Lángos / 18-20 db
Hozzávalók : 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0.5 L tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál olaj
Elkészítés : Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.
Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés : A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető!
Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár virslivel megtöltve is nagyon finom!
Könnyen, egyszerűen elkészíthető!
|
Szia Andi!
Már régóta követem figyelemmel az oldalad és még nem csalódtam benne.Már jó sok mindent kipróbáltam és a családomnak ízlettek.Ez a lángos recept is zseniális.Még soha nem csináltam,ez volt az első alkalom és tökéletes lett.Ez a tészta nem szívta teli magát olajjal.Igaz én sajttal meg sonkával töltöttem,de a férjemnek ízlett.
További sok sikert az oldalhoz.