Csokoládés pöfeteg
Hozzávalók : 15 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 12 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 tojás, 2 evőkanál tej,
A forgatáshoz : kb. 5 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor
Elkészítés : Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.
Ha egy kissé már kihűlt az olvasztott csokoládénk akkor adjuk hozzá a vajas, porcukros, tojásos masszához, majd a lisztes keveréket is, és a tejet is. Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni, amit kb. 2 órára folpackba csomagolva tegyünk a hűtőbe.
Utána osszuk el 24 felé ( kb. egy rész az 24 gramm legyen ), majd formáljunk belőle gombócokat. Először forgassuk meg őket kristálycukorba, majd alaposan porcukorba is.
Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat. Sütés végén lehet, hogy még lágy lesz, de ahogy hűl szépen megszilárdul, és kívül ropogós, belül puha lesz.
A süti elkészítéséhez fontos az étcsokoládé, és az is, hogy jó minőségű legyen különben teljesen el fognak lapulni a sütés alatt. Én Boci ét csokival készítettem.
Kifejezetten csoki imádóknak ajánlom!
|