Burgonyás rakott karaj
Hozzávalók : kb. 70 dkg sertéskaraj, 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 nagy pohár tejföl, 25 – 30 dkg császárszalonna vagy bacon, 20 dkg reszelt sajt, mustár,só, bors, pirospaprika
Elkészítés : A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )
A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon süssük elő.
A visszamaradt olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát, és pirítsuk meg a szalonna 3 / 4 részét is.
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki egy kevés zsírral vagy olajjal, és rakjuk ki az alját a felszeletelt burgonya karikákkal. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg pirospaprikával. Szórjuk rá a hagymás – szalonnás keveréket, és kanalazzuk rá a simára kikevert tejfölt. Helyezzük a tetejére az elősütött hússzeleteket, tetejüket kenjük be bőségesen mustárral. Szórjuk rá a reszelt sajtot, és tegyük rá a maradék szalonna szeleteket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt süssük készre. 31 * 25 cm-es tepsiben készítettem.
Könnyen, és gyorsan elkészíthető étel. Az ötletért köszönet Vizicsibének!
|
Isteni a rakott karaj,gyorsan elkészíthető,az egész családnak tetszett.Köszönöm !