♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Almarózsa

 

Almarózsa

 

Hozzávalók : 1 cs. leveles tészta, 3 – 4 db alma, 7 evőkanál kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál citromlé, kb. 1 liter víz

 

Elkészítés :  A megmosott almák magházát távolítsuk el, és szeljük fel őket egészen vékony szeletekre. A vizet forraljuk fel, tegyünk bele 3 evőkanál kristálycukrot, és a 2 evőkanál citromlevet. A felszeletelt almákat egy rövid időre ( max. 2 percre, de talán annyira sem kell. ) tegyük a forrásban lévő vízbe. Vigyázzunk, hogy annyi ideig hagyjuk csak a forrásban lévő vízben, míg egy kissé megpuhulnak, és formázhatóvá válnak. Kiszedés után jól csepegtessük le, és tegyük konyhai papírtörlőre, hogy száradjanak az almaszeletek.

 

A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, és szeljük fel késsel vagy derelyevágóval kb. 2 – 2.5 cm szélességű csíkokra. A maradék 4 evőkanál kristálycukrot, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal keverjük össze, majd szórjuk rá a kinyújtott tésztára. Sodrófával vagy tésztasimító hengerrel egy kicsit a fahéjas cukrot sodorjuk bele a tésztába, így feltekeréskor nem fog szóródni belőle.

Az almaszeleteket fektessük a tészta csíkokra úgy, hogy a széleik fedjék egymást, de egy kicsit lelógjanak a tésztáról. A végén hagyjunk kb. 2 cm alma nélküli részt, ezt a szoros feltekerés után hajtsuk a „ rózsa „ alá.

 

Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 – 25 perc alatt süssük meg. Porcukorral tálaljuk.

 

Tipp : próbáljuk minél jobban lecsepegtetni az almaszeleteket. Ha megsültek a rózsák, hagyjuk egy kicsit a tepsin kihűlni, mert az esetlegesen kifolyt cukros lé sütés közben karamellizálódik, és így könnyebben fel lehet szedni a sütőpapírról.

275 grammos leveles tésztát használtam, 10 db almarózsa lett belőle.

 

Gyorsan elkészíthető, dekoratív édesség!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
35 hozzászólás
2016.11.13. 19:50
Beketa

Elkészítettük az almáspite tésztájából. Így is nagyon jó lett. Muffin formában sütöttük.

Köszönjük!

2016.05.18. 23:07
Sütőné G Gabriella
Köszönöm a receptet!Elkészítettem és nagyon finom lett és igazàn mutatós!!
2015.02.01. 19:55
Apartmentilike.eu

Még nem kóstoltam, de az almarózsa olyan, mint egy művészi alkotás !  A barátnőm kipróbálta és imádja . Ez lesz a vendégváró az Apartmentilike.eu -ban , hogy öregbítsük a magyar konyhaművészet remekeinek jó hírét . Gratulálok !  Apartmentilike.eu

2014.05.18. 22:12
Attila

Kedves Andi!

Ez szuper!!!

Koszi!!!

2014.04.02. 22:25
Júlia

Szia! Nagyon tetszett nekem a recept, mert olyan kevés hozzávalóbol ilyen nagyszerüt lehet késziteni. Rögtön meg is csináltam. De a tiéd szebb lett!!

Köszi!

2014.03.05. 15:03
Marcsi

Szia Andi! köszi, hogy feltetted a készítési fázisokat is.  feltétlenül ki fogom próbálni. 

2013.11.14. 13:27
Angi

szia!! én azt szeretném kérdezni hogy ha leveles tészta helyett rétes tésztát használnék, az mennyiben változtatna a dolgokon? szerinted/szerintetek!!

Szia, sajnos nem tudok erre válaszolni, ki kellene próbálnod. Üdv, Andi

 

2013.03.09. 01:08
CookieMonster

Holnap első dolgom lesz, h kipróbálom! Csodaszép ez a süti! :) Köszönöm

2012.12.31. 13:51
Nelli

Andi!

Köszönöm! Nemcsak szép, finom is. Máris sütöm ! Boldog új évet kívánok!

 

2012.12.04. 17:29
ilamami

Sziasztok. már kipróbáltam ezt a receptet, nagyon mutatós és dekoratív sütemény. talán az almát nem kellett volna meghámoznm, mert nem lett ilyen szép szinű a rózsa széle. most hétvégén, megint megsütöm az unokám, ezt viszi az iskolába születésnapján, de most nem hámozom meg az almát.. mit szóltok hozzá?

2012.10.15. 12:09
Julika

Kedves Andi!

Csodálom a "műveidet" és gratulálok hozzá, hogy ilyen ügyes vagy. Fantasztikus receptek, amióta "RÁD" találtam mindig innen írom ki a recepteket. Már párat  el s készítettem, nagyon finomak. Ahogyan itt a képen megjelennek, egyenesen étvágygerjesztőek.

Remélem még sok finomsággal örvendeztetsz  meg minket, ehhez kívánok minden jót!

 

Szeretettel üdvözöl: Julika

2012.10.10. 15:18
Niki

Szuper ez a recept és nem utolsó sorban baromi jóül néz ki :))
Épp készülőben van ;)

2012.09.10. 19:42
Zsuzsiiii

Csodaszépek Andi!

2012.07.29. 10:20
Sunflowerhead

Tegnap készítettem el, szuper lett!!! A mellett, hogy nagyon finom, mindenki el volt ájulva, hogy mennyire jól néz ki!! Kicsit tényleg macerás az almaszeletek miatt, de megéri azt a kis fáradtságot! Köszi a receptet! 

2012.06.13. 14:00
timibaby200

Nagyon jól néz ki !! :-)

2012.04.22. 19:34
dnekati77

Ma elkészítettem a rózsákat,egy kicsit macerás,de gyönyörűek lettek!Én sajnos elégé megszenvedek a leveles tésztával,nyújtani nem könnyű és néha még olyat is sikerül venni ami nem jön szét lapokra :-(

De nem szoktam feladni!

Köszi Andi a receptet,mindig felfedezzek újakat és elkészíttem őket!

Üdv:Kati

2012.04.15. 19:42
bejus

Szia Andi! Imádom ezt a sütit...első látásra beleszerettem és már többször elkészítettem. A leveles tésztát is az oldalról készítem. Szeretek az oldalodon nézelődni...nagyon sok mindent kipróbáltam már. Gratulálok az oldalhoz és köszönet a sok-sok receptért. További sok sikert! Üdv.: Bejus

2012.04.11. 12:04
dzsera

en is elkeszitettem lepesröl lepesre a sütit, de sajna nallunk nem igen vallt be.! gyönyörü edesseg, de nekünk kicsit gumisnak bizonyult, marmint az alma,. Nemtudom, en inkabb olyan kompotos alma izre vagytam.,

De ez csak izles kerdese!

Amugy nagyon imadok innen recepteket elkesziteni, es több mint a 96% be is vallt!

:)

2012.04.07. 18:46
Ankisa

Köszönöm az Almarózsa receptet..Igazi meglepetés Húsvétra...Mindent úgy készítettem amint leírtad..Hihetetlen mennyire jól sikerült..Igazi ünnepi pillanatot köszönhetek mindezért!!

2012.04.07. 16:00
tilhof boglárka

Szia,Andi megsütöttem a sütit!nagyon mutatós lett,és nagyon finom!!!!!nagy sikert aratam vele!fantasztikusan jók a receptjeid!!!Üdvözlettel Bogi

2012.04.06. 19:39
katimomo

Kiprobaltam a multheten nagyon finom.A csalad megszavazta az unokam keresztelojere is.Azert szeretem a receptjeidet mert pontosak es pont ugy nez ki mit a kepen.Ngyon koszonom az ujreceptet meg is csinalom husvetra.               Kelemes Husvetei unnepeket kivanok kedves Andi

2012.04.06. 16:29
Tündi

Szia!

Csak frissen, melegen ehető vagy hidegen is? A tészta nem szárad ki másnapra?

Szia! Frissen a legjobb, de nem tudom másnap milyen, mert a 10 db nálunk azonnal elfogyott. :) Üdv, Andi

2012.04.01. 21:01
Börcsök Mária

Drága Andi! Soha nem csalódok benned! Mindig kitalálsz valami egyszerű és nagyszerű receptet. Ez is nagyon mutatós és fincsi is lehet...kipróbálom biztosan, mint minden eddig tőled tanultat! További szép napokat kívánok Neked és várom az újabb "tanulnivalót"!

2012.04.01. 08:58
almasi anamaria

Nagyon finom lett ,en a Lidl leveles tesztat hasznaltam (ami 500gr) es ki jott belole 16db szuper otletes es finom,viragvasarnapra varom a csaladom ,koszi a jo sok receptet es varjuk az ujdonsagokat husvetra is.

2012.03.31. 08:59
Szono

Meg is csináltam amint megláttam!
NAGYON FINOM és nagyon mutatós! Azonnal elfogyott! :)

2012.03.30. 20:10
Csilla

Kedves Andi!

Nagyon finom, szépséges dolgokat alkotsz. Nagy látogatód vagyok, sokszor kipróbálom receptjeidet, vagy csak nézegetem őket és sokat tanulok belőlük. Ezt a rózsás sütit már láttam máshol is és elkészítettem. Én annyiban változtattam, hogy nem forró vízbe főztem az almát, hanem pár percre mikróba tettem az almagerezdeket, így is megpuhultak.

A tiéd is csodaszép és biztos nagyon finom is lett.

Remélem még sok finomsággal kápráztatsz el bennünket, kíváncsian várom az újabb remekműveket.

Minden jót kívánok Neked!

Üdvözöl Csilla

 

2012.03.27. 20:18
Evica

Nagyon tetszik, biztos finom. Hétvégén kipróbálom!

2012.03.26. 22:22
mMarika

Köszönöm szépen ezt a nagyon jó, mutatós süti receptet, fantasztikus kinézetre is. Biztos finom!

2012.03.26. 21:35
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

 

Vártam az új, és finom receptet.

Nem csalódtam: gyors, nem bonyolult, és nem is drága hozzávalók, viszont az elkészítése valami fantasztikus, köszönöm, a lépések lefotózását, így még gyakorlott anyaként is könnyebb lesz az elkészítése.:-)))

 Nagyon fincsinek látom, köszönöm, elkészítésre fog kerülni, finom almát kaptam.:-))

Köszönettel várom a további recepteket is.:-)

Szép tavaszt és sok locsolkodót kívánok. Vidám , családias-barátias hangulatú  Húsvéti Ünnepeket kívánok! 

Éva

2012.03.26. 16:49
manya1119

Én már sütöttem ilyen sütit és nagyon finom, csak az a baj hogy nekem első nekifutásra dupla adagot kellett sütni.Ajánlom mindenkinek.

2012.03.26. 15:32
Nyitrai Imréné Pircsi

Szia Andikám! Már nagy izgalommal vártam, hogy milyen finomságot hozol nekünk. Nagyon örültem ennek az egyszerű , de gyönyörű sütinek Én is meg fogom sütni. És én is csak gratulálni tudok. Nagyon ügyes vagy. Minden napp be nézek hozzád, attól, hogy nem sűrűn irok neked. Puszi Pircsi.

2012.03.26. 12:58
Szántóné Ildikó

Köszi ezt a csodálatos receptet nagyon szép.

 

2012.03.26. 08:18
Lilianaa

Szia Andi!

Gratulálok, ez a sütid is nagyon szép lett, igyekszem én is minél előbb megsütni!

Köszönöm a sok jó receptet!

Üdvözlettel: Panni

2012.03.26. 07:31
suci

Szia!

Megint fenségeset alkottál, csodállak, gratulálok. Bekerül a repertoáromba, az biztos!

 

2012.03.26. 07:21
Felícia

szia Andi!

Ez gyönyörű! :) El fogom készíteni, mert nagyon dekoratív! 

Köszi a receptet!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa