Sós – köményes stangli
Hozzávalók a tésztához: 25dkg liszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg vaj, 2.5 kávéskanál só
A tetejére : 1 tojássárgája a lekenéshez, reszelt sajt és egész kömény a szóráshoz.
A tésztát állítsuk össze, és hagyjuk legalább 2 órát a hűtőben pihenni. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki ( kb 7 mm-re ) , kenjük le a tojássárgájával, szórjuk meg a reszelt sajttal, és a köménnyel. Vágjunk belőle kb. 13 cm-es csíkokat, tegyük sütőpapíros tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 – 14 perc alatt süssük meg annyira míg színt nem kap.
Vigyázzunk ne süssük túl, mert akkor kicsit kesernyés lesz az íze. Ebből a mennyiségből a képen látható mennyiség, 30 db lett.
|
Az első kísérlet nem a legjobban sikerült, de az íze mennyei volt. Ma újra nekifogtam, és nem mértem a lisztet, mivel rájöttem, hogy a mostani krumplik elég magas víztartalmúak, természetes, hogy ellágyítják a tésztát. Nagyon-nagyon jó lett, és mindenkinek tudom ajánlani, mert gyors, finom, egyszerű. 15 percig sütöttem, éppen elég volt.