Tejszínes kókuszkocka
Tésztához : 6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 evőkanál víz
Krémhez : 1 liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék
Tetejére : 3 dl habtejszín, kókuszreszelék
A tészta elkészítése :
6 tojássárgáját a fele mennyiségű cukorral és a 6 evőkanál vízzel ki kell keverni.
A 6 tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük, és a tojássárgás masszához keverjük. Ezután a lisztet óvatosan hozzákeverjük. Az így kapott masszát egy 25 * 34 cm –es sütőpapíros tepsiben megsütjük.
A krém elkészítése : a pudingport a tejjel előírás szerint ( cukor nélkül ) megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk a kókuszreszelékkel együtt. Ezt a krémet kenjük rá a piskótalapra.
A tejszínhabot felverjük, és a krém tetejére simítjuk. Majd ízlés szerint még kókuszreszeléket szórhatunk a tetejére is.
|
köszönőm ANDIKA megsüttöttem finom lettI