♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Sütemény receptek
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

2010.05.09. 15:26
szeva66

Bohéma sütemény

Piskóta: 4 tojás, 17 dkg cukor, 5 kanál liszt, 2 kanál kakaó

késhegynyi szódabikarbóna citrommal felfutatva

 

A 4 tojás fehérjét kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot, utána a tojás sárgáját, a szódabikarbónát. A lisztet összekeverjük a kakaóval és fakanállal keverjük bele a piskótatésztába óvatosan, kanalanként. Egy 25 x 36 cm tepsit kivajazunk-lisztezünk, beletesszük a piskótatésztát és előmelegítet sütőben 175 fokon kisütjük.

 

Puding krém: 1 vaníliás vagy tejszín ízű puding, 3 kanál cukor , 4 dl tej

1 teáskanál neszkávé, 250 gr vaj, 200 gr porcukor

 

A pudingport összekeverjük a cukorral és felengedjük a tejjel, felfőzzük, és amikor már jó sűrű akkor levesszük a tűzről. Belekeverjük a neszkávét és gyakran keverjük még kihűl hogy ne legyen kemény a teteje.

A vajat a porcukorral habosra kikeverjük és utána kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

 

Kakaós krém: 5 dl tejszín , 100 gr étcsokoládé (legalább 60% kakaóvajat tartalmazzon)

 

Az étcsokoládét 3 dl tejszínnel tűz felet felolvasztjuk, amíg elolvad a csokoládé, utána betesszük a hűtőbe 7 órára kihűlni. Amikor kihűlt, mixerrel a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük, és közben hozzáadjuk a maradék 2 dl tejszínt.

 

Szirup: 1 dl víz, 3 kanál cukor , ízlés szerint rum aroma vagy rum

 

A vízből és a cukorból szirupot főzzünk és utána ízlés szerint annyi rum aromát adunk hozzá amennyit szeretnénk.

A sziruppal fogjuk majd a piskótát beáztatni.

 

Tejszínhab krém : 4 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 10 gr zselatin por

2 kanál tejföl (20% tejföl legyen)

 

A zselatin előre beáztatjuk kb. 1 dl hideg vízbe. A tejszínbe beletesszük a 2 kanál tejfölt, a vaníliás cukrot és elkezdjük mixerrel felverni a legnagyobb fokozaton ameddig nem lesz sűrű tejföl állagú. Közben felmelegítjük a zselatint lángon még folyékony nem lesz. Miközben tovább verjük a habot hozzáadjuk a híg zselatint és addig verjük amíg kemény hab nem lesz.

 

A piskótát beáztatjuk a sziruppal. Rákenjük a puding krémet, szépen el egyengetjük, utána következik a kakaós krém, azt is szépen elsimítjuk, a legvégén a tejszínhab jön, és a tetejére reszelhetünk csokoládét vagy díszíthetjük ízlés szerint. 

 

 


2010.04.26. 12:26

Expressz almatorta / sütés nélkül/

1 kg alma

60 dkg babapiskóta

2 vanília puding

5dl víz

ízlés szerint, cukor, fahéj citromlé

Egy 26cm tortaformát szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, puhára pároljuk, ízlés szerint ízesítjük. A pudingot elkeverjük a vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűre főzzük,és felét még forrón a piskótára öntjük.Újabb sor piskóta következik erre pedig a megmaradt massza másik felét ráöntjük. Elsímítjuk a krémréteget, majd ha teljesen kihült,legalább 6 órára hütőbe tesszük, majd a formából kivesszük és kb.1,5 dl tejszínt felverünk és a tetejét és odalát beborítjuk vele.Tortafésüvel áthúzzuk, csokireszelékkel megszórjuk.


2010.04.26. 11:57

Gesztenyés süti                                                                                 

1 gesztenyemassza

20dkg darált keksz

20+5dkg margarin

2 evőkanál rum

8dl tej+egy pici a kekszhez

3 vanília puding / főzős/

30dkg cukor

1 csomag babapiskóta

kb. 2 dl tejszín

Gesztenyét,kekszet, 5dkg margarint, 2 evk. rumot,pici tejet hogy összeálljon , jól összedolgozunk.Közepes, magas falu tepsibe nyomkodjuk.A pudingot felfőzzük, ha kihült a cukros margarinnal kikeverjük, és két felé osztjuk.Egyik felét rákenjük a gesztenyés masszára. A rumos tejbe mártogatott piskótát a krémre rakjuk, a krém másik felét rákenjük.Tetejére a tejszínz felverjük, és legalább 6 órát a hütöben állni hagyjuk.


2010.04.16. 15:06

Sárgabarackos túrós sütemény 

1 üveg(kb.500g)sárgabarackbefőtt

olaj és porcukor a formához

20g zselatinpor

250ml habtejszin

500g tehéntúró

150g porcukor

2 tasak vaníliás cukor

100g babapiskóta

A beföttet szürjük le és 100 ml-nyit tegyünk félre a levéből.Egy kenyérsütő formát kenjünk ki olajjal,majd szórjuk ki porcukorral.

A habtejszínt verjük fel.A zselatinport tegyük a kompótlébe,hagyjuk állni benne kb.15 percig,aztán melegitsük-de ne forraljuk-fel.

A túrót keverjük krémesre a kétféle cukorral,majd adjuk hozzá a tejszínt,aztán a zselatinos kompótlevetis,és az egészet dolgozzuk össze.

A kenyérsütő forma aljában oszlassunk el egy adag túrókrémet,aztán váltakozva tegyünk rá a babapiskótából,a sárgabarackból,valamint a krémből úgy hogy az utolsó réteg is ez utóbbi legyen.Fogyasztás elött rakjuk be a sütit a hűtőbe,hogy összeálljon.

jóétvágyat!!


2010.03.05. 09:34

Szia Andi,és mindenki.

Itt nagyon sok fini süti van,de megosztanám veletek az én turórudi receptemet.

20dkg liszt, 8dkg vaj, 2 kanál kakaó, 1 tojás sárgája, 2 kanál cukor, 1késh.szódapor, 2 kanál tejföl

Töltelék: 4 tojás sárgája, 4 kanál buzadara, fél kg turó, 5 tojásfehérje, 20 dkg cukor 1cs van.cukor.

Elkészítés:a tészta hozzávalóit jól összegyúrom,nyújtom,és kibélelek vele egy őzgerincsütőt,úgy hogy minden oldalról kilógjon a tészta amivel majd betakarom a tölteléket

a tölteléket pedig:::::::::a tojásfehérjéből kemény habot készítek,félrerakom.

a sárgáját,túrót,cukrot,van.cukrot,buzadarát,összedolgozom,hozzáadom a felvert habot,és beleöntöm a tésztával kibélelt özgerincsütőbe,a tetejére felhajtom mindkét oldalról a tésztát.Közepes töznél kb 40 perc,de sütőtől függ.megsütöm.Én megnyomkodom a tésztát és ha már nem laza akkor megsült.Kihütöm,kiborítom,és csokimázzal bevonom,szeletelem.Variálom néha ugy,hogy a turótöltelék közepébe csíkra vágott lekvárt/hitler szalonnát/ teszek és akkor még mutatósabb szeletelés után.

Nálunk nagy sikere van,remélem tetszeni fog nektek is.

Jóétvágyat

 


2010.02.15. 17:23

MEGGYES LUDLAB

PISKOTAHOZ: -4 tojas, 4 evokanal cukor, 4 evokanal liszt, 1 evokanal kakaopor, 1 cs. sutopor

KREMHEZ:  4 tojas, 25 dkg cukor, 6 dl tej, 6 evokanal liszt, 1 tabla etcsoki (nem tortabevono!), 1 evokanal rum , 20 dkg vaj, 1 uveg kimagozott es lecsepegtetett meggybefott

TETEJERE:  1 tabla etcsokibol csokimazat keszitunk

ELKESZITES:

A hozzavalokbol elkeszitjuk a piskotat.Kb. 22 X 33 cm-es tepsiben.Amikor megsult, vegyuk ki  a tepsibol es hagyjuk hulni.

A kremhez: kikeverjuk a tojasokat a cukorral, liszttel tejjel csomomentesen es suru kremet fozunk belole.Goz felett megolvasztjuk a csokit es  a meleg kremhez keverjuk+ a rumot. Hagyjuk kihulni. Vegul robotgeppel belekeverjuk a vajat.

A kihult piskotara kenunk egy keves csoki kremet, erre jonnek a meggyek, majd a maradek csokikremet kenjuk egyenletesen a tetejere. Hutobe tesszuk, amig elkeszitjuk a csokimazat a tetejetre.Goz felett megolvasztunk 1 tabla etcsokit, amihez 3 evokanal etolajat adunk es ezzel vonjuk be a sutemeny tetejet.Ismet vissztesszuk a hutobe nehany orara.

Remelem ,tetszeni fog mindenkinek. Jo etvagyat!

 


2010.02.08. 14:11

Helló mindenkinek!

Ez a recept isteni finom, bármikor csainálom és föleg ha vendégek vannak mindég megkérdezik:hogyan csináltad mert isteni jó!ezt szeretném veletek megosztani.remélem izleni fog mindenkinek.egyszerü és olcsó.

 

Tészta hozzávalói:50dkg liszt,20dkg porcukor,1tojás,1 ráma margarin,1sütőpor,

3evőkanál kakaópor,szükség szerint tej, (csak annyi hogy jól formázható tésztát kapjunk)!

Krém:fél liter tej, 10 evőkanál cukor, 2 csomag vaniliás vagy tejszinizü pudingpor, fél liter tejföl.

Krém elkészitése:a fél liter tejet a cukorral és a kettő pudingporral sürüre főzzük, és még

melegen belekeverjük a tejfölt.amig a krém hül addig elkészitjük a tésztát.

 

A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk és a deszkára tesszük a felét, jól lisztezzük be a deszkát,

majd nyújtsuk, kicsit ragadni fog ezért a tetejét nyújtás közben lisztezzük folyamatosan. ha kész akkor rakjuk a gáztepsibe de, a nyújtófa segitségével tekerjük rá igy egyszerübb és nem szakad.

simitsuk rá a krémet tegyünk rá kimagozott meggyet, majd a tészta másik kinyújtott felét. süssük tartalékon kb 40 percig.ha kész tetejét vonjuk be csokival. majd hadjuk teljesen kihülni a tésztát.

Kihülve a legfinomabb!!!

Jóétvágyat kivánok hozzá! remélem hogy izleni fog.Próbáljátok ki!!!!!!


2010.02.02. 19:45

SziasztoK én egy hamis TIRAMISU receptet szeretnék veletek megosztani! Nagyon finom!                                                                                                                                                          

HOZZÁVALÓK. 2csomag babapiskóta,2dl főzött kávé,rum aruma,1nagypohár 20%-os tejföl,15dkg porcukor,1főzés nélküli gála vaniliás pudingpor,habtejszin                          

A babapiskótát megforgatjuk a rumaromás kávéba és kirakunk vele egy jénai alját

Atejfölt kikeverjük a porcukorral és a pudinporral,majd a babapiskótára kenjük.Egy keveset hagyunk a tetejére is.Utána még egy réteg kávéba forgatott babapiskóta jön,majd a maradék krémmel megkenem

tetejére felvert tejszinhabot teszek és meghintem kakaóporral.


2010.01.31. 01:11

EPRES PISKOTA ROLAD:

Hozzavalok:

-5 db tojas

-15 dkg cukor

-13 dkg liszt

-2 evokanal kakao

-2 evokanal olaj

A sutot 180 fokra elomelegitjuk. A felsorolt hozzavalokat habosra keverjuk es sutopapirral belelt "gaz tepsiben" sutjuk kb. 10-15 percig. A meg forro tesztat konyharuhaba tekerem es hulni hagyom.

Krem:

-25 dkg mascarpone sajt (vagy egyeb kremsajt)

-12 dkg feher csoki

-1.5 dl tejszin

50 dkg eper

A feher csokit goz felett megolvasztjuk, kicsit hulni hagyjuk.Majd belekeverjuk  a kremsajtot es a habba vert tejszint. Ebbol a masszabol 3 evokanalnyit felreteszunk a disziteshez. A tobbi kremhez keverjuk az aprora vagott epret. A kihult tesztat megknjuk az eres kremmel es felcsvarjuk. A rolad kulsejet a felretett kremmel bevonjuk.A tetejet diszithetjuk felbevagott eperdarabokkal. En olvasztott csokoladet csorgattam ra.

Nagyon finom, szep es egyszeru sutemeny.

Jo etvagyat! 


2010.01.12. 16:45

Pudingos rakott babapiskóta

Hozzávalók:

» 1-2 csomag babapiskóta
» 3 csomag különbözö ízű pudingpor
» 1 1/2 liter tej
» 12-15 dkg cukor
» kakaópor a diszitéshez

 Elkészítési módja:


Elökészitünk egy jénai tálat vagy tortaformát. Belerakunk egy sor piskótát s eközben elkészitjük az elsö pudingport a zacskón leirtak szerint,majd amikor kész ráöntjük a babapiskótára. Majd rárakjuk a következő babapiskótasort s eközben elkészitjük a következő pudingport úgy, ahogy az elöbb és ezt is ráöntjük a babapiskótára szép egyenletesen addigra az előző réteg annyira megdermed, hogy nem fog össze folyni. Majd következik az utolsó babapiskóta réteg s közben készül ismét az újabb pudingpor amint kész ráöntjük a babapiskótára. Ha szép óvatosan széléröl indulva öntjük a pudingokat befelé haladva szépen egyenletesen eloszlik a puding a babapiskótán. ha világos szinű puding( vanília, tejszinízű) kerül a tetejére akkor kakaóport szórhatunk rá,így szépitve,díszítve. Tippek: csoki-eper-vanília, csoki-karamell-tejszínízű, csoki-karamell-vanília, csoki-eper-tejszínízű, stb.
Jó étvágyat!


2010.01.03. 13:21
Némethy Sándorné

Pite gazdagon

Tészta hozzávalók: 15dkg liszt, 1tojás, 10dkg margarin, 1/2 sütőpor, 1cs.
vaniliáscukor ezt összegyúrom és a kikent lisztezett piteformát kibélelem
vele majd, meg böködöm villával,és meg kenem felvert tojással.
Töltelék:10dkg darált mák, ízlés szerinti cukorral, kevés reszelt citromhéj.
45dkg reszelt alma (kb7alma) kevés cukor, fahéj.
10dkg darált dió, ízlés szerinti cukorral.
1/2 üveg meggybefőtt.
A tésztára rá szórom a mákot, gyengéden ki nyomkodott almát, a diót, és a
tetejére a meggyet rászórom. a levével kicsit meglocsolom. Kb 35 percig
lassú tűzön sütöm. Jó étvágyat.


2010.01.02. 17:24

Shrek. Sütés nélkül.

50 dkg darált kekszet összekeverünk egy Ramával, 30 dkg porcukorral és 10-12 kanál meleg tejjel.( ez lehet pár kanállal több is).Kétfelé vesszük. Az egyikbe teszünk 4 evőkanál kakaóport és 1 doboz rum aromát, a másikba 1 doboz mandula aromát keverünk. Tepsibe simítjuk(nyomkodjuk) először a barnát, majd a zöldet és a tetejére csokimázat teszünk.Hűtőbe tesszü. (kisméretü tepsibe rakjuk bele).  Nagyon finom.


2009.12.29. 20:17

MEGGYES  SUTEMENY

HOZZAVALOK:

-10 dkg margarin

-20 dkg finom liszt

-8 dkg cukor

-1 tojas

1 cs. sutopor

TOLTELEKHEZ:

-2 cs. vanilias pudingpor

-5 dl tej

-5 ek. cukor

-2 pohar tejfol

-2 egesz tojas

-25 dkg kimagozott meggybefott

ONTETHEZ:

-fel liter kompotle (meggyle)

-2 cs.piros tortazsele

ELEKSZITES:

A lisztet elkeverjuk a sutoporral, hozzaadjuk a cukrot, a tojast es a margarint, osszegyurjuk es hideg helyre tesszuk pihentetni.

Kulon megfozzuk a vanilia pudingot a cukorral.A meg forro krembe belekeverjuk a tejfolt es a tojasokat.

 A tesztat elnujtjuk es egy  kb.23x33cm -es kivajazott tepsibe tesszuk.Erre ontjuk a vanilias kremet. Vegul a tejere teszuk a lecsopogtetett megyket szepen sorban, mert a sutemeny szeletelsekor ez fontos lesz.   

Elomelegitett sutoben 175 fokon kb. 25-30 percig sutjuk.

 A meggylebol es a tortazselebol megfozzuk  az ontet es  a meg meleg tesztara ontjuk. Lehutjuk es masnap szelteljuk. 

 


2009.12.28. 10:07

 

Pöttyös sütemény
Tészta:
3 tojás, 25 dkg liszt+ 1 cs sütőpor, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg margarin, 1 dl tej
A cukrot a tojással majd a margarinnal és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Megsütjük.
Krém:
2 csomag puncs pudingpor, 5 ek kristálycukor, 6 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
A pudingport a cukorral, tejjel elkészítjük. Amíg hűlik kikeverjük a margarint és a porcukrot. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinos krémet.
Közben elkészítjük a rudakat:
25 dkg darált keksz, 1 dl meleg tej, 1 ek kakaó, 1 dl rum, 3 ek porcukor.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 6 rudat formázunk.

A tésztát kettévágjuk.

A sütemény összeállítása:
Tészta - 1/3 krém - a 6 rúd - közé és rá krém - tészta - csokimáz


2009.12.22. 16:34

 

Mézeskalács/Mesevár Óvoda módra
 
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 egész tojás
10 dkg méz
1/3 cs. mézeskalácsfűszer
(3-szoros adaghoz 1 cs.)
5 dkg vaj
1 tk. szódabikarbóna
 
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot, a mézesfűszert, a szódabikarbónát villával összekeverem. Egy kis mélyedést csinálok a közepén, beleütöm a tojást. Egy tálba kimérem a vajat és rácsurgatom a mézet, majd mikróban összemelegítem, ( ne legyen forró, hanem amikor a vaj elkezd olvadni, akkor simára elkeverem a mézzel) majd beleöntöm a liszthez és villával összekeverem, kézzel összegyúrom.
Zacskóba rakom és pár napot pihentetem.
Kisebb darabot veszek belőle és lisztezett deszkán kinyújtom, kiszaggatom. A sütik tetejét
tojásfehérjével vékonyan megkenem. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm ( amíg illatozi nem kezd).
Sütés után csak kkor vegyük ki a tepsiből, ha teljesen kihűlt!
 
A mázhoz:
1 tojásfehérjét felverek és hozzáadok 10 dkg 2-szer szitált porcukrot + 1 ek. keményítőt. A masszát zacskóba töltöm és feldíszítem a sütiket.
Jó étvágyat hozzá!!

2009.12.16. 18:59


Őzgerinc sütés nélkül  /háztartási kekszből/

Hozzávalók:
1 kocka Ráma
1 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg dió
25-30 dkg háztartási keksz
1 rumaroma
2 csomag főzhető csoki pudingpor
2 evőkanál kakaó
kicsi tej
Elkészítés:

A Rámát lassú tűzön felolvasztom, a tűzről levéve egy egész tojással elkeverem.
Beleteszem a többi hozzávalót folyamatos kevergetés mellett (a tűzhelyen) adom hozzá:15 dkg porcukrot, 15 dkg apróra vágott diót, 25-30 dkg háztartási kekszet (nem kell darálni, nylonba téve klopfolóval apróra lehet törni) 1 rumaromát, 2 csomag főzhető csoki pudingot (por alakban) 2 evőkanál kakaót. A masszát egy kis tejjel össze kell keverni, de nem kell forralni.

Folpackkal kibélelek egy őzgerincformát, és beleteszem a masszát.
Amikor kihűlt, hűtőbe teszem, az a legjobb, ha egy éjszakára, mert ez alatt az idő alatt megpuhul, és összeérnek az ízek.
Tálaláskor, a Folpack levétele után, ferdén szeletelem.

Tanácsok: Gyorsan elkészíthető édesség, ami egyszerű, és nagyon finom.
A lényeg, hogy a csoki pudingport nem kell elkészíteni, csak belekeverni.
A végén annyi tejet kell hozzáadni, hogy ne legyen híg az állag.

 


2009.12.16. 18:30

Narancs bomba

4 tojássárgáját habosra keverni, 20 dkg porcukorral, 3 evőkanál liszttel, felengedjük 4 dl tejjel, belereszelünk 2 narancs héját és hozzáadjuk a narancs levét. Gőz fölött állandóan keverve sűrűre főzzük, majd ha kihűlt 10 dkg kikevert vajjal dolgozzuk össze. Ezt a keveréket egy nagy doboz babapiskótával rétegezve bomba alakban összerakjuk úgy, hogy a krémre apró kockákra vágott narancs darabokat szórunk. A tálat műanyag fóliával kibéleljük, befedjük, és egy napig hűvös helyen állni hagyjuk.

Tálalás előtt az egészet befedjük 4 dl édes tejszínhabbal és ízlés szerint megtűzdeljük mandulával, befőttel, tortadarával.

Probáld ki a családom szereti.
Kellemes ünnepeket kívánok!


2009.12.16. 18:23

Tészta:

- 35 dkg liszt
- 1 kis doboz tejföl
- 25 dkg margarin
- sütőpor

Összegyúrom, 2 órára hűtőbe teszem. Kinyújtom, lekenem tojással és megszórom reszelt sajttal, kiszurkálom kör alakú kiszúróval, sütöm. A végeket összegyúrom és újból csinálom. Kb. 60 db kis korong lesz belőle, ami kb. 7 cm átmérőjű legyen.

Krém:

- 1 tojássárgája
- 1 dl tej
- 2 ek liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 camping sajt (füstölttel is finom)
- só
- pici bors
- pici mustár

A tojássárgáját, lisztet, tejet összekeverem és sűrűre főzöm. Ha kész belekeverem a camping sajtot. Amikor langyos a krém, belekeverem a vajat és az ízesítőket. 2 kihűlt lapocskát összetöltök a krémmel és reszelt sajtban megforgatom az oldalát. 20 dkg reszelt sajt kell hozzá.


2009.12.15. 20:53

Intelligens krémes (Lujzika)

Hozzávalók:

25 dkg cukor, 15 dkg lágy margarin, 8 tojás,
3 cs. vaníliás cukor,
1 liter tej, 15 dkg liszt

Géppel kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd a habverővel a sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a liszttel. Egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, aztán jöhet bele a többi tej. A végén kézzel óvatosan beleforgatjuk habot, éppen csak annyira, hogy szinte a masszánk tetején maradjon az egész. Aztán zsírozott, prézlizett közepes tepsibe öntjük.
(Híg, mint a madártej!) Hideg sütőbe téve, hő légkeverésen, alacsony hőfokon (150º-on) süssük kb. 1 és negyed órán keresztül, míg szép barna színt nem kap a teteje. Ne nyitogassuk az ajtót közben, és csak kihűlés után szeleteljük. Alul lesz a tészta, középen a krém, felül pedig a hab. (lehet citromhéjat +levét is beletenni, vagy fél dl erős kávéval, rumaromával, kakaóval, durvára tört dióval tetejére szórt pár szem gyümölccsel felturbózni Másfél adagot óriási tepsiben, másfél óráig sütünk!)

http://picasaweb.google.com/sulujza/LujzikaReczeptesKonyve02#

Ha minden igaz, itt kép is van róla

 


2009.12.10. 20:01

Szia Andi!

Ajánlom mindenkinek a család egyik kedvenc receptjét, melyet nagyon gyakran sütök. Azért lett a csúfneve hiboga habiga, mert rezeg, mikor a sütőből kivesszük. Nagyon finom, és kiadós süti! A fotója megtalálható az alábbi linken!

http://picasaweb.google.com/sulujza

Hiboga habiga” (tejföl lepény)

 Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt, 10 dkg margarin 5 dkg cukor,
1 tojás sárgája, 1 púp. ek, tejföl, 1 lapos kk. szódabikarbóna,

Habiga:

0,75 l tejben megfőzünk 4 púp. Evőkanál grízt, ha kihűlt belekeverünk 5 tojás sárgáját, 2 doboz tejfölt, 1 citrom héját és levét, és a 6 db tojás 25 dkg porcukorral gőzön felvert fehérjét.

 

A tésztát belenyújtjuk egy magas falú tepsibe, ráöntjük a krémet, (tehetünk rá mandulát, vagy fél diódarabokat), majd szép pirosra sütjük.

Hidegen szeleteljük.

(=180° 40 perc)

 

Extra nagy: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin,
10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 2 púp tejföl,
1kk szódabikarbóna

Krém: 1 l tej, 6 púp ek gríz, 8 tojás sárgája,
10 tojás habja, 3 doboz tejföl, citrom, stb


[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa