémes családi sűti a három unokámnak.

A  tetejére én kakaó port dörzsölök., igy szokták meg a gyerekeim majd az unokák. Nagyon finom krémes sűtike.

Üdv. Ria

2010.10.23. 15:16
eva maria

Szia Andi! Köszi a receptet,ez nagyon finom,ki fogom próbálni.

                                                                                  Üdv: eva


2010.10.22 19:04
Vikica

Szia Andi!!

Ezt a sütit nagyon szeretem!!Nagyon régen ettem már ilyet,így biztos,hogy kifogom próbálni ezt a recepted is.

Üdv.Vikica

2010.10.23. 13:46
selibaba

nyami ez nagyon jol nezki es fini hangzik , meg fogom sütni

2010.10.23. 11:10
Andi

Szia Andi!Köszönöm az újabb remek receptet!Megsütöttem,most puhul a hűtőben!!!Puszka:Andi

2010.10.23. 11:00
Gregor Lászlóné Éva

Andi!

Hát nem semmi, megint készült egy csoda. Köszi szépen!Elkészítendő.Szép napot:Éva

2010.10.23. 06:11
Erzsó

 Szia Andi!
Köszönöm szépen a receptet! Meg fogom sütni!

Erzsó

2010.10.22. 19:04
Vikica

Szia Andi!!

Ezt a sütit nagyon szeretem!!Nagyon régen ettem már ilyet,így biztos,hogy kifogom próbálni ezt a recepted is.

Üdv.Vikica

2010.10.22. 18:15
cilla68

Szia  Andi  majd  kiprobálom!   Milyen  hypot? Domestos? vagy  sima  hypo? Fertotlenitett  tojást  szoktam  venni!  

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa