♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Gesztenyés diplomatapuding

 

Gesztenyés diplomatapuding

 

Hozzávalók : 40 dkg babapiskóta, 75 dkg gesztenyemassza, 4 dl habtejszín, kb. 1 dl rum

 

Elkészítés : Egy üvegtálat kibélelünk folpack fóliával úgy, hogy a fólia szélei a tál peremén túl lógjanak. A gesztenyemasszát a folyékony tejszínnel gépi habverővel simára keverem.

Az üvegtálunkat rumba mártott babapiskótával kibéleljük úgy, hogy körbe és alul is legyen piskóta. Nagyon vigyázzunk, hogy éppen csak egy másodpercre tegyük a rumba a babapiskótát ( mindkét oldalát ) , mert különben el fog ázni. Igaz ez függ attól is, hogy milyen babapiskótát használunk, mert van szárazabb, és puhább fajta is ami, ugye könnyebben elázik.

Ezután rétegezzük a krémet a piskótával, míg el nem fogynak. Felülre piskóta kerüljön.

A piskóta tetejére tegyünk egy tányért ami jól lenyomja, és helyezzük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap borítsuk egy tányérra vagy tálcára, és a fólia segítségével vegyük le róla az üvegtálat.

Díszítsük tetszés szerint tejszínhabbal, gesztenyével.

Gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság, ideális vendégváró vagy akár karácsonyi desszert.

A nevével ellentétben puding nincs benne, ne kérdezzétek miért, így hívják …:) :)

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
23 hozzászólás
2013.02.24. 14:36
lorenda

Sziasztok!

Andi köszönet a csodás receptekért, a családom imádta!!!!

Kerek piskótával készítettem. Csak tejbe mártottam mivel a 2 éves nagylányom is evett belőle :)

 

2012.09.08. 07:19
Adri

Sziasztok!

Ezt a sütit én is nagyon régen ismerem, de én annyi változást javasolnék, hogy a babapiskótát inkább rumos tejbe forgassátok, mert különben nagyon erősen rumízű lesz. Egyébként  én rumaromát szoktam tenni a tejbe és nem rumot.

Egyébként nagyon sok jó recept van itt, sokat kipróbáltam már belőle én is, csak gratulálni tudok az oldalhoz.

2012.09.02. 15:01
evafujsz

 Szia Évi vagyok Háromfárol  ezt a gesztenyés sütit szeretném elkésziteni itt egy süti versenyre szeptember 15-én és az szeretném kérdezni töled ha egy gumis formába teszem bele akkor is sikerül igy megcsinálni ? kérlek várom válaszom minél elöb köszi a jó recepted.szia.

2012.04.04. 13:28
gyucsi

A hétvégén én is elkészítettem ezt a sütit. Nagy sikere volt :)) Igaz én még egy kis csokimázzal leöntöttem, így szerintem még finomabb lett. A babapiskótákat én tejbe forgattam, mivel az unoka is evett belőle. Legközelebb a "Túrós rakott palacsinta" lesz soron. :-)

 

 

2012.03.17. 09:44
Kuzma Orsi

Szia!

A Gesztenyés diplomatatortát Én már csináltam úgy is,hogy rum helyett málnaszörpbe mártogattam a babpiskótát,mível a gyerekek nagy kedvence nálunk a családban!!Anyukám is így csinálta mikor gyerekek voltunk!!Nagyon jó recepteket találtam itt Nálad,most a kráter szeletet néztem ki a családnak.Üdv.:Orsi

2012.01.10. 12:43
Edina

Szia! Olyan kérdésem lenne , nálunk nem szereti senki a gesztenyét esetleg pudinggal elkészíthetö? Köszönöm!

Szia! Szerintem elkészíthető pudinggal is. Üdv, Andi

2011.12.11. 10:12
Gabi

Szia Andi!

Irtó jók a receptjeid, sokat kipróbáltam már. A diplomatapudinghoz milyen tejszínt használsz? Jó bele a Hullala is? Azt hiszem ez lesz a névnapi sütim a vendégeknek, nem szeretném elszúrni. További sok sikert!

Gabi

Szia Gabi, igen Hulalat használtam én is.  Üdv, Andi

2011.12.10. 12:05
Hajni

Szia Andi!

Elkészítettem ezt a sütit, pik-pak kész volt és nagyon finom, ráadásul jó kiadós is. :) Köszönet ezért a receptért is! :)

Hajni

 

2011.12.07. 15:27
FIu

Folpack fólia elhagyásának milyen következményei vannak?

Bele fog ragadni az edénybe a babapiskóta, és csak darabokba fogod tudni kiszedni..

2011.12.07. 15:22
FIu

Szeretnék kapni három belső méretet (lehetőleg arról) a tálról (amelyikben a fotózott példány készült):
nagyobbik átmérő (mm):
230
kisebbik átmérő (mm): 130
mélység (mm): 100

Szia, a kért méreteket beírtam! Üdv, Andi

2011.12.06. 13:00
Andi

Szia Andi!

Rumot mivel lehet helyettesíteni,ha a kisgyerekemnek is szeretném elkészíteni.

Köszönöm!

Üdv:Andi :o)

Szia, ne rumba, hanem tejbe forgasd a babapiskótát. Üdv, Andi

2011.12.04. 17:54
Szülek Ágnes

Szia Andi, remekül néz ki a süti, most készülök elkészíteni. Mindössze abban nem vagyok biztos, hogy 1 dl rum elég az összes piskótához?

Szia, kb.-re írtam, de nagyon vigyázz, hogy a piskótákat ne áztasd, mert el fognak ázni. Egyébként attól függ, hogy mennyi rum kell, hogy milyen fajta babapiskótát használsz. Üdv, Andi

2011.11.22. 21:38
Letty72

Szia!

 

Próbáld ki, úgy, hogy a piskótatekercset narancslekvárral kenned meg, isteni finom, legalábbis babapiskótával, szerintem piskótatekerccsel is finom lesz.


2011.11.22 11:08
Évi

„ Szia Andi!

Nagyon gusztán néz ki ez a desszert. Sokszor kapok a fejemhez hogy te jó ég, ez is , és ez is milyen finom lesz, hogy tudsz ennyi szuper receptet kitalálni!?

Én ötletszegény vagyok.

Ez a recept is mennyire egyszerű és mégse, sosem találtam volna ilyet ki magamtól.

Mivel mi nem szeretjük a babapiskótát, mit gondolsz milyen lesz ha én helyette piskótatekerccsel borítanám be? De a piskótatekercset mivel kenjen meg? A lekvár nem passzol a gesztenyés masszához, de ha gesztenyés piskótatekerccsel raknám körbe akkor meg már túl sok lenne a gesztenye.

 

Mindenesetre nagyon-nagyon köszönjük az újabb finom receptet!

2011.11.22. 21:34
Letty72

Szia Andi!

 

Gratulálok az újabb nagyszerű receptedhez!

Én ezt a sütit  "istar" (gesztenyés tiramisu) néven ismerem, annyi különbséggel, hogy a beáztatott bababiskótát narancslekvárral kell megkenni, erre jön a gesztenyekrém, babapiskóta, narancslekvárral, gesztenyekrém, babapiskóta, a másnapi kiborítás után pedig párizsi krémet tettem a tetejére.

 

Üdv: Kata

2011.11.22. 11:08
Évi

Szia Andi!

Nagyon gusztán néz ki ez a desszert. Sokszor kapok a fejemhez hogy te jó ég, ez is , és ez is milyen finom lesz, hogy tudsz ennyi szuper receptet kitalálni!?

Én ötletszegény vagyok.

Ez a recept is mennyire egyszerű és mégse, sosem találtam volna ilyet ki magamtól.

Mivel mi nem szeretjük a babapiskótát, mit gondolsz milyen lesz ha én helyette piskótatekerccsel borítanám be? De a piskótatekercset mivel kenjen meg? A lekvár nem passzol a gesztenyés masszához, de ha gesztenyés piskótatekerccsel raknám körbe akkor meg már túl sok lenne a gesztenye.

 

Mindenesetre nagyon-nagyon köszönjük az újabb finom receptet!

2011.11.21. 23:31
Börcsök Mária

Kedves Andi! Ezt a "pudingot" még karácsony előtt kipróbálom...köszönet az újabb receptért és a nyomtatási lehetőségért is!További jó munkát és szép napokat kívánok Neked! Üdv Marcsi

2011.11.20. 12:44
Aranka

Fincsi ,köszi

2011.11.20. 09:06
gondosrita

Köszi, igazi karácsonyi meglepetés lesz!

2011.11.19. 16:33
mMarika

Köszi szépen a receptet, nagyon ötletes biztosan ki próbálom.

Üdv: Marika

2011.11.19. 15:59
Zsuzsiiii

Klassz,klassz,klassz,köszi!!

2011.11.18. 21:30
kincsem212

De jól néz ki ez a süti  Andi! Hamarosan szülinapja lesz a páromnak meglepem vele:)üdv kincsem

2011.11.18. 18:41
Gabimami

Kedves Andi! Nagyon guszta az ujabb sütid, már nagyon sokat megsütőttem erről az oldalról. Biztos hogy ezzel is sikert érek el az unokáimnál, nagyon szeretik a sütiket. köszönöm a sok jó receptet További jó munkát és jó egésszéget kívánok.

Üdv: Gabi

2011.11.18. 04:44
Ancsa

Kedves Andi!

Ez annyira egyszerű és nagyszerű!Könnyen elkészithető,mutatós és finom!Köszönöm szépen,el fogom késziteni!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa