Ahozzávalókból gyúrjunk egy félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük el.
A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket kb. 23 * 31 cm-es lapokra. Helyezzük őket sütőpapíros sütőlapokra ( vagy tepsi hátuljára ) és előmelegített sütőben kb. 200 fokon pár perc alatt süssük meg a 4 lapot. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok.
A tejet hidegen keverjük el a búzadarával, majd forraljuk fel, főzzünk belőle tejbegrízt. Langyosra hűtsük ki. Eközben keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a fertőtlenített tojásunk sárgájával,( ez nagyon fontos! ) majd keverjük hozzá gépi habverővel kisebb adagokban a langyosra hűlt tejbegrízt.
Összeállítás : A tölteléket felezzük el, az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot, és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot és vonjuk be olvasztott csokoládéval. Ehhez kb. 20 dkg csokoládét olvasszunk meg így…. olvasztott csokoládé készítése.
Megjegyzések : Ezt a süteményt fogyasztás előtt 1 – 2 nappal el kell készíteni, mert addigra fog kellően megpuhulni, összeérni a süti. Én egy kicsit sokalltam a krémet, így nem tettem bele az összeset, de utólag azt mondom elfért volna benne, akkor egy kicsit magasabb is lett volna. A krém készítésénél a tojás fertőtlenítése így történjen : tegyük az egész tojást kb. 40 fokos vízzel teli edénybe úgy, hogy azt ellepje. Öntsünk hozzá kb. 5 cl hypót, hagyjuk benne 5 percig úgy, hogy a tojást az ujjunkkal folyamatosan mozgatjuk. Utána folyó vízben jól öblitsük le. Nyers tojás felhasználásakor ezt a folyamatot soha ne hagyjuk ki!
Szia! Én ugy gondolom nem baj ha nem szivodik be a batacklekvar mert igy latvanyos a sutin. 😊Maximum ha azt szeretned hogy kicsit be ivodjon hamarabb nekiallhatsz tolteni. Amikir meg nincs teljesen kihulve a teszta lap.
2017.12.21 10:37
Erika
„
Régóta sütöm ezt a sütit, és nekem is a lekvárral van a gondom. Miért nem szívódik egy kicsit a tésztájába, nekem is kifolyik. Egyébként a recept nagyon jó, gratulálok!
2017.12.21. 10:37
Erika
Régóta sütöm ezt a sütit, és nekem is a lekvárral van a gondom. Miért nem szívódik egy kicsit a tésztájába, nekem is kifolyik. Egyébként a recept nagyon jó, gratulálok!
„Kedves Aliz! a multkor az egytál ételt köszöntem meg most ezt a finom mézes krémest nagyon gusztusos és finom ráadásul kiados egy tepsiből jo sok szelet volt. AZ vagyok aki a multkor andinak irt véletlenül. Köszönöm szépen a sok finom süti recepteket és a sok ételrecepteket. A bocis muffin a legfinab a világon,de én ugy is szoktam ,hogy 2 adagot keverek be külön külön de egy tepsibe mint piskotát kisütöm és teszek belle saját készitésű konyak meggyet tetejére csokit reszelek és ugy sütöm . Lehet izesiteni az egyiket dio,vagy kakaó ,agy mák ,vagy turo és ugy a kétfélét kisütni,hogy az egyik a sima a másik izesitett és egy tepsibe rakni. Pazar igy is a Muffin. PAPIROL JULIKA
A mézes krémes receptje nagyon tuti nekem mindig sikerül.
Van egy tiipem remélem tudok segíteni másoknak is az egyik nagyáruházban kapható szilikonos sütőpapír de nem papír alapú nagyon sokszor felhasználható és semmi nem ragad le.
Használat után a mosogatóban elmosod megszárad és újra felhasználhatod.
Nekem kb: 2 éve van meg és hetente 2-szer sütök legalább és strapabíró.
Nem írtam le azt, hogy hol kapható és mi a neve nem tudom mennyire szabad de ha valakit érdekel szívesen segítek.
Szombaton megcsináltam ezt a sütit. Páromnak és természetesen nekem is nagyon ízlett. Nagyon finom lett. Persze én találtam apró kifogásolni valót: amikor szétvágtam darabokra, és amikor fogtuk a kezünkben, akkor a lekvár rétegénél a tészták mindig elcsúsztak, és a lekvár egy része kifolyt belőle, pedig nem tettem bele túl sokat, és a szétvágással vártam másfél napot.
Amikor múltkor zserbót csináltam, akkor is ugyanez volt a gond. Finom volt, de mindenhonnan folyt a sütiből a lekvár.
Csak egy tippet adnék, ha aznap már fogyasztani szeretnétek a sütit: A tészta hozzávalóit a liszten és a szódabikarbónán kívül gőz fölött kell összekeverni. Ha összeállt a massza, langyosra kell hűteni, és utána összegyúrni a liszttel és a szódabikarbónábal. A recept többi része ugyanaz, viszont így a tészta, sütés után szinte rögtön omlós lesz. :-)
Ezzel a recepttel nekem az a "bajom", hogy sosem sikerül 4 lapot nyújtani, mindig csak hármat, pedig szerintem ennél vékonyabb már nem lehet nyújtani. De a lényeg, hogy nagyon finom, a férjem kedvence!
Kedves Aliz! a multkor az egytál ételt köszöntem meg most ezt a finom mézes krémest nagyon gusztusos és finom ráadásul kiados egy tepsiből jo sok szelet volt. AZ vagyok aki a multkor andinak irt véletlenül. Köszönöm szépen a sok finom süti recepteket és a sok ételrecepteket. A bocis muffin a legfinab a világon,de én ugy is szoktam ,hogy 2 adagot keverek be külön külön de egy tepsibe mint piskotát kisütöm és teszek belle saját készitésű konyak meggyet tetejére csokit reszelek és ugy sütöm . Lehet izesiteni az egyiket dio,vagy kakaó ,agy mák ,vagy turo és ugy a kétfélét kisütni,hogy az egyik a sima a másik izesitett és egy tepsibe rakni. Pazar igy is a Muffin. PAPIROL JULIKA
A mai nap csináltam meg ezt a finomságot, mivel nem volt itthon méz, kihagytam, zsír és szódabikarbóna helyett pedig margarint és sütőport raktam, ezzel helyettesítettem, de a eredmény fantasztikus lett.
Gratulálok az oldaladhoz, én is imádok sütni-főzni, innen sokat ellesek;)
2010.11.28. 17:01
banyesz
szia andi kezdö internetezö vagyok de ate receptjeid aleg jobbak egy hatvan eves mami csak igy tovabb ...banyesz
Szia mekkora méretű tepsin kell eszt sütni. köszike
2010.11.10. 13:06
Móni
Most lettem kész a sütivel. Nem mondom,hogy könnyen ment a lapok nyújtása,de csak összejött. :) A krémem kicsit hígnak tünik,de remélem majd dermed még idővel.(és gondolom ez a normális állag)
Gratulálok kedves Andi,ez is egy remek recept!! Szép napot mindenkinek!
Szia Andi csak aszt szeretném kérdezni, hogy nem lesz kemény a tészta lehet vele dolgozni? mert már játam úgy hogy alig bírtam kinyujtani a tésztát előre is köszi.
Szia! Szerintem könnyen lehet a tésztával dolgozni. Andi
Jól olvasom, hogy az ujjunkkal kell mozgatni a tojást a hypos vízben (még ha híg is az oldat)? Kémiai tanulmányaim szerint ez nem túl bőrkímélő, senkinek nem javasolnám.
Köszönöm az újabb finom receptet!
Picúr
Kedves Picur! Igen, jól olvastad. Nem kell feltétlenül az ujjunkkal, a lényeg az, hogy a tojás mozgásban legyen. Egyébként nem hiszem, hogy az ujjunk végének bármi baja lenne egy vizzel higított hypos oldatban. Máskor is bele nyúlunk, és nem csak az ujjunk végével......Üdv. : Andi
2010.11.03. 18:38
Pawky
Helló!
Húú, ez egy isteni recept *-* Csak mamám nem tezs bele lekvárt, mert mi anélkül jobban szeretjük és olyan isteni *-*
kár hogy csak karácsonykor süt :)
2010.11.02. 20:24
szilvi
Ez tuti recept! Csak egy baj volt vele: a hétvégén nagyon hamar elfogyott,nekem szinte alig maradt!!!
Legközelebb elteszek egy párat magamnak a vendégek elől
Én most fogom megcsinálni ezt a finom mézes krémest,de sajna nincs leírva,hogy hány fokon süssem a sütit.Ja és össze rakva rakjam be sülni?? Kérlek válaszolj.
Előre is köszönöm.
2010.10.28. 20:37
S.Ica
Kedves Andi!
Gratulálok a finom süteményhez,ezt minden generáció szereti,süti,mert nagyon finom!!!Ahogy Marika írta:nem megy ki a divatból!
Az én receptem annyiban más csak,hogy a tésztába kakaópor és kiskanál fahéj is van és minden lapot megkenek a krémmel,a két középső lapnál a krém alá kerül pár kanál lekvár,de csak vékonyan.Karácsonykor és nagyobb ünnepekre mindig sütök ilyet,de legközelebb így is kipróbálom!
Üdvözlettel:
Ica
2010.10.26. 20:11
Eszter
Kedves Andi!
Az oldalon láttam a kiwi szeletet, és az lenne a kérdésem , milyen a féldara liszt, és hol lehet kwi szirupot venni ami a süti tetején van?Nagyon guszta ez a süti szeretném kipróbálni.Köszönöm
Nagyon guszta!Nem küldenétek nekem egy szeletet fénypóstával?Ki fogom próbálni.Nagyon sok mindent sütöttem már az oldalról és minden nagyon jól sikerült.Tényleg tutik a receptek!A karácsony közeledtével várom,hogy valami karácsonyi újdonsággal lepj meg minket kedves Andi!!!
További szép napot!!Jahhhh!És várom a sütit !Sziasztok Pretyi
Én imádom ezt az oldalt! Andi így tovább, imádom a dolgaid!
2010.10.25. 21:49
Eszter
lila!
Nyomdafestéket nem tűrő leveled felháborító, és modortalan bunkó ember vagy, amiért így nyilvánulsz meg az oldalon!! Nem kell ezt az oldalt nézegetni, és megbántani olyan embereket akiktől tanulni lehet!!! Én hálásan köszönöm Andinak a kedvességét, hogy megosztja velem a receptjeit, és ilyen embereket semmibe véve, továbbra is várom leveleit!!
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Tojást nem teszek a krémbe. A nyers tojás nélkül is jó a krém.
Üdv. Mné