♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Vendégkönyv
[746-727] [726-707] [706-687] [686-667] [666-647] [646-627] [626-607] [606-587] [586-567] [566-547] [546-527] [526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]

2008.12.31. 12:53 Idézet

Szia Andi! Írom a MÉTERES általam sütött receptjét:4 tojás sárgáját 26dkg cukorral  kikeverni, kanalanként hozzáadni 1dl étolajat, 1dl meleg /langyos/ vizet, 25dkg lisztet/ebbe a sütőport, 1cs./, és a 4 tojás felvert habját. 2 részre osztjuk, az egyikbe 2 kanál kakaót teszünk, a másik sárga marad. Kizsírozott, lisztezett őzgerincforákban sütjük

Krém:20dkg porcukrot, 20dkg rámával, és 2-4 k. rummal, v.rum aromával habosra keverjük.4 dl tejet 1 puncs pudinggal felfőzzük, ha kihűlt a összekeverjük a kettőt.

A kihűlt barna és sárga tésztákat fel kell szeletelni,Én az őzgerincforma bordái mentén szoktam, azutánegy barna tésztára krémet kenek, arra egy sárgát+krém, stb. amíg az anyag tart, így majdnem egy méteres lesz a tésztánk. Tetejére csokimázt teszek.Lehűtve lehet szeletelni, kicsit ferdén, így nagyon jól mutat.

Próbáld ki, jó sütést! Szia:Jucus

Jucus, köszönöm szépen a receptet, ki fogom hamarosan próbálni, remélem sikerül.  Andi


2008.12.31. 12:03 Idézet
Gyöngyi

 

Adjon az új év,
amit a régi nem adott:
nevető örömet, édes bánatot;
adjon az is, aki még nem adott,
hidegben meleget, melegben árnyékot;
kálváriánkban könnyű keresztet,
szőlőtőkénkre nehéz gerezdet,
ha száraz a mezsgye adjon az ég,
bőséges esőt, de ne legyen jég;
fagyosszentek ne hozzanak veszélyt,
gazdaszívekben ébresszenek reményt;
minden haragos béküljön jóra,
kaszálókon viruljon pünkösdirózsa;
adjon az isten mindig jó napot,
templomainkban áldásos papot;
ültessenek a kertbe legalább egyet,
teremjenek fáink roskadva meggyet;
búzatáblákba kevesebb egeret,
adjon az isten puha kenyeret;
adjon nekünk, ha nem is kérünk,
boldog szerelmet, ameddig élünk.

Boldog Új Évet Kívánok! Gyöngyi

 


2008.12.30. 22:26 Idézet

Szia Andi! Jók areceptek, a sok húsos étel után én a krumlisüniket készítettem el, nagyon egyszerű, és finom. Én egy sokat sütő-főző nagymama vagyok, de  szeretek új dolgokat kipróbálni, erre kitűnő ez az oldal. Egy megjegyzésem van a méteres kalácshoz:puncs pudinggal készítem, ízben és látványban is kicsit más, családomnak kb.15-20 éve ez a kedvence. Boldog újévet!

Kedves Jucus!

Jó érzés, hogy egy sokat sütő-főző nagymamának is tud hasznos dolgot adni az oldalam. Nagyon megköszönném, ha bemásolnád a puncs pudinggal készített hosszú évek óta kedvenc méteres kalács recepted. Akkor esetleg én is elkészíteném, még nem sütöttem soha. Köszönöm szépen előre is és Boldog Új Évet Kívánok én is!  


2008.12.30. 21:22 Idézet

Szia Andi!Először is boldog,eredményekben gazdag új évet kívánok Neked és családodnak.Ma megcsináltam a sajtos rolót,nagyon jól sikerült,és nagyon finom,köszömöm Neked.Minden nap ellátogatok  az oldaladra,olyan jó itt nézelődni,és mindíg találok valami jó receptet.Csak így tovább.Narancs szeletet kipróbáltad már?

MÉTERES KALÁCShoz annyit fűznék,hogy én sem ettem olyan finomat,mint amit a nagymamám készített.Ö a KRÉM-be puncs pudingot szokott tenni.

Üdv:Kunné Éva

Kedves Éva! Én is nagyon boldog új évet kívánok Neked és a családodnak! Szuper, hogy sikerült a sajtos roló és ízlik is!  Nagyon örülök! A fanta szeletre gondoltál? Én nem ismerek más narancs szeletet, de a fanta szeletnek rengeteg neve van. Kiváncsi lennék a Te méteres kalács receptedre is.

Üdv. : Andi


2008.12.30. 20:59 Idézet


2008.12.30. 17:02 Idézet
Nyitrai Imréné Pircsi

Drága Andikám!Megint én vagyok, és elősször is neked is nagyon-nagyon boldog erdményekben gazdag ujévet kívánok neked és családodnak is. Ma nem nyugodtam muszáj volt meg csinálni a pizzás csigát. Hát mit mondhatnék neked,kerültünk fordultunk és a tányéron talán  3-4drb maradt. Nagyon fincsi lett. Képzeld a férjem nem szerti az ilyesmit, Pl pizza  vagy hamburger Stb.. Meg kóstoltattam vele, és még később még meg evett egyet. Hát jót mosolyogtam rajta.Köszönömneked Andiám.Puszilak.  Pircsi.

Kedves Pircsi! Boldog Új Évet Kívánok én is az egész családnak! Örülök, hogy ekkora sikere volt a pizzás csigának. Gyere máskor valami új receptért, biztosan örülni fog neki a család.   BÚÉK!


2008.12.30. 12:28 Idézet

Kedves Andi!

Itt a tanuló gyerek, nagyon köszönöm a segítséget, tényleg nagyon rendes vagy köszönöm szépen.

Majd írok ha megcsináltam,de ha hallasz rólam a Kék Fényben akkor a lakásnak annyi, meg nekem is mert felrobbantottam a lakást.

Köszike a segítséget

cékla

Kedves cékla! Várj egy kicsit az elkészítésével, talán lesz egy még tutibb recept is hozzá. Láttad írták a többi hozzászólok, hogy van egy finomabb verzió is. Kértem, hogy másolják be a receptet. Én is el fogom majd készíteni.  BÚÉK Neked is!


2008.12.30. 10:19 Idézet

Szia!                                                                                                                                              Előszőr is nagyon Boldog Új Évet kivánok nagyon jó az oldalad és tőkéletesen minden le van irva gratulálok érte ami nagyon fontos nekem nagyon finom let a zserbó szeletem még egyszer kőszőnőm neked puszi márti!

Kedves Márti!

Köszönöm a dícséretet! Boldog Új Évet Kívánok Neked is, gyere máskor is!  Üdv. : Andi


2008.12.29. 21:46 Idézet
katibogar

Szija Andi!

Én is csak gratulálni tok az oldalhoz, nagyon klassz és reményeim szerint sokat fogok jönni, mert nem tok se sütni, se főzni. mindig irigyeltem azokat akik értenek hozzá. Viszont - lehet én vagyok vak - de engem 1 dologgal lehet "lefizetni2, mégpedig a palacsintával. én még azt sem tok csinálni, és itt nem találom a leírást. Ha megtennéd és pótolnád, de légyszike úgy mintha egy "hüje" gyereknek írnád, mert én ilyen téren az vagyok.

Előre is köszike, és hoztam cserében valami neked.

katibogar

Kedves Katibogar! Köszönöm szépen a dícséretet! Ígérem, hogy jövőre teszek fel papacsinta receptet is! Addig pedig próbálkozz a sütés nélküli sütikkel!   BÚÉK!  Andi


2008.12.29. 21:20 Idézet
Humbino

Gratulálok az oldaladhoz, nagyon finom receptek vannak, minden érthető és finom!

Nekem nagyon nagy sikerélmény minden recept, csak így tovább!

... és még annyit, hogy az oldaladnak köszönhetően itt Dublinban is finom magyar ízeket kóstolhatunk! Hálás köszönet!

Kedves Humbino!

Köszönöm szépen a pozítiv visszajelzést! Örömmel tölt el, hogy külföldről is látogatják az oldalam. Neked is Boldog Új Évet kívánok!  Andi

 


2008.12.29. 17:35 Idézet
Nyitrai Imréné Pircsi

Drága    Andikám! Gratulálok eez a sok finom és gyöyörűséhez! Már jó párat  el is készítttem.Nincs olyan nap hogy ne nézzek be hozzád. Most a pizzás csigádat írtam ki.Csak így továb sok sikert a munkádhoz.Rád mindég számíthatok. Puszillk Pircsi.

Kedves Pircsi!

Köszönöm szépen az elismerést és a szép szavakat! A pizzás csigák nagyon finomak! Boldog Új Évet Kívánok!  Andi


2008.12.29. 13:35 Idézet
Andi konyhája

Szia Katus!

Néztem Neked az NLC fórumán kinyomos linzer receptet.

MANDULÁS CSILLAGOK /katala72

Hozzávalók:

-50 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 5 dkg darált mandula, 25 dkg kristálycukor, 3 tojás, 75 ml olaj, 23 dkg margarin (rama), 1 mk mandulaaroma.

Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve apránként (váltakozva) hozzáadjuk az olajt és a tojásokat (egyenként).                                      

A lisztet a sütőporral és a darált mandulával összekeverjük, majd az aromával együtt a tésztához adjuk, majd jól kidolgozzuk. A tésztát habzsákba töltjük, és egymáshoz nem túl közel kis csillagokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. (Én sütemény készítő pisztollyal dolgoztam).  A sütőt 180 fokra előmelegítjük,a süti tetejét mandula lapokkal díszítjük (ha nincs nem baj, anélkül is finom).  A sütit 10-15 percig sütjük,akkor jó ha a süti még sárga de a szélei már pirulni kezdenek,ebből a mennyiségből kb.100 db lesz. Nagyon jó omlós ropogós teasütemény! 

(megjegyzés: kicsivel több liszt kell bele, hogy ne ragadjon)

A kinyomós sütinek van egy fortélya. A tepsibe nem szabad sütőpapírt tenni, sőt zsírozni kell és betenni a hűtőbe, erkélyre vagy hideg helyre. A lágy massza így szépen bele fog ragadni a hideg zsiradékba, nem kell kézzel levakarni, nyomogatni, ütögetni stb. Tehát hideg tepsibe nyomjatok! /dkatalin

De van egy sima recept is az NLC fórumáról :

Kinyomós keksz: 

35 dkg liszt, 20 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 2 vaniliás cukor 1/2 sütőpor. Összegyúrni, és kinyomkodni.

Lehet ízesíteni, kakaóval, kókusszal, narancshéjjal, fehéjjal, stb.stb.  

Boldog Új Évet kívánok!   Andi


2008.12.29. 10:12 Idézet

Szia Andi!

A múlt héten megsütöttem a bejglidet,csodás lett.Ma a sós teasütiket csinálom .REmek az oldal! Köszi a recepteket!

(A bejgli receptjét feltettem a blogomra is,remélem nem baj)

Üdv:Orsi

És B.u.é.k!

Kedves Orsi!

Örülök, hogy ízlett a bejgli, remélem a sós teasütivel is így leszel! Köszönöm szépen a dícséretet, Neked is Boldog Új Évet Kívánok!

Andi


2008.12.28. 21:26 Idézet
Kepus

Sziasztok!

Elöször is boldog új esztendöt kívánok Mindenkinek! No és gratulálnék Andinak az oldalhoz. A képeken igazán mutatós finomságokat láttam.

Üdv: Kepus

Kedves Kepus!

Köszönöm szépen! Neked is BUÉK!   Andi


2008.12.28. 21:22 Idézet

Megint itt a tanuló gyerek!

Segítsen kéremszépen .

Mikor kissebb voltam, anyukám csinált nekem egy olyan sütit, amit azóta sem ettem,

Neve: Métereskalács.

Sajnos A recepte anya  a sírba vitte magával és azóta sem ettem ílyen finos sütit.

Ha tudna segíteni ebben nagyon megköszönném.

Legalább a recept lenne meg, de sehol sem találtam.

Csak a recept kéne.

Előre is köszönöm

Cékla

Kedves Cékla! 

Még én sem készítettem, de kerestem Neked a netről egy méteres kalács receptet, egy kedves ismerősőmé a kép és a recept is. Ugye erre gondoltál? Köszönöm szépen a dícséretet! BUÉK! Andi

Méteres kalács / Csibecsoda

Hozzávalók:
Tészta: 5 tojás, 26 dkg cukor, 1 dl langyos víz, 1 dl étolaj, ¾ sütőpor, 26 dkg liszt, 2 ek kakaó
Krém: 2,5 dl tej, 1 vanília puding, 2 ek. rum, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor.
Máz: 15 dkg cukor, 8 dkg margarin, 2 dkg kakaó, 3 ek. tej.

A tészta hozzávalóit – a kakaó kivételével - összedolgozzuk, kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, őzgerinc formában sütjük.
A krémhez a pudingot felfőzzük, ha kihűlt a cukorral simára kevert margarint és a rumot is hozzákeverjük.
Ha a tészta kihűlt, felszeleteljük és felváltva összeragasztjuk.
A máz alapanyagait összeforraljuk, kicsit hűtjük, majd a tésztára kenjünk. Alaposan hűtjük, srégen szeleteljük.

 


2008.12.28. 21:15 Idézet

Annyira jól néznek ki a kaják, így karácsony után is, hogy mindjárt megeszem a monitort.

Pussz nektek, amúgy megcsináltam a hatlapos sütit, és Isteni volt.

Egy tanuló gyerek.

Cékla


2008.12.28. 11:59 Idézet

Szia Andi.

Látom Zala megyében vetted a méhkas formát. Pontosan hol?

Rétesrecepted van?

Kedves Erika!

Én Keszthelyen vettem a Vásártéren lévő Gyalog nevezetű háztartási és edény boltban. Hát tuti és kipróbált rétesreceptem nincs, de ami késik az nem múlik. Boldog Új Évet Kívánok Neked is!  Andi


2008.12.27. 15:19 Idézet

KEDVES ANDI! SEGÍTSÉGEDET SZERETNÉM KÉRNI A HÓLABDÁVAL KAPCSOLATBAN. CSAK ANNYIT TUDOK, HOGY A TÉSZTÁJA MEGEGYEZIK A CSÖRÖGE TÉSZTÁJÁVAL ÉS HÓLABDA-SÜTŐBEN SÜTIK. A HÓLABDASÜTŐ ÚGY NÉZ KI, MINTHA KÉT MERŐKANÁL ÖSSZE LENNE FORDÍTVA. SZERETNÉM, HA A KÉPGALÉRIÁBAN MEGMUTATNÁD A FOLYAMATÁT, MERT MÉG GYEREK KOROMBAN ETTEM ILYET ÉS NAGYON FINOM VOLT. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEDET, NÉZNI FOGOM AZ OLDALT. KÖSZÖNETTEL: BOROSSNÉ ERIKA SZEGEDRŐL

Kedves Erika!

Hólabda sütiről már hallottam, de hólabda sütőről még nem igazán. Nem tudom, hogy pontosan Te mire gondolsz, de én csak ezt az egy  hólabda nevű sütit ismerem.

http://snocy.blogspot.com/search/label/Desszert   ezen az oldalon, ha mész lefelé megtalálod hógolyó néven! BUÉK!  Andi


2008.12.26. 16:50 Idézet
Andi konyhája

Sziasztok!

Tátus, örülök, hogy ízlett a bejgli! Köszönöm a dícséretet, ígyekszem mindig valami újat kipróbálni!

Kati, semmi gond, itt mindenki - mindenkinek adhat tanácsot! 

Moni, nagy öröm, hogy Ausztráliából is hasznát tudod venni az oldalmnak. Remélem sikerültek a barackok és ízlettek is! 

Hajni, örülök, hogy sikered volt a hatlapossal!

Betty, milyenek lettek a bejglik? Hogy ízlett?

Eszter, nálunk is készült karácsonyra sajtos roló, dupla adag! 

KanadaiKati, sajnos a Te hozzászólásod is eltünt a vendégkönyvemből, nem tudom mi történt pedig válaszoltam is. Nem lehet, hogy esetleg túlgyúrtad a tésztát?

Doda, szuper, hogy még a nagymamádnak is tudsz új recepteket mutatni. Neked is Merry Christmas!

Nikike, látom már fruzsi segített Neked. Tényleg nagyon sok helyen lehet már kapni, szinte az összes bevásárlóközpontban kapható.

Sárkányné Ildi,  örülök!

Julcsi, a babapiskótás mézes is ízlett?


2008.12.26. 16:16 Idézet
Andi konyhája

Kedves Látogatóim!

Nem tudom mi történt a vendégkönyv utolsó oldalán lévő hozzászólásokkal, sajnos úgy látom elvesztek, nem én töröltem őket. Szerencse, hogy a régiek megmaradtak. Viszont működik rendesen, nyugodtan lehet írni! 

További Boldog karácsonyt Mindenkinek!

Andi

 

 


[746-727] [726-707] [706-687] [686-667] [666-647] [646-627] [626-607] [606-587] [586-567] [566-547] [546-527] [526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa