♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2009.12.23. 21:08
Mariann

Kedves mindenki!

Valóban egy kicsit drága a szalonna,de megéri.!Nagyon finom!!

Akinek kifolyik a lé az tegyen tepsit a formák alá,egyébkén ki lehet takarítani  a sütőt  és akkor a következő használatkor nem fog füstölni.

Kellemes ünnepeket mindenkinek!


2009.12.20 14:39
ildi835

„Hát szerintem valaki suta:-)


2009.12.11 11:52
virág

„szia Andi!! szerintem ebben a kajában több pénzbe kerül a szalonna mint a hús”

2009.12.23. 19:23
Kata726

Sziasztok!

Isteni finom!!!!Nagyon köszönöm, a sok jó receptett!!

Mindenkinek Nagyon Boldog Békés Áldott Karácsonyt kívánok!!!

Kata

2009.12.20. 14:41
ildi835

Ilyenkor egy köszönöm is megtesz drága András ,ha ízlett....egyébként a zsíroldó csodákra képes:-)


2009.12.09 21:59
Éci

„Most szemre hányást,vagy köszönetet akartál mondani Andinak?


2009.12.03 14:31
andrás

„Oké ez az őzgerinces hús, csak jó lett volna figyelmeztetni a népet, a sütés közben kifolyik az összes lé, amit a hús, a sajt, a massza stb ereszt, azóta is ég és büdös a sütő, ha használjuk.”

2009.12.20. 14:39
ildi835

Hát szerintem valaki suta:-)


2009.12.11 11:52
virág

„szia Andi!! szerintem ebben a kajában több pénzbe kerül a szalonna mint a hús”

2009.12.17. 10:20
jolinka

 Szia Andi! Mit írjak???????? Egyszerűen fenomenálisra sikeredett!!!!!!!! Tegnap beregeltem az oldalra, mert mióta rábukkantam azóta nem tudok szabadulni innen! Ez a recept egyszerűen - nagyszerű! Köszike,köszike,és még egyszer köszike! És szép karácsonyt mindenkinek!!! 

Jolika

2009.12.12. 21:25
Csrita

Szia! Hát jelentem szuper lett az ebéd. Mindenkinek nagyon izlett. Köszönöm!!!

2009.12.11. 16:57
Csrita

Szia Andi! Nálunk holnapra ezt terveztem be. Remélem fincsi lesz, majd megírom a végeredményt. Köszönet a sok jó receptért. Rita

2009.12.11. 15:52
Elenesz

Sziasztok!

Már egyszer megcsináltam ezt a finom kaját, és nem folyt ki semmi, az íze pedig a megfelelő fűszerezéstől függ.Nincs befedve alufóliával, így elpárolog sütés közben a nedvesség. Lehet, hogy túl zsíros volt a szalonna, vagy kisebb az őzgerinc forma mint a hagyományos. Holnap ez lesz az ebéd nálunk:) Nagyon sok receptet elkészítettem már Andi oldaláról, és csak megköszönni tudom neki a sok finomságot! Sok tapasztalatot szerzek, amit eddig túl bonyolúltnak hittem elkészíteni, az itt rém egyszerű:) Lányok/Asszonyok, jó sütést-főzést kívánok Nektek az ünnepek előtt! Mindenkinek Nagyon Boldog Békés Áldott Karácsonyt kívánok!

Szilvia

2009.12.11. 14:33
Andi / a szerkesztő

Virágnak és Andrásnak üzenem, hogy az őzgerincformát nem önmagába kell a sütőbe haelyezni, hanem egy sütőlapon vagy tepsin és akkor nem folyik ki a lé.....

2009.12.11. 13:19
virág

szia !! Hát anniyra nem ájultunk el tőle, Egy iztelen kaja,,A ndrásnak igaza van a sütőben kifolyik a lé

2009.12.11. 11:52
virág

szia Andi!! szerintem ebben a kajában több pénzbe kerül a szalonna mint a hús

2009.12.09. 22:02
Éci

Andrásnak szólt az előbbi  megjegyzésem,mert inkább köszönetet érdemel

Andi  sok jó receptje.

2009.12.09. 21:59
Éci

Most szemre hányást,vagy köszönetet akartál mondani Andinak?


2009.12.03 14:31
andrás

„Oké ez az őzgerinces hús, csak jó lett volna figyelmeztetni a népet, a sütés közben kifolyik az összes lé, amit a hús, a sajt, a massza stb ereszt, azóta is ég és büdös a sütő, ha használjuk.”

2009.12.09. 09:01
Korényi Andi

Nagyon jók a receptek ,csak gratulálni tudok!

Szia Andi

2009.12.06. 18:30
Husztiné Márti

Nagyon isteniek a receptek ,most találtam rá az oldalra,csak gratulálni tudok.

Husztiné Márti

2009.12.03. 14:31
andrás

Oké ez az őzgerinces hús, csak jó lett volna figyelmeztetni a népet, a sütés közben kifolyik az összes lé, amit a hús, a sajt, a massza stb ereszt, azóta is ég és büdös a sütő, ha használjuk.

2009.11.28. 12:25
mamó

Ez egy alapkaja, amit mindenki izlése szerint "továbbfejleszthet". Sok minden mást is lehet belepakolni. Én pl. úgy csinálom, hogy a szalonnacsikokra pucéran (tehát nem mártással) rápakolom a nagyobb darabokban hagyott csibe- vagy pulykamellet, ide-oda, hézagosan. A hézagokba teszek csibemájat. Sőt füstölt szárazkolbászdarabkákat is. Aztán megint melldarabokat.

A szószt (tejföl-sajt-tojás) a végén csurgatom bele, amolyan hézagkitöltőnek. Ezáltal még izgalmasabb, mozaikosabb lesz a fölszeletelt husi látványa.

De lehet más hozzávalót is beletenni. Pl előre kicsit megfőzött és kinyomkodott brokkolit. Vagy gombát. Cukorborsót, kukoricát.

A fűszerezéssel is rengeteget lehet variálni: bazsalikom, kakukkfű, oregánó /persze nem mind egyszerre :))/, friss petrezselyemmel, vagy csipősre csilivel. Ezernyi változat! És akkor még nem beszéltem a sokféle sajtról, mint variációs lehetóségról.

Előfordulhat, hogy a hozzávalók némelyike több levet enged, mint kéne. Ettől nem kell megijedni. Mielőbb kiboritjuk az őzgerincből, óvatosan kicsurgatjuk belőle a levet.

Ezután mindenképpen toljuk vissza a sütőbe egy sütőlapon, hogy a szalonna is szépen rápiruljon a tetejére.

Célszerű a felhasználás előtti napon elkésziteni, hűtőbe tenni és aztán hidegen  szelni, úgy lesz gyönyörű.

Köretként (a hozzávalóktól és a fűszerektől függően) krumplipüre, vagy zöldsaláta, vagy majonézes saláta, de akár gyümölcs is adható.

2009.11.27. 13:05
erica78

Szia Andi én is el készitettem,de valami nem jött össze nekem 40-percnél még nyers maradt a husika(csirke mell),meg még pluszba nem birtam ki forditani mert majdnem szétfolyt,nem vagyok kezdö de ezt nem értem.

2009.11.26. 10:28
andrea

szia andika   nagyon   finom én el készitettem  nagyo   fino  mind megették  ebédre

igy tovább

2009.11.23. 20:13
zsukancs

Andi!!

Nagyon nagyon finom lett.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa