Szalonnás pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg szalonna , 5 dkg Rama margarin, 20 dkg burgonya, 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1/ 2 kávéskanál cukor, 2 - 2,5 kávéskanál só
A lekenéshez : 1 db tojás
Elkészítés :
A szalonnát daráljuk le, és keverjük össze a szobahőmérsékletű margarinnal.
A burgonyát főzzük meg, ne forrón, de még melegen dolgozzuk össze a liszttel, és a sóval. Az élesztőt kb.1 dl langyos tejben, a cukorral futassuk fel. Adjuk hozzá a lisztes burgonyához, és gyúrjuk jól össze a maradék tejjel.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük rá a szalonnás margarint, és hajtogassuk össze. Pihentessük kb. 10 percig, nyújtsuk ki majd hajtogassuk újra. Ezt a folyamatot 3 –szor ismételjük meg.
Végül a kinyújtott tésztát vagdossuk be, 5 cm-es pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, helyezzük őket sütőpapíros tepsire, és kenjük le őket tojással. ( szebb lesz a színe, ha kétszer kenjük át, ebben az esetben 2 db tojás kell hozzá )
Sütés előtt egy pár percet hagyjuk kelni. Nem kell a sütőt előmelegíteni, de amikor a pogácsákat betesszük a sütőbe egy pár percig teljes lángon süssük, majd vegyük vissza közepes lángra a sütőnket, és úgy süssük őket készre.
|
Drága Andi! Már sok finomat készítettem Tőled.De ez a szalonnás pogi kifogott rajtam.Az történt,hogy a tésztája nagyon"gumis" lett és kirúgta maga alól a szalonnás margarint,vagyis nem fogadta be a hajtogatás utáni nyújtáskor a szeretett szalonnás margarint,orrán száján jött ki belőle.
Mit ronthattam el?