♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Habkönnyű almás sütemény

 

Habkönnyű almás sütemény

 

Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 3 – 4 evőkanál tejföl, egy csipet só,        1 csomag sütőpor, reszelt citromhéj

 

A töltelékhez : 1.5 kg alma, 3 dkg margarin, 10 dkg porcukor,    ½ csomag vaníliás pudingpor, 3 tojásfehérje

 

A tészta elkészítése : A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve lesz majd a tetejére, ezt a mélyhűtőbe tegyük be, mert csak fagyott állapotban tudjuk majd lereszelni.

A töltelékhez az almát hámozzuk meg, és szeleteljük fel. A margarinnal, és a cukorral  pároljuk félpuhára. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük és picit besűrítjük. Hűtsük langyosra.

A tojásfehérjét verjük fel, de ne túl keményre, és óvatosan forgassuk bele az almát.

A hűtőben tárolt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, erre tegyük rá a langyosra hűlt tölteléket,  és a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel reszeljük rá a tetejére.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre, a tetejét is hagyjuk egy kicsit megpirulni. Tálaláskor fahéjas porcukorral tálaljuk.

34 * 26 cm-es tepsiben készült.

 

Ez a nagyon finom, tényleg habkönnyű almás süti Citromhab oldalán tetszett meg.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
55 hozzászólás
2024.02.06. 18:15
Rachel

Kedves Andi!

Negyedik éve sütöm az almás pitédet, mert egy nagyon kedves ismerősöm elküldte részemre a recepted. Ez a legfinomabb almáspite, amit valaha sikrült kipróbálnom. A családot nagy nehézségek árán tudom csak távoltartani a meleg pitétől, időnként marad egy-egy szelet a teljes kihűlésig :)  . Nagyon köszönjük ezt a remek almás pitét!!!

2021.10.13. 15:10
Judit
Sziasztok! Hát sajnos nálunk egyáltalán nem ízlett ez a pite! 🥺 A férjem azt mondta, ilyet többet ne süssek, maradjon a sima almáspite. Rettentő sok a töltelék, ami egyáltalán nem édes hanem túl nyákos, nehéz ragacsos. Fahéjat is raktam bele, cukrot is többet, de nagyon nem ízletes. Bőven elég lenne felé alma is a tészta mennyiséghez. A reszelt tészta a tetején reped, vágni sem lehet rendesen sajnos. Ez a sima almáspite tészta amit sütni szoktam, és 2 felé veszem, de az almát inkább reszelem, kinyomom a levét, megszórom cukorral, fahéjjal. Sajnálom, hogy nekünk nem ízlik, de a többi étel és sütemény isteni! 😊
2019.12.03. 17:42
Tonka
A család szerint ez a világ legfinomabb almás sütije. Köszönöm.
2017.03.20. 23:23
Zsolt

Már megint egy mennyei sütit készitettél,családom örömére,köszönjük Zsolt.

2014.11.23. 11:19
Kati

Szia Andi!

Szerinted ez az almás töltelék, bejglibe is tölthető, persze arányosan? Almás bejgli receptet keresek:). Köszi előre is!

2014.01.26. 19:32
Saci

Kedves Andi!

Nagyon sok jó receptet találtam Nálad, köszönöm! El is kezdtem őket sorban elkészíteni. Ez az almás süti volt a második a kolbászos csónakok után. Mindkettő nagyon nagyon finom lett. A következő a rákóczi túrós lesz....

Köszönöm Neked még egyszer!

 

2013.11.29. 19:09
szamanna

Szia Andi! Megsütöttem ezt az almás sütit,és nagyon-nagyon finom lett!!!!!! köszönöm a receptet.üdv :Ludas Andrásné . :)

2013.11.09. 11:29
szamanna

Szia Andi! Most fogom kipróbálni ezt a sütit! Nagyon tetszik ez a recept! Köszönöm!Majd jelzem hogy tetszett! üdv :Ludas Andrásné

 

2013.08.02. 17:54
jennyke80

Kedves Andi!

Ma megsütöttem ezt a sütit. A tésztája már nyersen is elárulta, hogy finom lesz. Amikor sült, az illatán tudtam, hogy ez a recepted is tuti jó. Már kész van, és egyszerűen mennyei. Köszönöm!

2013.07.13. 19:21
monica75

Sziasztok!

Már régóta nézegettem ezt a receptet és ma megsütöttem. Szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel, pudingporral és cukorhelyettesítő eritrittel. Az íze nagyon finom lett és így szénhidrát sincs benne túl sok:) a tészta reszelésével kínlódtam, mert sokkal több időt kellett volna a tésztának a fagyasztóban töltenie, de megoldottam:)

Köszönöm a receptet!

2013.05.27. 17:08
-nagymami-

Ma délelőtt megsütöttem  ezt az almás sütit. Sokféle almást sütöttem már, de ilyen finomat még nem! Köszi a receptet!

2013.01.08. 17:34
Evelyn5

Kedves Andi!

Napokban leltem a honlapodra. Nagyon szépek a fotóid és jónak túnnek a receptjeid. Az is bizonyítja, hogy ma megsütöttem ezt az almás receptett ami nagyon finom, mutatós és egyszerű, gyors az elkészítése. A tésztája viszont valóban pehelykönnyű. Hatalmas sikere lett.

Köszönöm!

2012.12.11. 12:23
milti

Sziasztok,

Én most sütöttem meg és nekem is izlik, nagyon finom .

Én pont fél óráig sütöttem, akkor jelent meg az első sötét(feketés) folt a tetején és kivettem. A sütő pedig félállásban volt (középen), ami nem tudom hány fokot jelent.

Csak ajánlani tudom!

Köszi

2012.12.10. 20:22
Lerdesz
Megsütöttem és hatalmas sikert aratott,sok süteményt készítettem már,de ez a süti egy álom.El is neveztem habkönnyű almás álomnak. :)
2012.10.13. 15:04
Konhatündér

Megsütöttem és tényleg nagyon finom!

2012.08.24. 07:41
Zsuzsiiii

Szerintem 180 -on jó ha sütöd, időt nem tudok,én mindig benézek,hogy hogy áll éppen.

2012.08.15. 14:39
Meli

Sziasztok! Valaki segítene, hogy hány fokon mennyi ideig kell sütni? :) Köszönöm! :)

2012.08.13. 18:06
kezdő

Szia Andi!

Újabban én is tőled használok fel recepteket, amiket ténylegesen gyakorlatiasnak, nagyszerűnek tartok..

Viszont van egy kérdésem :

Hány fokon kell sütni..és mennyi ideig??

Ez többször nem szerepel a recepteken, illetve a válaszaidban sem találom.

Köszönöm a választ elõre is

2012.07.10. 18:13
Edith

Szia Andi..éppen most párolom az almát.. ;)

Viszont van egy-két kérdésem :)

Hány fokon kell sütni..és mennyi ideig??

Köszönöm a választ elõre is :)

Szuper az oldal!

 

2012.06.09. 10:04
antonio

2012.04.28. 16:42
szemcsy

A legfinomabb almás süti, amit életemben ettem, pedig már van egy jó pár...

Ki fogom próbálni a tésztáját más idényjellegű gyümölcsökkel is, mert NAGYON FINOM!!!

Köszönjük a receptet.

 

2012.02.18. 19:20
marcsi1101

Szia Andi! Ma Ki próbáltam az almás süteményt, nagyon nagy sikerem volt. Köszi a receptet. Kellemes hétvégét kívánok!!!

2012.02.14. 06:33
kata1165

Szia Andi!

Nagyon köszike a segítséged, jó hogy idenavigáltál.:-)) Hétvégén megsütöm.

2012.02.06. 12:41
eva

Most kezdek neki a süti elkészitéséhez már allig várom hogy kész legyen.

2012.02.05. 17:25
Zsuzsiiii

Jó kis recept ez is,nagyon szeretem.Pedig esküdtem a szőlőspite tésztájára mert eddig abból csináltam almás pitét,az is isteni.Imádom az almás pitét,is.

2012.02.03. 21:14
Nelli

Én is megsütöttem,ez süti csúcs, már több barátnőmnek is ajánlottam,nekik is nagyon ízlett köszi areceptet.

2012.01.27. 19:35
RENATA

Ma sutottem meg.A legfinomabb almas suti amit valaha ettem.A hagyomanyos almas pitenel ezerszer finomabb.Nagy kedvenc lesz nalunk az biztos!Koszonom szepen a receptet!

2012.01.14. 16:22
violaevacicus

Hát elkészült a habkönnyű almás, az első süti! Szenzációsan finom lett, a fiúk el vannak ragadtatva, meg persze én is! Köszönet, a csodálatos oldalért! Folytatni fogom, üdv. Éva

2012.01.05. 12:17
Kriszti

Sziasztok!

Most párolom az almát, biztosan finom lesz. Karácsonyra Lajcsit sütöttem, Tejszín ízű pudinggalés vajjal csináltam a tölteléket. Próbáljátok ki, isteni így is.

Köszönöm a sok jó receptet.

Kriszti

 

2011.12.08. 18:39
Fehérváry Sarolta

Köszi Andi, nagyon finom, többször megsütöttem már, az egyik kedvencünk lett:)

2011.12.01. 12:58
ildike

Mióta először megsütöttem, azóta nálunk ez a leg-leg-leg almás! Kipróbáltam meggyel is, szuper lett! Köszönet a recepjeidért! /a szakácskönyveimet meg leviszem a pincébe/ ildike

2011.10.30. 15:48
Staudinger Szilvia

köszönöm a helyreigazítást, nme voltam elég figyelmes! :-)

szórtam bele kevés fahéjat is a töltelékbe! Nagyon nagyon finom lett! :-] 

2011.10.27. 10:25
Staudinger Szilvia

Szia Andi!  citromhéjat mikor kell belereszelni, gondolom a töltelékbe megy! köszi

Szia, a tészta hozzávalóinál szerepel, így a tésztához kell adni :) Üdv, Andi

2011.10.11. 22:18
Almica

Kedves Andi!

Mindent a recept szerint csináltam, de a tészta nyújtás közben szakadt szét! Nekem úgy tünt mintha a liszt mennyiséghez sok lenne a margarin.  Végül is adtam még hozzá lisztet, és akkor már jó lett a tészta, tudtam nyújtani.

Egyébként a süti nagyon finom lett!  Már 2x megsütöttem.

2011.10.11. 14:25
jesscia

Szia Andi!

Csak egy kérdésem lenne: az almát csak fel kell szeletelni vagy reszelni kell?

Szia! Nem reszelni kell, hanem felvágni kisebb darabokra a meghámozott almát, és késsel vékonyra felszelni.Üdv, Andi

2011.10.05. 12:16
Andi

Szia Andi!

 

Tegnap megsütöttem ezt a sütit! Egy szóval ISTENI! :o) Nagyon finom volt, hamar el is fogyott!

Köszi a receptet!

Üdv. Andi

2011.10.02. 15:58
kincsem212

 Azt szeretném kérdezni Andi, hogy annyi problémám van csak, hogy kicsit nehézkes szeletelni a teteje miatt ,nem lettek ilyen szép kockák mint neked. kic Langyosan szeleteltem lehet azért?Te hogy szoktad? Valami praktika?

Szia! A szép szeleteléshez sajnos mindig meg kell várni, hogy teljesen kihűljön a süti :( Ez mindig minden süteményre érvényes. Üdv, Andi

2011.10.02. 14:18
kincsem212

Kész a sütim Isteni finom lett! Biztosan fog ízleni a páromnak is  ,aki nem szereti a túl édeset:)Köszi a receptet, nagyon jó az oldal!

2011.10.02. 09:35
kincsem212

Ez nagyon fincsi lehet, el is készítem ma:)

2011.09.26. 17:25
Magai Lajosné

Amióta megpróbáltam ezt a receptet, mindig ezt sütöm a "hagyományos" helyett. Nekem nagyon izlik. További jó recepteket kívánok magunknak: Erika

2011.09.24. 20:08
Katka1

Szia Andi!   

Ma ezt sütöttem meg.Jó magas lett az enyém. A családom nem bírta kivárni,hogy kihűljön még melegen szeletelni kellett. Kissé nehéz volt így szeletelnem tört szét a teteje..Még langyosan ettük,de

szerencsére még pár szelet maradt,hogy hidegen is egyek belőle.Én az almához citromlevét is

tettem.Nem rontotta el . a receptet.Nagyon finom és eteti magátAlig várom,hogy kipróbáljak új receptet!     Katka

                                                                                              

2011.09.20. 20:46
Ibus

Az almát reszelni kell? Ha nem hogyan szeleteljük fel?

Szia! Nem reszelni kell, hanem felvágni kisebb darabokra a meghámozott almát, és késsel vékonyra felszelni.Üdv, Andi

2011.09.10. 13:22
ildike

Ez az almás süti a felhő szelet után a LEG-ek Legje! Igaz,nálam vaniliáscukor nélkül nem süti a süti/tettem bele jócskán/, a tésztáját pedig fele barna-fele porcokorral csináltam.Drága Andi csak köszönni tudom Neked ezt az oldalt, a jobbnál-jobb recepteket!

ildike

2011.09.08. 20:52
zsuzsiiii

Ma én is kipróbáltam ezt a receptet és tényleg klassz.A tésztát hamarabb kellett volna a fagyasztóba raknom csakhát a régi receptemnél megszoktam,hogy előbb az almát dinsztelem és utána állok neki a tésztának.Így kicsit macerásabb volt ráreszelni de végülis sikerült.Nagyon jól néz ki és nagyon finom.Köszi Andi!

2011.09.02. 15:22
beke viktória

Anyuval megsütöttem!Nagyon isteni!

2011.08.31. 23:20
Bodri Jánosné

Egyszerűen nagyszerű!!! Próbáljátok ki!!!Köszönet érte Andi!!!

2011.08.08. 21:52
-

Megsütöttem, egyszerűen isteni!!! Köszönöm szépen Andi, ezt a sokadik remek receptet!

2011.08.08. 12:25
Ildiko

Nagyon finom és mutatos ,,,

2011.08.04. 10:24
reni0723

Szia Andi!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy másnap is ugyanolyan finom ez a süti, mint melegen. Azért kérdezem, mert vendégeknek sütném és előre el szeretném készíteni. Válaszod előre is köszönöm.

Szia, másnap is nagyon finom volt a süti. Üdv, Andi

2011.08.03. 17:32
Gregor Lászlóné Éva

Nagyon szépen köszönöm ezt a fincsi receptet:-))

Éva

2011.08.03. 16:44
mMarika

Köszi a receptet nagyon jó, mutatós süti !

Üdv: Marika

2011.08.03. 15:39
Klári55

Szia!   Jól néz ki,elkészítettem,nagyon finom,köszönöm a receptet

üdv. Klári

2011.08.03. 11:54
Citromhab

Nagyon szép lett!!

2011.08.03. 09:30
cirmicica

NAGYON JOL NEZ KI !!!!!!!!!

2011.08.02. 16:33
zsuzsiiii

Kedves Andi

Hálás köszönet ezért a receptért !

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa