Mustáros csirkemell kukoricás sajttal sütve / 2 – 3 személyre
Hozzávalók : 50 dkg csirkemell filé, 4 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál mustár, 2 tojás, 1 doboz kukoricakonzerv, só, bors
Elkészítés : a csirkemellet szeljük fel, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be mustárral, és hagyjuk egy kicsit állni. Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen süssük át a húsok mindkét oldalát, de nem kell teljesen átsütni. Rakjuk egy tűzálló tálba, és öntsük rá a tejföl, tojás, sajt, és kukorica keverékét. Takarjuk le alufóliával, és 180 fokon süssük kb. 25 percig, majd a fóliát levéve egy pár percet még pirítsuk. Én fűszeres burgonya gerezdekkel tálaltam, de párolt rizzsel is kitűnő.
Egy kicsit más, de könnyen elkészíthető, és nagyon finom! :)
|
Szia Andi! Nem fog a hús odaégni a serpenyőbe, vagy nem jön le róla a mustáros réteg és ragad oda a serpenyőbe?