♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Epres gyümölcskrémes

Epres gyümölcskrémes

Elkészítés :

- Készítsünk 8 db tojásból egy piskóta lapot :

8 tojássárgáját 8 dkg kristálycukorral és kevés vízzel ki kell keverni. 8 tojásfehérje 8 dkg kristálycukorral felverni.

20 dkg lisztet, 2 kávéskanál sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.

Kb. 31 * 23 cm-es tepsiben, sütőpapíron, 180 fokon, kb. 20 perc alatt süssük meg. Végezzél tűpróbát.

Ha megsült a piskóta vágjuk le a széleit, és tegyük be a lekapcsolt sütőbe száradni.

 

Az epret ( kb. 40 dkg )  készítsük elő, csepegtessük le jól, szárítsuk meg, és vágjuk legalább félbe.

Krém: 2 csomag vaníliás pudingport, 6 evőkanál  kristálycukorral kevés tejjel összekeverjük, majd belekeverünk 2 tojássárgáját, majd 1 púpos evőkanál lisztet. 1 liter tejet felforralunk, és folyamatos keverés mellett felfőzzük a pudingporral, besűrítjük. A 2 tojás fehérjéjét verjük habbá, és óvatosan keverjük bele melegen ( a tűzről levéve ) a vaníliás krémbe. Hagyjuk félig kihűlni.

A kihűlt tésztát kirakjuk az eperrel, tetejére kenjük a félig kihűlt vaníliás krémet.  A megszárított süti széleit aprítsuk morzsává, és szórjuk meg vele a süti tetejét. Én az összeállítás előtt egy kisebb tepsibe ( 20 * 30 cm ) tettem a piskótát, így tettem rá az epret, és a vaníliás krémet is.

Tálalás előtt egy éjszakát vagy legalább 5 – 6 órát hagyjuk állni.

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
20 hozzászólás
2017.06.13. 12:10
Brigi
Kedves Andi! Elkészítettem ezt a sütit és olyan szép lett,hogy öröm nézni és persze nagyon finom is.Kipróbáltam már többféle piskótareceptet,de eddig ez sikerült a legjobban,szép magas lett és finom,nagyon hálás vagyok érte.Végre egy piskóta ami tökéletes lett! Köszönöm a receptet!Azt hiszem jól lakik a család. Böngészek majd a többi recepted között is.😉👍🍰 További jó sütögetést!
2015.05.02. 20:28
monica75

Ma készítettem el és nagyon finom lett a süti:) köszönöm a receptet!

2014.01.12. 17:46
krixtina67

Ezt a sütit már nagyon régóta sütöm, mindig nagyon nagy sikere van! A piskótát lekvárral meg szoktam kenni, így finomabb! A tetejét, hogy ne vesszen oda egy falatnyi piskóta sem, zsemlemorzsával hintem meg vékonyan. Próbáltam már málnával, meggyel, szőlővel, sőt télen banánnal is!

2013.05.16. 19:16
xyz

Jézusom!!! Oda van írva, hogy a kihűlt tésztát kirakjuk az eperrel. Valószínűleg azért kihűlt, mert előtte már megsült. Ha eperrel sütnénk, az eper valami löttydet lekvárszerű valamivé válna!!!!

2013.05.04. 19:09
koponya70

Szia Andi! Azt szeretném kérdezni, hogy a megsült piskótára helyezem az epret vagy avval sütöm meg a piskótát?

2012.06.27. 15:15
Györesz

Kedves Andi!

Ez a piskóta SZUPER!!! Ilyen magas és finom piskótát még sosem csináltam és a töltelék is mennyei.

Azt hitte a család, hogy vettem a sütit...

a sok kiváló receptet.

Györesz

 

 

2012.06.04. 13:11
Éva

Most megyek epret szedni, mielőtt a vihar megteszi helyettem,és megcsinálom. A párom egy édes szájú, akinek se rossz, se sok a jó sütikből. Ez biztos azok közé tartozik!

2012.04.05. 22:47
Mari

Most fogom elkésziteni és biztos nagyon finom lesz!!!!


2012.04.05 11:05
Andy

„ Nagyon jól néz ki, én is megprobálom ma :) Szuper receptek, tényleg!

Boldog Húsvétot mindenkinek,

Andy :)

2012.04.05. 11:05
Andy

Nagyon jól néz ki, én is megprobálom ma :) Szuper receptek, tényleg!

Boldog Húsvétot mindenkinek,

Andy :)

2012.03.09. 21:08
Boroka

jol nez ki,es nagyon finom

2011.07.25. 11:13
Fazekasné Novák Erzsébet

Kedves Andi!

Nagyon jó az oldalad,sok új dolgot tanulok  "öreg lány"-ként még én is.

Elküldöm a saját krémreceptemet,hátha valakinek ez is jó. 20-on éve bevált.

1 l.tej

1 vanil.puding+1 vanil.cuk.+5 ek.liszt+6 ek.cukor+3 tojás sárgája+csipet só.Ezeket a hozzávalókat kevés hideg tejjel jól kikeverjük,a többi tejet felforraljuk.Közben a 3 tojás fehérjét habbá verjük.

A felfort tejhez hozzá öntjük a keveréket.Folytonos keverés közben jól felfőzzük,majd a habot melegen beleforgatjuk.---A többit ugyan úgy,mint a te receptednél.

Vasárnap 'Csaba gyöngye' szőlővel csináltam.

Ezt a krémet használom a Somlóinál és minden hasonló sütihez.

Üdv.:Erzsi

 

 

2011.07.22. 15:43
pempopupak

Az én sütim barackkal készült. ISTENI LETT!!!

 

2011.07.04. 18:17
Tasnádiné Szabó Erzsike

Nagyon guszta ez a sütemény,hétvégén biztos megsütöm a családnak!!!

2011.06.12. 11:32
varikriszti

kedves Andi!

Nagyon jól sikerült a süti és finom is.Már egy pár krémes receptet kipróbáltam, de eddig ez a legjobb.Köszönöm.Üdv.: Kriszta

2011.06.12. 06:30
monkaa

Szia Andi,

Ma készülök én is megsütni, mert nagyon jól néz ki!!!

Köszönöm a receptet!

Üdv,

M.

2011.06.11. 20:12
Tündi

Szia Andi  nagyon finom a süti,

2011.06.11. 16:30
Tündi

Szia Andi köszi a receptet,most készülök el késziteni,szép hétvégét.Tündi

2011.06.08. 09:59
Bíró Andrea

Kedves Andi!

Köszönöm ezt a sok csodálatos receptet,én is csináltam már hasonló gyümölcs krémest,csak rendes krémesnek a krémjével és tettem hozzá egy kis zseletint hogy ne follyon szét,de így sokkal egyszerűbb,az ünnepek alatt ki is próbálom. Még egyszer köszönöm,további jó sütést-főzést és minden jót kívánok neked.

Üdvözlettel: Andrea

2011.06.08. 08:20
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

Nagyon köszönöm, elkészítem, mert nagyon tetszik, nagyon egyszerű, és mégis csodásan finom, már a látványa is:-))))

Szép napot!

Éva

2011.06.08. 06:01
etamama

ez nagyon jól néz ki! a héten megsütöm az unokáimnak!!!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa