♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Gesztenyés mézes krémes

Gesztenyés mézes krémes

A tészta hozzávalói : 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 db tojás, 1 púpos evőkanál kakaópor, 2 evőkanál méz, 1 csapott mokkáskanál sütőpor, 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna.

A tészta elkészítése : a lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett simára keverjük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 35 * 25-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk ne süssük túl a lapokat, mert könnyen kiszáradhat!

A krém hozzávalói : 50 dkg gesztenyemassza, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 20 dkg puha vaj vagy margarin, 5 cl rum vagy egy kevés rumaroma, 1 kis zacskó habfixáló ( 10 gr. ) , 5 dl tejszín

A krém elkészítése : a pudingot a tejjel a szokásos módon elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.  Gépi habverővel a puha vajat keverjük ki a porcukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a gesztenyemasszát is folyamatosan adagolva keverjük hozzá a vajas porcukorhoz, végül ízlés szerint a rumot is tegyünk bele.  A lehűtött folyékony tejszínt kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá, óvatosan fakanállal keverjük a gesztenyés krémhez.

Töltsük meg a lapokat, és hagyjuk állni legalább egy éjszakát, hogy kellően megpuhuljon. Tetejét csokimázzal vonjuk be.

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
19 hozzászólás
2021.09.03. 08:28
Erzsi 40

Köszönőm  Andika  nagyon  jó  sikerüt  megsütöttem  üdv!

2020.02.21. 10:25
Juliane

Mivel lenet a vaniliapudingot helyettesiteni? Ha màr ilyen finom dolgokat felhasznàlunk, nem lehetne természetes vaniliakrémmel helyettesiteni?

 

2019.11.16. 09:15
Szia! Nekem nagyon száraz lett a tésztám, nyújtani sem tudom, pedig pontosan a recept szerint készítettem. Nem értem, mi lehet a baj. Pedig agyszerű a recept.
2017.12.29. 21:36
Tanainé Rita

Az arányok jók. A krémben éppen az a jó, hogy olyan sok. Nem túl édes, tökéletes. 

2017.12.28. 21:44
Marika

Szia! Szeretném megkérdezni hogy az arányok jók e? nAGYON JÓL NÉZ KI A SÜTI!!!!!

 


2017.12.23 12:44
zsuzsiii

„ Ma reggel megsütöttem és már most délutánra nagyon finom,puha. Isteni . Hálás köszönetem a receptért. Boldog karácsonyt kívánok.

2017.12.23. 12:44
zsuzsiii

Ma reggel megsütöttem és már most délutánra nagyon finom,puha. Isteni . Hálás köszönetem a receptért. Boldog karácsonyt kívánok.

2016.10.12. 18:41
Pavlovics Magdolna

 Kedves Andi!!! Én  még  most  nézek  körül  a , sütik  között, de  szeretném  már  is  meg csinálni  a  gesztenyés  mézest!!! Csak  nem  értem  hogy  4o- dkg lisztből  hogy  kapok  három  lapot, lehet hogy  sikerülne  de  a  tied  gyönyörű  formát  alkot, tehát  szép  magas  lett  a  sütid!!! Kérlek  írj  ez iránt nekem !!! Köszönöm   kedvességedet !!! 

 

Tisztelettel, és  baráti  üdvözlettel ... MAGDI

2013.11.28. 17:54
monica75

Elkészítettem de nekem is sok lett a krém, ki is maradt belőle elég sok, valóban elég lehet a fele mennyiség is, de nagyon finom:) köszönöm a receptet.

2013.09.09. 10:03
Erika

Én is megsütöttem a hétvégén, nagyon finom. Pontosan akkora lapokat sütöttem, mint amit a recept előír, ehhez túl soknak gondolom a krémet. Legközelebb csak 25 dkg gesztenyemasszával és 2,5 dl tejszínnel fogom elkészíteni.

2013.05.19. 14:46
Heilmann Mária

Ezt kifogom próbálni,mert nagyon tetszik.

2013.04.03. 16:32
kandi

Kedves Andi!

Gratulálok az oldalhoz! Nagyon jó és megbízható!

Akárcsak ez a recept. Nagyon jól sikerült, pont így néz ki.

2013.03.31. 13:48
romos

Szia!

Úgy látom még senki sem reagálta le, hogyan sikerült az elkészítésre pályázók közül.

Az éjszaka megcsináltam, reggel bevontam csokival (mivel 35X 25 cm- es másfél adag mázat csináltam), és kb. 5 perce megvágtam. Gondolom még puhulni fog holnapig, de ha így marad is egyszerűen tökéletes. Az ízek tökéletes harmóniában állnak egymással, és a külleme egyszerűen szemet gyönyörködtető- mint a képen. Szerényen megjegyeztem a férjemnek, hogy ismét halhatatlant alkottam (múlt héten profiterolt készítettem).

A recept nem bonyolult, de gyakorlott háziasszonyok látják, hogy elég melós az elkészítése. Sok sikert kívánok minden vállalkozónak hozzá, és köszönöm a receptet.

Szép feltámadás ünnepet: romos

2013.03.25. 07:59
Tina78

Kedves Andi!

Kérlek, legyél kedves nekem leírni, hogyan készíted a sütire a csokimázt (milyen csoki, mit teszel hozzá, milyen módon készíted). Többféleképpen készítettem már csokimázt, de egyik sem lett az igazi. Nagyon várom a válaszodat! 

Ui.: Szuper az oldalad! 

Üdv. Tina78


Válasz:

Kedves Tina!

Itt megtalálod : //andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019

Üdv, Andi

 

2013.03.22. 19:29
Batuczkyné Gyócsi Mária

Nagyon jól néz ki ez a süti. Kösziszépen. Marika


Válasz:

Köszönöm Marika! Áldott Húsvétot! Üdv, Andi

2013.03.22. 17:12
ani0228

SZIA.SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY A CSOKIMÁZAT HOGY KÉSZITETTED RÁ? NAGYON JOL NÉZ KI ELKÉSZITEM.


Válasz:

Szia!

Itt megtalálod : //andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019

Üdv, Andi

 

2013.03.22. 16:18
Nyitrai Imréné

Szia Andikám! Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet is. Húsvétra el készítem. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok neked,és csládodnak.

 


Válasz:

Szia! Én is nagyon boldog Húsvétot kívánok! Üdv, Andi

2013.03.22. 12:18
Gregor Lászlóné Éva

Mesésen néz ki, nagyon guszta, és finomságos, köszönöm  a receptet!       Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!      Éva


Válasz:

Kedves Éva! Köszönöm a dicséretet, Boldog Húsvétot kívánok! Üdv, Andi

2013.03.22. 06:43
Marika

Szia Andi!

Végre egy olyan recept ahol  az adagok normális kimérhető számokban vannak megadva!(a 8-18dkg gondolok).Az általad feltett receptekből sokat elkészítettem!Tényleg finomak!Köszi!

2013.03.21. 19:14
Zsuzsiiii

Nagyon köszönöm a receptet ! Csodásan néznek ki .

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa