Diós – vaníliás kifli
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás
Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz
Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké. Én most kifli formázó sablonnal készítettem, ezért lettek ilyen egyformák.
Helyezzük a kifliket sütőpapíros tepsire, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 7 – 8 perc alatt süssük készre, ami persze függ a sütők teljesítményétől. Szinte azt sem kell a sütésnél megvárni, hogy szint kapjon az alja, mert akkor már egy kicsit szárazabb lesz. Nem forrón ( mert törhet ), de még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. Ha a sütését nem rontjuk el akkor egy nagyon finom, puha, omlós diós kiflit kapunk.
Mérettől függően 50 – 60 db kifli készülhet a megadott mennyiségből.
|
Szia! Ez a másik hókifli alkalmas-e arra, hogy kinyújtsam és töltsem? Én a tésztájába nem akarok diót tenni, hanem a tölteléknek szeretném.