Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
Homárfarok
500g liszt,10g só,1.75dl víz,10g mézből kemény tésztát gyúrunk,2 órát hűtőbe tesszük. Vágjuk fel a tésztát és tésztagéppel sodorjuk vékonyra,majd 150g zsírt megolvasztunk és ezzel alaposan megkenjük,a megkent tésztát szorosan feltekerjük és 2 órát hűtjük. Vágjuk fel a tekercseket 1 cm-es szeletekre. Nyomjuk be a szeletek közepét és formáljunk tölcséreket. A tölcséreket képviselőfánk tésztával töltsük meg,majd 160 fokos sütőben süssük 30 percig,de a sütő ajtót na nyissuk ki. Fánk tészta:500g víz 250g liszt 120g vaj és 6 tojás, a vizet a vajat felforraljuk ,ha forr hozzá adjuk a lisztet és simára keverjük. Ha kihűlt bele keverjük a tojásokat egyenként .A kisült tésztát krémmel töltjük. Krém:0.5l tejből ,20dkg cukorból ,1 cs vanília pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt 0.5 l felvert tejszínt keverünk hozzá és hosszú csöves habzsákba tesszük és ezzel töltjük meg. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|
KARAMELL PUDING
Hozzavalok a karamell sziruphoz:
-30 dkg cukor
-3 dl viz
A cukrot karamellizaljuk egy labosban es amikor halvany barna, hozzaontjuk a vizet. De ovatosan tegyuk, mert a karamell nagyon forro! Allando kevergetes mellett suru szirupot fozunk belole. Ezzel a sziruppal kikenjuk egy kuglof forma belsejet.
Hozzavalok a pudinghoz:
-4 dl cukrozott suritett tej
-4 dl tej
5 tojas
Ezeket a hozzavalokat alaposan osszeturmixoljuk es a karamellel kikent kuglof formaba ontjuk. Egy magasfalu tepsibe vizet ontunk, ebbe helyezzuk a kuglof format es tesszuk oket egyutt a sutobe. 180 fokra elomelegitett sutoben 1 -1.5 oran at sutjuk.Nem kell , hogy a teteje aranybarna legyen. Ha megis barnulni kezd, fedjuk le a tetejet alufoliaval. Amikor megsul a puding kozepe folyosnak tunik. Nem kell megijedni , ilyennek kell legyen. Hutobe tesszuk 6-8 orara, es csak ezutan boritjuk ki a formabol. Szepen szeletelheto lesz.
Ez a recept egy Brazil recept. Eredeti neve: Pudim de Leite. A receptet egy brazil ismerosomtol kaptam es keszitettem el.Konnyen elkeszitheto es finom desszert.
|
Namír szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás,1dl hideg kávé,30dkg porcukor,10dkg darált dió,20dkg liszt,1 csg sütőpor, vaj a tepsi kikenéséhez.
Krémhez:
4dl tej,1 vaníliás puding,3 tojássárga,25dkg margarin,25dkg porcukor,
Tetejére:
15dkg margarin,2evk kakaó
Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a hideg kávéval és a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet,darált diót,sütőport,és a tojásfehérjékből felvert habot. Kikent lisztezett tepsibe,előmelegített sütőben 160fokon 25 perc alatt kész.
A krémhez a tejet hidegen elkeverjük a pudingporral és a tojások sárgájával,majd sűrűre főzzük. Amíg hül a margarint és a porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a hideg krémhez majd habosra kavarjuk.Rákenjük a hideg tésztára.
A 15dkg margarint kikeverjük a kakaóval és mázként rásimítjuk a krém tetejére.
|
Nutella házilag
Hozzávalók:
9 dkg porcukor
10 dkg őrölt mogyoró
10 dkg jó minőségű étcsoki
7 dkg vaj
1 dl sűrített tej ( nem a cukrozott,tubusos, hanem a "folyós"), üveges vagy dobozos változat kell
Egy tálban elkeverem az őrölt mogyorót a porcukorral.
Közben kicsit meglágyítjuk mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztjuk meg. .
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadjuk a lágy vajat és szépen elkeverjuk, majd a cukros mogyoróhoz öntjuk a felmelegített sűrített tejjel egyetemben.
Addig keverjuk, amíg teljesen krémszerű lesz.
Ez nem tart soká, pillanatok alatt lágy és krémes keveréket kapunk.
Csatos üvegbe töltjük éa hűtőben tároljuk. |
Vendégváró /Asztória/
Hv: 1 lap 25 dgk liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 tk. szódabikabóna, 1púpos
kanál kakaópor, kevés tej az összeállításhoz.
2. lap 6 tojásból piskóta
krém: 1/2 liter tej, 5 kanál liszt, 2 cs. vaníliás cukor vagy vanília aroma/én aromát
szoktam tenni/
Elkészítés:
Az 1 lap hozzávalóiból két lapot sütni.
A 2 lap piskótát sütni a szokásos módon
A krémet megfőzni ha kihűlt a vajkrémmel összekeverni.
Összeállítás:
Alsó lap kakaós majd jól megkenni rummal és a krém felét rákenni majd a piskótát ráhelyezni és a maradék krémmel megkenni. Tetejére a másik kakaós lapot teni és azt is megkenni rummal, majd jól megszórni porcukorral. Díszítheted fantáziád szerint rámából készített kis rózsákkal vagy tejszinnel bár én nem szoktam, ígyis finom. Másnap szeletelni.
|
Csacsifül
Hv. 50 dkg liszt, 30 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 1. 5 dl tejföl, 1 ek. porcukor, pici só,
darált dió és lekvár a töltéshez.
-a zsírt habosra kikeverni majd belemorzsolni a lisztet, a felfuttatott élesztőt, tejfölt és a cukrot. jól összedolgozni és egy éjszakát hűtőbe tenni. Másnap 1/2 cm vastagra nyújtjuk és a kerek ravioli formával szaggatjuk megtöltjük a dióval és lekvárral félbe hajtjuk és kisütjük. Ha kisűlt még melegen porcukorral megszórjuk. Ha nincs ravioli forma egy nagy fánk kiszúróval is lehet szaggatni, félbe hajtani majd a széleit villával lenyomkodni. gesztenye töltelékkel is nagyon finom.
Simi szelet
Hv. 50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 1 csom. sütőpor, kevés
tej az összeállításhoz. 3 lapot sütni tepsi hátulján.
Krém. 5 kanál liszt. 3 ek. cukor, 1/2 liter tej.
1 rama, 30 dkg porcukor, citrom leve és héja, 5 dkg kakaó, rumaroma.
a tészta hozzávalóiból 3 egyforma lapot sütünk, amíg sül a tészta elkészítjük a krémet, a lisztből cukorból és tejből sűrű krémet főzünk és amíg hűl addig a ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összevegyítjük, majd ketté osztjuk. Egyik felébe a citrom levét és héját tesszük, a másikba a kakaót és rumaromát. Ha ez megvan megtöltjük a lapokat. Alsó lapra a kakaós krém kerül, majd lap és a citromos krém jön, majd újból lap.Tetejére csokimázt teszünk hütőben tároljuk. |
Túrós kuglóf
Hozzávalók
a tésztához:
-25 dkg tehéntúró
-25 dkg finomliszt
-1 csomag sütőpor
-25 dkg sütőmargarin
-15 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás cukor
-2 tojás
a forma kikenéséhez:
-sütőmargarin
-kb. 2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A túrót kissé megtörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarinnt először magában , majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk.
A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal kb.. 50 perc alatt megsütjük Elkészültét beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.
A kuglóf masszájába keverhetünk mazsolát, reszelt citrom- illetve narancshéjat.
|
AFONYAS SAJT TORTA
Hozzavalok: 15 dkg daralt keksz, 2 evokanal barna cukor, 5 dkg vaj, v. margarin felolvasztva
Ezeket a hozzavalokat osszekeverjuk es egy 24 cm-es torta forma aljara es oldalara nyomkodjuk kanal segitsegevel.
Toltelekhez: 50 dkg kremsajt (Mascarpone, Philadelphia), 3 evokanal tejfol, 10 dkg cukor, 2 egesz tojas, 1 teaskanal citrom leve, 3 evokanal kukorica kemenyito, vagy 5 evokanal liszt
Egy keverotalban mixerrel keverd simara a kremsajtot a tejfollel, majd add hozza a cukrot, tojasokat ,lisztet es a citrom levet.Ezt a masszat ovatosan beleontjuk a torta formaba a kekszmorzsa tetejere.180 fokra elomelegitett sutoben 30-40 percig sutjuk. Nem kell, hogy a teteje aranybarna legyen.Mert ha tulsutod, berepedezik a torta teteje.A torta formaban hagyjuk kihulni.
Ontethez: 20 dkg afonya, 5 dkg cukor, 3 evokanal mez, 3 evokanal citrom le
A gyumolcsot a tobbi hozzavaloval egyutt forrald fel es takarek langon fozd meg tovabbi 7-10 percig. Kozben nem igen szabad kevergetni, mert az afonya szemek osszetornek.
Ezt az ontetet csorgatjuk a kihult sajt torta tetejere. En egy ejszakara hutobe tettem pihenni, igy finomabb masnap a suti.
(Afonya heleytt ribizlivel is keszitheted)
|
Salzburgi galuska hozzávalók 2 főre :
2 tojássárga ,1 ek liszt , csipet só ,1 cs vanílias cukor ,2 tojásfehérje ,1 ek cukor.
Forma kenéséhez : vaj
Szóráshoz: : 1 ek porcukor
Elkészítés :
A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig. 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük.
A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.
A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
-----------------------------------------------------
Pesti kókuszos krémes :
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, 2 ek kakaópor, 15 dkg margarin, 1 cs sütőpor, 15 dkg porcukor, 1 tojás, pici tejföl
Hozzávalók a fehér krémhez:
6 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 25 dkg
kókuszreszelék
Hozzávalók a sárga krémhez:
6 tojás sárgája, 3 ek liszt, 3 dl tej, 25 dkg margarin (vagy vaj), 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor.
Elkészítés :
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, pici tejföllel ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és az egyik felét belenyújtjuk a tepsibe.
A fehér krémhez a tojások fehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
Belekeverjük a kókuszreszeléket, amit rákenünk a tepsire rakott tésztára.
Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre, és előmelegített sütőben kisütjük.
A sárga krémhez a tojásból, cukorból, lisztből, és a tejből sűrű krémet főzünk.
A margarint kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a kihűlt tojáskrémhez.
Az egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre.
A krémest csokoládémázzal öntjük le.
-----------------------------------------------------
Kókuszos sütemény (bögrés) :
Hozzávalók:
4 tojás
6 evőkanál vaj , vagy olaj
1 1/2 bögre liszt (mindegy mekkora, csak végig ebben kell mérni a hozzávalókat!)
1 1/4 bögre tej
3/4 bögre cukor
1 kiskanál vaníliaaroma
1 bögre kókuszreszelék
Elkészítés:
A hozzávalókat tálba rakjuk, majd kézimixerrel néhány perc alatt összedolgozzuk.
A masszát vajjal kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe öntjük, majd 175 fokos sütőben, megsütjük.
Elkészítési idő: 45 perc
-----------------------------------------------------
Túrós felfújt
Hozzávalók
12 dkg liszt , 2 egész tojás , 1 csipet só , 1 k.k szódabikarbóna , 25 dkg túró .
Elkészítés
A hozzávalókat jól összekeverjük. Forró olajban, vagy zsírban tűpróbáig sütjük. Tálalás előtt porcukorral és vaníliás cukorral megszórjuk.
elkészítés:30 perc,
sütési idő:tűpróbáig sütjük
-----------------------------------------------------
Gyors kókuszos süti
Hozzávalók:
30 dkg cukor, 1 tojás, 2 tejföl, 20 dkg rétesliszt,
5 dkg kókuszreszelék, fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, kis tepsiben sütjük. Ha a tészta kihűlt, tetejére csokimázat kenünk, és megszórjuk még kókuszreszelékkel.
-----------------------------------------------------
|
Kekszes gesztenyés szelet
Hozzávalók:
Alsó szint:háztartási keksz,kevés tej,vaníliás cukor
Második szint:1cs. gesztenye massza,20 dkg margarin,1 rumaroma
Harmadik szint:1 cs. vaníliás puding,20 dkg margarin
Felső szint:1 cs. habpor,kevés tej, kakaopór
Elkészítés:egy jénai tálba belerakosgatjuk a kekszeket,majd meglocsoljuk kevés vaníliás cukros tejjel. Ezután a gesztenye masszát kikeverjük a margarinnal és a rumaromával,majd rákenjük a kekszes rétegre. Megcsináljuk a vanília pudingot,majd miután kihűlt hozzákeverjük a margarint és rákenjük a gesztenyés krémre. A tetejére a habporból kevés tejjel habot készítünk habverő segítségével és ezt rákenjük a az egész süti tetejére. Kakaopóral díszítjük.
Nagyon szép réteges sütemény,és finom |
Borzas lepény
Hozzávalók
a tésztához: 2 tojás, 10 dkg vaj, 12 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
a morzsához: 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 5 dkg cukor
A tojást, a vajat és a cukrot összekeverjük és felöntjük a tejjel, majd a liszt és a sütőpor keverékét is hozzáadjuk. A tésztát a kivajazott tepsibe rakjuk, majd a mozsához való vajat, cukrot és lisztet morzsásra keverjük és a tésztára szórjuk, és 25 percig sütjük.
Nagyon egyszerű és finom |
Gertrúd szelet
6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verünk és a 6 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. Utána 1 vaníliás cukrot, 1 sütöport és 4 csomag pudingport ( eper vagy málna) keverünk bele. Elömelegített sütöben megsütjük.
Krém: 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral simára keverünk, majd 4 tojássárgáját és 3 evökanál daralisztet 3 dcl tejben keményre fözünk. Ha kihült fél dcl rumot adunk hozzá. Ezt összereverjük és a kihült tésztára kenjük. A 4 tojás fehérjéböl és 25 dkg cukorbol göz felett kemény habot verünk és a krém tetejére kenjük. Díszíthetjük csokival. Isteni finom sütemény.
|
Lehetetlen süti:
Hozzávalók
4 tojás,12,5 dkg. margarin,1 pohár cukor,1 pohár liszt,2 pohár kókuszreszelé,1 pohár tej,1 kk
sütőpor,1 vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez
zsír vagy sütőmargarin,liszt
Elkészítés
Kikeverjük a tojásokat a cukrokkal, és a margarinnal habosra, beletesszük a többi hozzávalót felváltva, amiből egy palacsintaszerű masszát kapunk. Kisebb tepsibe öntjük, és meleg sütőben kb. 40 percig sütjük,
közepes lángon, addig amíg aranybarna lesz a széle. A kókusz elválasztódik, így egy krémes jellegű sütit kapunk. |
Tocsogós juharszirupos süti : .
Hozzávalók:
A tésztához:
1,25 dl lágy vaj, 2,5 dl barnacukor (de ha nincs, jó a fehér is), 2 tojás,5 ml vanília-esszencia (vagy ha nincs, jó a vaníliás cukor is vagy a vaníliarúd kikapart belseje), 5 dl liszt,15 ml sütőpor (nem megijedni, soknak tűnik, de ennyi), 3,3 dl tej
A sziruphoz:
3,75 dl juharszirup, 3,75 dl barnacukor, 3,75 dl krémtejszín (35%-os), 80 ml vaj
Elkészítés:
A tésztához a cukrot, a 2 tojást a lágy vajjal és a vaníliával robotgéppel habosra verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és a lágy krémbe kanalazzuk, folyamatosan keverve a gép 1-es fokozatán. Nem szükséges fakanállal. Viszonylag kemény állagot kapunk, de mindezek után öntjük hozzá a tejet, és lágy, egynemű tésztává keverjük a géppel. Majd egy közepes tepsit kivajazunk-belisztezünk, és ebbe beleöntjük a tésztát.
A szirupot minden hozzávalóját beleöntünk egy lábosba, folyamatosan keverve felforraljuk, és 2-3 percig forraljuk, főzzük. Addig előmelegítjük a sütőt, 160 fokra (légkeverés nélkül). Ha kész a szirup, melegen a tésztára öntjük, és betoljuk a sütőbe. 35 perc után nézzünk egy tűpróbát, nekem még szükséges volt 10 perc, tehát 45 perc kell szerintem hozzá, mert a tésza lágy és a szirup is folyós. Szépen fel fog jönni, teljesen a tepsi tetejéig.
Ha kész, kivesszük a sütőből. Ne lepődjetek meg, mert mozogni fog az egész, ugyanis amikor hűlés után felvágjátok, látni fogjátok, hogy a sűrű szirup az alján lesz. Tálalásnál ezt a felszeletelt tésztára kell kanalazni. |
Brownie !
Tészta :
22 dkg. Margarint 2 dl. vizzel felforralom. Közben 40 dkg. cukrott , 25 dkg. lisztett , 4 evőkanál kakaóport, 1 cs sütőport jól elkeverek. A forró vizes margarint a liszthez keverem . Mikor jól összekevertem hozzákeverek 2 db. tojást , és 1 kis doboz natur joghurtott is belekeverek. Ezt a masszát sütőpapirral kibélelt tepsibe teszem. 180 fokos előmelegített sűtöben kb 20 percig sütöm. Akkor jó ha a teteje fényes és ha beleszúrok egy fogpiszkálót még egy kicsit ráragad a tészta. Ekkor kiveszem a sütőből.
Krém a tatejére :
12 dkg. margarin, 4 evőkanál kakaópor, 1 kisdoboz natur joghurt, 2 dl. kristálycukor, én szoktam még egy tortabevonót is belerekni. ezeket felteszem melegedni és addig melegítem míg minden elolvad benne, ekkor a süti tetejére öntöm . Ha kihült már lehet is fogyasztani.
Jó étvágyat hozzá !!!!!!!
Nagyon finom probáljátok ki !
Üdv Annamari ! |
vastag túrós hozzávalók: 30 dkg liszt,1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 10 dkg ráma, 2 egész tojás. ezeket összegyúrom és két lapban sütőlemezen megsütöm.Nem kell megijedni ha kemény, mert másnapra vajpuha lesz!
Krém:1/2 kg túrót 20 dkg porcukorral,2 csomag vaniliacukorral elkeverünk, beleteszünk 1 citrom reszelt héját és pár cseppet a levéből is.Lehet hozzáadni még egy kevés rumaromát is.Közben 1/2 liter Hullalát kemény habbá verjük és a túrókrémhez keverjük. Ha jól összekavartuk, a két lap közé tesszük.Másnap gyönyörüen szeletelhető,puha és finom sütit tehetünk az asztalra!
Próbáljátok ki! Üdv: Sziszi |
Zselés sütemény:
1.réteg:3 tojásfehérje habnak.Sárgáját 6 ek porcukorral és 2 cs.vaníliáscukorral kikeverjük.2 dl langyos vizet és 2,5 ek.zseletint megfőzünk.Ezt mind összekeverjük,és a tepsi v.tortaforma aljára símítjuk.
2.réteg:Ugyanaz,mint az első,csak 2 ek.kakaóport keverünk hozzá.
3.réteg:3 pohár tejföl vagy JOGHURT,6 ek. porcukor,2 cs. van.cukor.Ezeket összekeverjük.2,5 ek.zselatint 1,5 dl langyos vízben megfőzünk.Az egészet összekeverjük,és az előző rétegre öntjük.
4.réteg:Valamilyen gyümölcskocsonya.
Hozzávalók összesen:6 tojás,18 ek.porcukor,6 cs vaníliáscukor,7,5 ek zselatin,2 ek.kakaópor,3 tejföl vagy JOGHURT,gyümölcskocsonya.
|
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 7 és1/2 dkg zabpehely
- 15 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 15 dkg barnacukor (kristálycukorból kb. 10 dkg)
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1/2 vaníliarúd (vaníliás cukorból 1 csomag)
- 4 evőkanál tej
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gáz 4) és sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. Egy tálban összekeverjük a "száraz" hozzávalókat. Ezután takaréklángon, kevergetve folyósra olvasztjuk a vajat a mézzel és a van.rúd kikapargatott belsejével. Aztán ráöntjük a zabpelyhes lisztkeverékre + rálöttyintjük a tejet is. Fakanállal összekeverjük, hogy jó sűrű tésztát kapjunk.
A tésztából gombócokat gyúrunk, nedves ujjunkkal ellapítjuk. (Sütés közben elterül, ezért viszonylag nagy távolságra tegyük egymástól.)
Kb. 12-13 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütiket hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kiszednénk a tepsiből!
Önmagukban is finomak, de egy pohár joghurttal és néhány gerezd almával kiváló uzsonna gyerekeknek.
Ha diónyi gombócokból készíted, akkor kb. 35-40 db lesz belőle. |
Mákos őzgerinc eperpudinggal
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 3 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg őrölt mák
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,25 dl tejföl
- 12,5 dkg olvasztott margarin
- A forma kikenéséhez:
- margarin
- zsemlemorzsa
- A krémhez:
- 1 csomag főznivaló eperpuding
- 5 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- A tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
A tésztához a tojást a cukorral meg a vaníliáscukorral 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A mákot a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a cukros tojáshoz keverjük a tejföllel és az olvasztott vajjal együtt. Kivajazott, morzsával beszórt őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 40 percig sütjük. A pudingporból a tejjel és a cukorral, kevergetve sűrű pudingot főzünk. Ha a tészta kihűlt, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd 1-1 evőkanálnyi meleg pudinggal összeragasztjuk a szeleteket. A megolvasztott - és kevés olajjal elkevert - csokoládéval a sütit bevonjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. Végül kissé ferdén - így lesz csíkos - fölszeleteljük.
|
HÓLABDA
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál forró víz
- 8 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- A krémhez:
- 1/2 l tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzés:
Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény.
Saját képet nem tudtam feltölteni valamiért, a süti így néz ki:
www.mindmegette.hu/galeria/511/recept-galeria |
[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
|