♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csokoládés pöfeteg

 

Csokoládés pöfeteg

 

Hozzávalók : 15 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 12 dkg liszt,      15 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 tojás, 2 evőkanál tej,

 

A forgatáshoz : kb. 5 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor

 

Elkészítés : Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.

Ha egy kissé már kihűlt az olvasztott csokoládénk akkor adjuk hozzá a vajas, porcukros, tojásos masszához, majd a lisztes keveréket is, és a tejet is. Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni, amit kb. 2 órára folpackba csomagolva tegyünk a hűtőbe.

Utána osszuk el 24 felé ( kb. egy rész az 24 gramm legyen ), majd formáljunk belőle gombócokat. Először forgassuk meg őket kristálycukorba, majd alaposan porcukorba is.

Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat. Sütés végén lehet, hogy még lágy lesz, de ahogy hűl szépen megszilárdul, és kívül ropogós, belül puha lesz.

A süti elkészítéséhez fontos az étcsokoládé, és az is, hogy jó minőségű legyen különben teljesen el fognak lapulni a sütés alatt. Én Boci ét csokival készítettem.

Kifejezetten csoki imádóknak ajánlom!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Kedves Andi!

Köszönjük szépen a receptet, nagyon finom lett. Tényleg egy egyszerű és nagyszerű csupa csokis süti.Tegnap sütöttem meg, a párom oda volt érte.

                                                                             Üdv: Timcsi

                           

 

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
34 hozzászólás
2022.05.29. 07:30
Csenge
Sok sok éve fedeztem fel a receptet. Sok változat kering a neten, de mindig ezt sütöm. Család, kollégák, barátok is ezt kérik. Egy titka van, nem szabad túlsütni
2015.09.08. 00:08
Sélley Helga
Szia Andi, sziasztok! Csak azt szeretném kérdezni, mennyi ideig àll el kb. a süti egy fedett "pekecben"? Màr pàrszor megcsinàltam, tökéletes lett és isteni, de azonnal elfogyott így nem tudom meddig àll el. ? A vàlaszt előre is köszönöm! H.
2015.03.29. 16:11
Kailyn

Kedves Andi!

Már másodszor csináltam meg a sütit,de nem sikerült.Az a baj,hogy teljesen kilapul. Mindent ugyan úgy csináltam,ahogyan leírtad.Az íze nagyon finom,csak tényleg teljesen összefolynak. Mi lehet a baj?

2014.09.24. 16:28
KAndrea

Sziasztok!

Fincsi lett a süti. Hasonló gondom volt, mint Veronikának:odaégett az alja. Nekem is régi gáztűzhelyem van, nem tudom hol a 180 fok.Az elején rákapcsoltam, és aztán visszavettem, de nem lett jó. Lekapartam az alját:)az íze jóóóóóóóóó! Én sem hentergettem meg kristálycukorban, csak porcukorban és a tésztába is 15 dkg helyett 10 dkg porcukrot tettem. Így is elég édes szerintem.Legközelebb már csak az aljára kell figyelnem.

2014.04.01. 12:56
Veronika

Halihó! 

Megcsináltam én is a sütit, finom lett. Csak egy problémám van vele..egyrészről kezdő sütő vagyok :) másrészről mit csináljak hogy az alja ne égjen oda? pont 180˙-ra nem tudom beállítani a sűtőnket mivel ilyen régi gázsütőnk van..ez lehet a baj? 

Igen, lehetséges. Ebben az esetleg csak az elején egy rövöd ideig süssed 180 fokon, utána lejjebb kell venni a sütőt, hogy ne égjen el az alja, de átsüljön / megsüljön a süti. Üdv, Andi

2013.12.12. 09:18
Timcsi

Kedves Andi!

Köszönjük szépen a receptet, nagyon finom lett. Tényleg egy egyszerű és nagyszerű csupa csokis süti.Tegnap sütöttem meg, a párom oda volt érte.

                                                                             Üdv: Timcsi

                           

 

2013.10.13. 19:39
szcsenge

Kedvs Andi!
Ez a recept egyszerűen zseniális és könnyű is elkészíteni. Miután hazaérek suliból 10-15 perc alatt összeállítom, berakom a hűtőbe és még megdermed tanulok. Este hamar megsütöm és másnap viszem is uzsonnának. Tegnap nekem nem jutott belőle. Egyszer sütöttem mindenkinek az osztályból és akkora sikere lett, hogy repetáért és receptért álltak sorba. Azóta mindneki rajtam keresi a sütit.
Ez a recept tényleg szuper. És a legjobb benne, hogy megsütöm és a végeredmény tényleg úgy néz ki, mint amilyen a képen.

Imádom

 

Üdv: egy sokat tanuló gimnazista :)

2013.03.18. 18:29
Tanulo a konyhaban

Kedves Andi!

Koszonom a receptet...  Valoban konnyen, gyorsan elkeszitheto, es persze nem utolso sorban, nagyon finom lett!

Koszi!

Egy tanulo a konyhaban

2013.03.16. 21:34
szmolecs

Kedves mindenki !

Kedvencem lett ez a csokis pöffeteg, a héten találtam itt ezen az oldalon, és már harmadszor sütöm :-) Bár én kicsit változtattam az eredetin, főleg cukor téren. Egyrészt azért szeretem, mert szeretem a csokit :-) Másrészt mert rém egyszerűen megcsinálom!!

1.)   Gőz felett olvasztom a Katica étcsokit 21/2 táblát és a 8 dkg vajat, egy másfél literes lábasban.   2.)   Külön összekeverek 5 evőkanál simalisztet ,  5 evőkanál porcukrot, 2 evőkanál kakaóport, meg egy kis teáskanál sütőport.   3.) Beleteszem a liszteket a csokiba, meg ráütök egy egész tojást, és összekeverem, el fog válni a lábastól.    Ez jó 10 percet vesz igénybe !!         Ezután teszem folpacba úgy, hogy egy rudat kapjak, és be a hűtőbe, 1-2 órára.

Bekapcsolom a sütőt- 180 fok, 15 perc nem légkeverésesre. Ezalatt az idő alatt a rudat felvágom legalább 24 részre, és egyforma gombócokat sodrok a kemény tésztából. Én diós porcukorba forgattam -kristályba semmiképp! Ezután már csak a sütés maradt, ahol betartom a 15 percet pontosan, és mindhárom alkalommal finom, és omlós kekszhez jutottam, csak hűlés után szabad hozzányúlni, mert frissen lágy és szétesik!

Jó étvágyat!

2012.12.26. 12:41
ivettke

Sziasztok! Előszőr is mindenkinek kívánok Kellemes Ünnepeket.

Majd csatlakoznék az előttem szólóhoz,nekem is ez a kedvencem és igen lehet kakaóval is csinálni csoki helyett mert én előszőr úgy csináltam és úgy is finom,és nem muszáj két féle cukorba forgatni mert úgy is édes lessz ha csak porcukorba forgatjuk bele,és igaz hogy vizes kézzel,és vizes kanállal is formázható a gombóc,és ténleg jobb mindent egyszerűsíteni.

És bocsánat ha úgy néz ki hogy beleokoskodtam nem akartam,de én is mindenből előbre tartom ha az egyszerűbbet válsztjuk,és praktikusabbat.Mégegyszer is bocsika.

 


2012.12.03 12:49
ottofon

„ Szerintem elég csak porcukorba. És csokoládé helyett lehet használni sima (fekete holland) kakaót. 6 dkg kell bele. És fontos hogy ne süssük 12-15 percnél tovább mert akkor kemény lesz belül is. Olyan lesz mint a darálós keksz. Tej sem kell szükséges bele. Egy jótanács, vizes kézzel kell gombócokat formálni és akkor nem ragad. Remélem Andi nem haragszik hogy beledumáltam, csak pasi lévén szeretem egyszerüsíteni a dolgokat és látom mások is így vannak vele. :) Amúgy nekem is a kedvencem.


2012.04.28 14:51
Era

„ Sziasztok! Megtudnátok mondani miért kell a kétféle cukorba beleforgatni!? Elsőre nekem is nagyon édesnek tűnik és szeretném elkészíteni...

Köszi! :) 

2012.12.03. 12:49
ottofon

Szerintem elég csak porcukorba. És csokoládé helyett lehet használni sima (fekete holland) kakaót. 6 dkg kell bele. És fontos hogy ne süssük 12-15 percnél tovább mert akkor kemény lesz belül is. Olyan lesz mint a darálós keksz. Tej sem kell szükséges bele. Egy jótanács, vizes kézzel kell gombócokat formálni és akkor nem ragad. Remélem Andi nem haragszik hogy beledumáltam, csak pasi lévén szeretem egyszerüsíteni a dolgokat és látom mások is így vannak vele. :) Amúgy nekem is a kedvencem.


2012.04.28 14:51
Era

„ Sziasztok! Megtudnátok mondani miért kell a kétféle cukorba beleforgatni!? Elsőre nekem is nagyon édesnek tűnik és szeretném elkészíteni...

Köszi! :) 

2012.10.15. 17:26
daniellajudit

Ez valami fenseges... Konnyen es gyorsan el lehet kesziteni es csodalatos az ize. Az egesz csalad el volt vele ragattatva. Hamarosan keszul az ujabb adag :)

2012.04.28. 14:51
Era

Sziasztok! Megtudnátok mondani miért kell a kétféle cukorba beleforgatni!? Elsőre nekem is nagyon édesnek tűnik és szeretném elkészíteni...

Köszi! :) 

2012.02.28. 11:40
Kriszti

Szia Andi!

Először is nagyon szépen köszönöm a túrófánk recepted és legfőképp azt, hogy megosztottad velünk! Osztatlan sikere volt az oviban, még úgy is, hogy előző este készítettem el. Most ismét azért fordulok hozzád, megint oviba kell sütnöm, ha nem szeretném kislányom nevenapján gyári édességekkel "kiszúrni" a gyerkőcök szemét. Ezt a recepted tesóm már megcsinálta és nekünk nagyon ízlett, bár idő volt rátalálnom, de amint látod, végül sikerült. Annyi kérdésem lenne, hogy szerinted mennyire szikkadna ki a tészta, ha előző este összeállítanám, jól becsomagolnám, másnap este megsütném? Mert állandó időhiányba szenvedek, este ötnél hamarabb nem érek haza a melóból, akkor meg már a 4 évesemmel a talpam alatt nem egyszerű az élet...

Szia! Sajnos biztosra nem tudom megmondani, mert így még nem próbáltam készíteni, de javaslom esetleg készíts belőle így egy próba sütést, és meglátod, hogy milyen lesz. Üdv, Andi

2012.01.15. 23:50
ledamama

Koszonjuk szepen a receptet. Nagyon finomra sikerultek a kis csokis sutik. A gyerekeim ket perc alatt bevagtak az osszeset....Nagyon szeretjuk a weboldalt es varjuk az uj recepteket.

2011.12.16. 20:53
Dóra

Megsütöttem a mai napon a süteményt. Szerintem és a családom szerint is nagyon nagyon finom. Annyit változtattam rajta, hogy nem forgattam meg cukorban, de így is tökéletes az ize :) 
Köszönöm Andi!!!! :)

2011.12.10. 14:55
Andi

Ki szeretném próbálni. Megirnátok, hogy ebből az adagból hány db jön ki?

Köszönöm Andi.

Szia, pontos darabszámot már nem tudok, de kb. kétszer annyi mint a leffelső képen van. Üdv, Andi

2011.11.30. 19:34
fagyongy67

Most szedtem ki a sütőből, gyönyörű:-))

Annyira élvezem, hogy amit innen sütök az ízre finom is meg kinézetre is pont olyan, mint  a képen:) Igazi sikerélmény. Még meleg de megkóstoltam, és nagyon finom.))) Ez lesz az egyik fajta aprósüti, amit az ajándék mézeskalács dobozokba teszek.)) Köszi Andi!

2011.11.05. 19:46
Franciska

Elkészitettem. Nagyon finom, és mutatós is. Másik oldalról biztosan nem készitettem volna el, mert csak innen sütök, és főzök.

2011.11.02. 20:32
Szilvi♫

nagyon jó ez a süti! pont jó így édesen, pedig én sem vagyok édes szájú! a barátom teljesen oda volt érte, aztán értem :D köszi Andi! nagyon jó ez az oldal!

2011.10.19. 19:59
vaskarika

Több oldalon fenn van a csokis pöfeteg receptje, és mindenhol elismerően nyilatkoztak róla, ezért is sütöttem meg ma, de sajnos csalódást okozott. Én szeretem az édeset, na meg a csokit, de ez azért mégis túlzás, borzasztó édes lett és az ízével sem vagyok különösebben megelégedve. Egyetlen pozitívum a külseje, ami ötletes. Azt hiszem erre mondják: ízlések és pofonok.

2011.10.05. 11:31
simine

Nagyon jó!!

Min.2 adagot kell egyszerre sütni!

Köszi!

2011.09.25. 15:46
Andi

Megcsináltam és tuti siker

2011.09.23. 21:10
Zsudicsi

Megsütöttem, isteni finom lett. Nagy csokievők vagyunk, tényleg csúcs!!! Kívülről ropogós, belül omlós, és egyáltalán nem tömény. Egyébként az Ikeában vetten 60%-os kakaótartalmú étcsokit 150 ft-ért a svéd boltban. Már 3-szor megsütöttem, mert mindig találok valami apropót.

Köszi a receptet, további sok sikert!!!!!

2011.09.18. 18:27
Nyitrai Imréné

Szia Andikám!  Már igen régen írtam neked. De azért tudod minden nap be nézek hozzád. Ma meg csináltam ezt a finom sütikét. Ízlett a családomnak is. De ugyan olyan fehéres lett. Igaz az enyém kicsit laposabb lett. Én szerencsi ét torta bevonó csokoládéval készítettem el. Nagyon szépen köszönöm neked ezt a receptet is. További szép napot kívánok. Puszi Pircsi.

2011.09.17. 20:03
mlujzi

Szia Andi!

Nagyon szépen köszönöm ezt a tuti receptet, :). Ma megsütöttem, tényleg rém egyszerű, mégis nagyszerű! Nagyon fincsi sütemény! Köszi még egyszer!

2011.09.17. 16:17
minimancs

Az előbb elbénáztam a hivatkozást... :)

Remélem most sikerül:

http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1164120

2011.09.17. 16:09
minimancs

Én megsütöttem, pont így néz ki. Fel is tettem a saját weboldalamra, természetesen a Rád való hivatkozással. Remélem nem probléma! :) Gratulálok, rendszeres olvasója vagyok az oldalnak.

http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1164120

2011.09.16. 20:12
Börcsök Mária

Szia kedves Andi!Nagyon szépen köszönöm az új receptet! Imádom a csokoládét, tehát ki fogom próbálni. Egyébként a tejfölös csirkemell őzgerincformába sütve nevű receptednek nagy sikere van a családomba és már a szűkebb környezetembe is, mert a szomszédasszonyomnak is vittem belőle....nem győzöm "sokszorosítani" a receptet!Nagyon ügyes vagy és örülök, hogy mindig tanulhatok Tőled valami újat!További jó "receptgyártást" és minden szépet és jót kívánva üdvözöllek! Marcsi Újvidékről

2011.09.15. 22:32
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

     Ez nagyon jó! Próba lesz.  Éva

 

 

2011.09.15. 11:29
orlando

2011.09.15. 08:59
marika

Köszi szépen a receptet , tényleg érdekes hogy így szét terül.

Üdv:Marika

2011.09.15. 07:24
Tündy

Szia

Érdekes ez a süti,de nem drága, ugyhogy ki fogom próbálni ezt is!!!köszi

2011.09.14. 22:00
jucus

és így szétterül?

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa