Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
Fagyis piskota
Hozzávalók: 3 tojás, 3 ek. cukor, 3 ek. liszt, 1 kk. sütőpor, csipet só, fagyipor, tej,
Mázhoz: Kakaó, cukor, vaj/margarin v. tortabevonó
3 tojásból sütsz piskótát, lapos vastepsiben, Közben a hasznalati utasítás alapján csinálsz fagyiból fagyiport. A piskótát félbevágod, megkened a folyékony fagyival rá a piskóta másik felét be a mélyhűtóbe. Csinálsz csokimázat és ha kihűlt azt is a fagyis piskótára lehet tenni.
Finom könnyű nyári édesség.
jó étvágyat.
|
HABOS PITE
Hozzávalók:5tojás,20dkg kristálycukor,2cs.vaníliáscukor,10dkg olvasztott vaj,25dkg finom liszt,1l.tej.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgából és a többi hozzávalóból palacsintatésztát keverünk. Utoljára hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe 1 órahosszát sütjük. Sütés közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni. Ha 1óra múlva még elég híg a pite közepe süthetjük egy kicsit tovább, majd ha kihűlt porcukorral megszórjuk és szeleteljük. |
Kekszes süti (sütés nélküli süti)
Hozzávalók:Kb:3-4 cs.keksz,2 nagy dobozos tejföl,8 ek. cukor,2 cs. vaníliás cukor,gyümölcs,tortazselé,
Krém:1 db. tejfölt ki kell keverni 4 ek. cukorral,1 cs. vaníliás cukorral /2x
Elkészítése:A tepsi aljába egy pici olajat kell önteni,hogy ne tapadjon le a süti,le rétegeled a kekszeket és rá öntöd a kikevert krémet,rá teszel még egy réteg kekszet,rá öntesz még egy adag kikevert krémet,befejezésül egy réteg kekszet teszel rá,ha ez meg van gyümölcsöket helyezel a tetejére!A legfinomabb málnával,eperrel,banánnal,barackkal,kivivel(ezt inkább kevésbé édes szájúaknak ajánlom)!A lényeg,hogy könnyen szelhető gyümölcsök legyenek a tetején(pl.:narancs a hártyája miatt nem túl praktikus).Természetessen kombinálhatók is a gyümölcsök,annál szebb!Tortazselét öntesz a tetejére,1 éjszakát hagyod állni ,másnap gyönyörűen szelhető,esztétikus süti,gyors és sütés nélküli!Jó étvágyat! |
Banántekercs
Hozzávalók a tésztához:6 tojás,12 dkg. porcukor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,4 dkg kakaó,
Hozzávalók a krémhez:1 tojás,2 ek.liszt,2 dl tej,20 dkg ráma,10 dkg porcukor,2 dkg kakaó,1 cs. vaníliás cukor,2 banán,
Elkészítése:A tésztához kikevered a tojások sárgáját,hozzáteszed a szódabikarbónát,a kakaót és a tojások kemény habbá vert habját.Zsírozott-lisztezett tepsibe beleöntöd és előmelegített sütőben megsütöd.Vigyázz a tészta tepsiből kiszedésénél,hogy épp maradjon az alsó fele,mert ez lesz majd a süti felső rétege!
A krém elkészítéséhez a tojást,a liszttel,tejjel fel kell főzni.Hagyni kell kihűlni,addig a Ramát ki kell keverni porcukorral.A margarinos krémet össze kevered a kihűlt főzött krémmel és ketté kell szedni a kapott krém mennyiséget!Az egyik felébe vaníliás cukrot keversz,a másik felébe kakaót.Így kapod a fehér és a barna krémet.
Összeállítása:A kihűlt tésztalapra habkártyával rá kened a fehér krémet,aztán a barna krémet,a tészta hosszabbik oldalához oda teszed a banánokat,feltekered szorossan így kapsz egy henger formájú sütit,amit majd hasonlóan szeletelhetsz mint pl.:a hagyományos piskóta tekercset,csak ez 100x finomabb és esztétikussabb!Felszeletelve ezt láthatod:barna tészta-fehér krém-barna krém-banán közép!Nagyon finom és szép !Nem utolsó sorban könnyű!Ajánlom figyelmetekbe,sok sikert és jó étvágyat hozzá! |
Csíkos sütemény
50 dkg liszt,25 dkg cukor,25 dkg margarin(vagy vaj),1 sütőpor,1 tejföl.Ezt összegyúrni és ketté venni,felébe kakaót teszünk.2-2 részre osztjuk.Kinyújtjuk és felváltva 1 sárga,1 barna,egymás tetejére tesszük,összetekerjük és ismét nyújtjuk,majd készre sütjük.Sütés után lekvárt teszünk a tetejére.(bármilyen lehet,nekem meggylekvárral ízlett a legjobban).Végül,ha kihűlt,csokimázt teszünk rá.
Hideg csokimáz:5 evőkanál porcukor,2 evőkanál kakaó,5 dkg vaj(margarin),2 evőkanál lobogó forró víz=összekeverni.(Kicsit megszoktam langyítani,hogy elolvadjon minden,ha kihűl,mehet a sütire.) |
A mézes házikó receptnél látom elcsúszott a szöveg, helyesen:
gőz fölött a 2 tojást, a margarint, a mézet, a kristálycukrot kell gőzön keverni, amíg a margarin el nem olvad utána kell még langyosan hozzáadni a liszttet, szódabikarbónát és a tejfölt.
Ez az alaprecept.
De én igazából a mézes-krémes tésztáját szoktam megsütni lapnak ennél a sütinél. |
MÉZES HÁZIKÓ
Tészta: 16 dkg. kristálycukor
10 dkg margarin ezeket gőzőn addig keverem, amíg
fel nem olvad amargarin
2 egész tojás
4 evőkanál méz
50 dkg liszt
3 kávéskanál szódabikarbóna
ha kíván, 2 kanál tejfölt adok még hozzá
Ezeket összegyúrom, 4 egyenlő részre osztom, és 4 db 30x40 cm lapot nyújtok belőle, minden lapból 3 db 7 cm széles csíkot vágok. (összesen 12 db csík kell) Megsütöm és félreteszem.
A maradék tésztát – ami leesik a csíkok mellől – 1 kanál tejföllel és 1 kanál kakaóval összegyúrom és 1 lapnak elnyújtom, megsütöm és langyosan 24 db 1 cm széles csíkokat (gerendát) vágok belőle. Vagy előre felcsíkozom a nyers tésztát és úgy sütöm meg a gerendákat.
Krém: 7 dl tej
2 db vaniliás puding (főzős)
2 kanál rétesliszt
35-40 dkg ráma
30 dkg porcukor
A tejet, a vaniliás pudinggal és a rétesliszttel fel kell főzni és kihűteni. A rámát a porcukorral habosra keverni , majd a kihűlt pudingot hozzáadom.
építkezés:
1 csíkot megkenek krémmel, ráteszek 3 gerendát
megkenem krémmel, ráteszek 2 gerendát
megkenem krémmel, ráteszek 1 gerendát
megkenem krémmel
ráborítok 2 csíkot (a tető két oldalát), eligazítom
megkenem csokimázzal (rászórhatunk kókuszreszeléket)
Hagyom puhulni 1 napig a hűtőben. Ebből az adagból 4 db házikó lesz. Kicsit munkaigényes, de nagyon-nagyon finom, nálunk ez a kedvenc.
|
Gyümölcsös süti
- 4 egész tojást 30 dkg kristálycukorral habosra keverem
- 1 dl hideg tejet öntök hozzá, tovább keverem
- 30 dkg sima lisztet és 1 evőkanál sütőport keverek hozzá, majd
- 1 dl olajat és egy jó evőkanál joghurtot vagy kefírt keverek hozzá gyors mozdulatokkal (ezzel már nem kell nagyon keverni)
Vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe teszem a tésztát, gyümölcsöt (meggy,barack,alma stb.) szórok a tetejére és előmelegített sütőben először 5 percig 200 fokon, majd 20-25 percig 150 fokon kell sütni.
Ha megsült a sütemény, még forrón citromlével meglocsolom a tetejét és citromhéjjal elkevert porcukorral megszórom a tetejét.
Tölteni is lehet valamilyen krémmel ezt a tésztát de már úgy is készítettem, hogy a tészta nagyobb részét beleöntöttem a tepsibe és a megmaradt kis részébe nutellát kevertem, majd ráöntöttem a többi tésztára a tepsibe, így márványos lett. Ez az adag kb. 30x20 tepsibe való. |
Mézes-krémes
Hozzávalók
Tésztához: 10 dkg porcukor
2 db egész tojás
1 evőkanál méz
5 dkg Ráma
40 dkg rétesliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
Krémhez: 0,5 l tej
12 dkg rétesliszt
20 dkg Ráma
15 dkg porcukor
2 cs. vaniliás cukor
Tetejére: csokimáz
A tésztához a porcukrot, tojásokat, mézet és a Rámát gőz fölött felolvasztjuk, összekeverjük. Levesszük a tűzről, majd még melegen beletesszük a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrás után 3 részre osszuk a tésztát és 3 db körülbelül egyforma téglalap alakúra nyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátán, vagy nagy gáztepsibe tesszük a lapokat és egyenként megsütjük. kb. 3-4 perc alatt megsül!
A krémhez a tejet és a lisztet összekeverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, ha kész, fóliával a tetejét letakarjuk (így nem lesz bőrös) és hideg helyen teljesen kihűtjük. A Rámát a porcukorral és a vaniliás cukrokkal habosra keverjük. Ha kihűlt a tejes massza, összekeverjük a vajkrémmel.
Megtöltjük a lapokat krémmel. A tetejére csokimáz kerül.
1 teljes napra a hűtőbe kell tenni, utána fogyasztható, tetszés szerint szeletelve. |
Belga csoki-terrine:
("A kakaós habcsókhoz:
1 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
2 szobahőmérsékletű tojásfehérje
5 dkg kristálycukor.")
Tipp: Lehet késszen uzletben is venni,az is jó.
A csokoládékrémhez:
4 tojássárgája
12 dkg kristálycukor
1 vaníliarúd (vagy vanilin cukor)
15 dkg apróra vágott étcsokoládé
22 dkg felkockázott vaj
2,5 evőkanál kávélikőr
4,5 dkg cukrozatlan kakaópor
3,5 dl hideg habtejszín
*2 dkg pörkölt, aprított kakaóbab (ha nem tudnk beszerezni akkor lehet csoki darabok is)
A forma előkészítéséhez:
2 dkg felolvasztott, kihűlt vaj
A habcsókhoz a sütőt előmelegítjük 120 fokra (gázsütőn 1/2-es fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es, minél keskenyebb peremű sütőlemezre (puspokkenyér forma)
("A habcsók elkészíttése:
A kakaóport és a porcukrot teaszűrőn át beleszitáljuk egy tálba, és összekeverjük. A tojásfehérjékből robotgéppel lágy habot verünk, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, majd tovább verjük a habot, amíg kemény és fényes nem lesz. A tojásfehérjehabba fakanállal óvatosan, 3 részletben beleforgatjuk a kakaós porcukrot: ez lesz a habcsók masszája. A masszát habzsákba töltjük. (A habzsákba nem kell semmilyen végződés.) A habzsák segítségével kb. 4-5 centis halmokat nyomunk a sütőpapírra.
A habmassza kupacokat 11 órán át sütjük, majd további 11 órán át benne hagyjuk még a lekapcsolt sütőben. (A habcsókot 1 héttel korábban is elkészíthetjük, jól zárható dobozban nem lesz vele baj.)").
Csokoládé krém elkészíttése:
Előkészítünk a csokoládékrémhez egy 25x11 cm nagyságú, 7 cm mély, 11 l űrtartalmú, négyzetes püspökkenyérformát. Ez azt jelenti, hogy először ecset segítségével alaposan kivajazzuk, majd az aljába és a 4 belső oldalára méretre vágott sütőpapírt simítunk, aztán hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük az édességet.
A tojássárgájákat, a cukrot és a vaníliarúd(vanilin cukor) kikapargatott belsejét robotgéppel 2 perc alatt összehabosítjuk egy fém keverőtálban. Közben kevés vizet forralunk egy akkora fazékban, amelyre ráfér majd a tál, de csak annyi víz kell, hogy a tál alja ne érhessen bele.
Ha forr a víz, lejjebb vesszük a lángot, és megvárjuk, hogy a forrás gyöngyöző gőzölgéssé csituljon. Ekkor a cukros tojássárgájához hozzáadjuk a csokit és a likőrt, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel addig kevergetjük az egészet, amíg a csoki fel nem olvad. Most hozzáadjuk a felkockázott vajat, és ezt is eldolgozzuk a géppel.
A csokis keveréket levesszük a gőzről, teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a pörkölt, aprított kakaóbabot(vagy a csoki darabokat), mindkettőt fakanállal elvegyítjük benne, és robotgéppel tovább keverjük, amíg ki nem hűl.
A hideg tejszínből tiszta, száraz habverőkkel habot verünk, és fakanállal beleforgatjuk a csokis keverékbe. A habcsókot darabokra tördeljük, aztán mozsárban vagy klopfolóval apró falatokra törjük, és fakanállal ezt is finoman beledolgozzuk.
Az édességet átkanalazzuk a formába, és folpackba csomagolva 1 napra hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a formát pár másodpercre forró vízbe mártjuk, majd az édességet késsel körbevágjuk a formában, határozott mozdulattal kifordítjuk egy nagy tálra, és leszedjük róla a sütőpapírt. (Ha nem akar azonnal kijönni, finoman meg is ütögethetjük a formát.) Tetejét teaszűrőn át megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, és forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Angol karácsonyi gyümölcspuding:
Hozzávalók:
150 g ribizli
150 g mazsola
150 g cukrozott narancs és citromhéj vegyesen
100 g mandula durvára aprítva
100 g koktélcseresznye
100 g margarin (vagy birkafaggyú)
100 g liszt
150 g zsemlemorzsa
100 g cukor
1 db citrom
3 g őrölt fahéj
2 g őrölt szegfűszeg
5 g só
150 g narancs
2 1 dl tej
6 cl konyak
3 tojás
Elkészítés:
Először a mazsolát forrázzuk le kihűtjük.A kandírozott gyümölcshéjat felaprítjuk.A lisztet a zsemlemorzsát a cukrot a reszelt citromhéjat a citrom darabolt belsejét és minden darabolt kimagozott gyümölcsöt egy keverőtálba teszünk.A tejet meglangyosítjuk a konyakkal és a felvert tojásokkal majd az egész pudingalapanyagot jól összedolgozzuk kivajazott nagyméretű pudingformába öntjük.A forma kétharmadáig.2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük ez idő alatt összeérnek csodálatos nem mindennapi ízei.Egy mély tepsibe forró vizet öntünk beleállítjuk a pudingformát és 140-160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (1-1,5 óra) gőzöljük.Hagyjuk kihűlni. |
Most néztem át az oldalt, és látom amit előbb küldtem recept, fent van nálad is Havas hegycsúcs néven. Én ezt a receptet egy másik oldalról szedtem le Eszkimó kunyhó névvel és ezzel a képpel. Bocsi érte, hogy beírtam ide, úgy látszik más oldalakon is népszerű ez a recepted. :) Családomat teljesen elkáprázatta a kinézete és az íze is nagyon finom. Ma is meg akarom őket lepni valamivel, azt hiszem valamelyik muffinodat sütöm meg. |
Eszkimó kunyhó:
Barna rész: 0,5 kg darált keksz, 3 tojás sárgája, 5 dkg kakaó, 20dkg vaj, 2 csapott ek. porcukor, pici rum (csak annyi, hogy éppen összeálljon a massza, ne legyen lágy!)
Fehér rész: 3 tojás fehérjéből vert kemény habhoz hozzáadunk 2 púpozott ek. porcukrot lassan, majd 30 dkg kókuszt.
Elkészítés: Citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük folpack-kal, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát és jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját, majd a végén óvatosan kiszedjük.
Saját megjegyzés: a receptet neten találtam még régebben. Elég sokszor csináltam már ilyent, de én a keksznek és a kókuszreszeléknek mindig csak a felét vettem. Nem szabad egyszerre belerakni az összeset, mert nem lehet előre látni, hogy mennyitől lesz már kemény a massza. A rum helyett, én kávét szoktam használni.
|
Néger krémes
Tészta : 6tojás fehérjéből , 3 kanál vízből, 18dkg cukorból kemény habot verek ha kész egyenként beleverem a tojások sárgáját ,7dkg durvára vágott diót és 5 kávéskanál kakaót,5evőkanál liszt ,1sütőporral elkeverni. Sütőpapírral bélelt tepsibe sütöm .
Krém.: fél liter tej 4evőkanál liszt. Felfőzőm kihűtöm addig 1 ráma margarint kikeverek 20 dkg cukorral 1 vanília aromával . minél tovább annál lazább a krém és végül a kihűlt krémet kanalanként hozzákeverem. A barna piskóta a tetejére a fehér krém és a krémre barna csoki máz.
|
Pudingos süti:
3 lapot készítünk.
1 laphoz hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 cs. pundingpor
- 3 evőkanál porcukor
- pici sütőpor.
Először felverjük a 3 tojásfehérjét, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások
sárgáját, a pudingport végül kis sütőport.
Én a vaníliás, csokis és epres pudingokat ajánlom.
Gázméretű tepsiben kb. 10 perc alatt elkészül egy lap.
Krém:
3 kanál lisztet, 1 tojással, 1/2 liter tejjel sűrűre főzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg cukorral, 2 cs. vaníliás cukorral kikeverünk. Ha
kihűlt a besamelt, akkor hozzáadjuk a vajas masszát.
A megsült tésztákat megkenjük ezzel a krémmel, én úgy ajánlom, hogy alul
legyen a csokis, utána a piros, majd a sárga tészta. A felső lapra pedig
csokimázat csinálunk, de csak díszítjük vele, nem öntjük rá, mert megszívja
magát.
|
Cseh krémes
Hozzávalók :
- Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 1 ev. kanál rum
- 1 tojás
- 5 dkg Rama
- 1 kanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- Krém:
- 1 liter tej
- 2 cs vaníliás puding
- 2 kanál liszt
- 3 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
- 5 dl növényi tejszínhab
- 3 habfixáló
Elkészítése: A tészta hozzávalóit lassú tűzön összemelegítjük, és még melegen annyi lisztet teszünk hozzá amennyit felvesz, hogy jól nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle. A krémhez 1 liter tejet, 2 cs vaníliás pudingot, 2 kanál lisztet, 3 tojássárgáját és 1 vanília cukrot megfőzünk. 5 dkg porcukrot 10 dkg vajjal vagy sütőmargarinnal kikeverünk, és a kihűlt krémhez adjuk. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd 5 dl tejszínt 1 evőkanál cukorral, és 3 habfixálóval felverünk, a krémre kenjük, és a másik lappal beborítjuk. A tetejére csokit teszünk.
|
Lusta rétes
Hozzávalók:
• 40 dkg liszt
• 15 dkg kristálycukor
• 1 csomag sütőpor
• 10 dkg vaj
• 4 tojás
• 4 dl tej
Töltelék:
• 1 kg túró
• 1 vaníliás cukor
• néhány dkg kristálycukor
• citromhéj
• mazsola
• kimagozott meggy
A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük, a tepsit a vajjal kikenjük. A liszt felét így szárazon elsimítjuk a tepsi aljába, majd következő rétegként a tölteléket. A töltelék fölé kerül a harmadik réteg, az ízesített liszt másik fele, majd az egészet leöntjük 4 db tojással elkevert 4 dl tejjel. Végül a maradék vajat a tetejére morzsoljuk. Hidegen szabad kiszedni a tepsiből.
Sütés: 200 C-on. |
Öt lapos süti:
4 tojásból piskótát sütünk, 10 kanál víz, 30 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 2 kanál kakaó.
Krém: 1 üveg magozott meggybefőtt levét vízzel 6 dl-re egészítem ki, hozzáadok 2 vanilia pudingot, 5 kanál cukrot, felfőzöm, majd mikor még forró belekeverem a meggyet is. Langyosra hűtöm, majd a piskótára kenem (ha nagyon hideg már nem lehet szépen rásimítani).
1/2 l Hulala tejszínt 2 vaniliás cukorral felverek, a meggyes krémre símítom, majd téglalap alakú Petit kekszel (Lidlben kék zacskós) megrakom a tejszín tetejét.
Csokimázat teszek rá. Ha kicsit hűtőben áll, utána szépen lehet szeletelni.
|
Fagyi szelet: (kis tepsi adag, gáztepsinél 1,5 adagot számoljatok)
5 tojás sárgáját, 30 dkg cukrot, 10 kanál vizet, 10 dkg darált diót (dejó is jó), 20 dkg lisztet, 1/2 sütőport és a tojások kemény habját összekeverjük, mint a piskótát, megsütjük.
Krém: 1 ráma, 15 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 2 vaniliás cukrot kikeverni.
3 dl tej - 3 kanál liszt felfőzni, ha kihűlt, a két krémet összekeverni és a megsült piskótára kenni, majd rá a tetjét.
Teteje: 3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor > gőz fölött habbá verni (ne túl keményre mert akkor nem lehet kenni, ha folyós akkor meg nem lehet szeletelni) rákenni a krémre.
Cukordarával, vagy csokireszelékkel megszórni a legvégén. |
Szeretnék egy finom süti receptet feltölteni!
Mesekrémes
Tészta: 7 tojássárgája, 18 dkg porcukor, 8 kanál meleg víz, habosra keverjük. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, amibe 1 csomag sütőport kevertünk. Megsütjük.
Krém: 7,5 dl víz, 3 csomag vanília ízű pudingpor, 1 csomag 25 g-os zselatin, 4 kanál cukor, sűrű krémmé főzzük. 7 tojás fehérjéből 5 kanál kristálycukorral kemény habot verünk és a még meleg pudingporos krémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt rákenjük a szintén kihűlt tésztára.
Tetejére: 0,5 liter Habmester vagy Hulala tejszínt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Rákenjük a pudingos krémre és a tetejére jó bőven reszelt csokit vagy tortadarát szórunk. |
Bounty szelet (gluténmentes)
Hozzávalók :
- 13dkg margarin
- 25dkg cukor
- 1,5dl tej
- 9g zselatin
- 25dkg kókuszreszelék
- 10dkg tejpór
- csoki bevonásra
Elkészítés:
A margarint, a cukrot és a tejet a zselatinnal, összeforraljuk, majd langyosra hűtjük. Ha kihűlt fokozatosan szórva,
belekeverjük a tejpórt, a 10dkg kókuszreszeléket, majd a maradék kókuszt.( ebben a sorrendben, hogy ne legyen csomós)
alufóliával bélelt őzgerincformába tesszük és hűtőben hűtjük! Addig megcsináljuk a csokit, amit gőz fölött egy kis olaj
hozzáadásával felolvasztjuk, majd bevonjuk!
|
[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
|